Μπάγερν - Ολυμπιακός 84-80: Εκτός έδρας αδυναμία (vid)

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Μπάγερν με 84-80 χάνοντας σημαντικές διαφορές, αλλά και την συγκέντρωσή του με αποτέλεσμα να μετρά τρία αρνητικά αποτελέσματα σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς στην Euroleague.

Για μία ακόμη φορά ο Ολυμπιακός έχασε υπέρ τους διαφορές, έχασε τη συγκέντρωσή του και έχασε και το ματς. Δεν έκλεισε το παιχνίδι όπως έπρεπε με αποτέλεσμα η Μπάγερν να επικρατήσει με 84-80. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δέχτηκε πολλά εύκολα καλάθια και ακόμη αδυνατεί να νικήσει φέτος μακριά από το ΣΕΦ στην Euroleague μετρώντας τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Μπάγερν - Ολυμπιακός: Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Φαλ ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, αλλά πολύ γρήγορα οι γηπεδούχοι με σερί 9-0 βρέθηκαν στο 11-6 (5'). Ορισμένες βιαστικές επιλογές στην επίθεση και με τους Εντουαρντς, Φόιγκτμαν να σκοράρουν η διαφορά παρέμενε (13-8, 7΄), ωστόσο ο Βεζένκοβ από το low post απαντούσε με συνέπεια και όταν μπήκε στην εξίσωση και ο Παπανικολάου με 5 πόντους η κατάσταση στο σκορ διαφοροποιήθηκε (18-19, 9').

Ο Βιλντόζα μπήκε στο παρκέ με ένταση, με ενέργεια και με 5 πόντους. Παρόμοια όμως ήταν και η κατάσταση όταν έκανε αλλαγές ο Χέρμπερτ με αποτέλεσμα την ισορροπία (28-28, 25'). Η αστοχία σε lay up και βολές, εμπόδισε τον Ολυμπιακό να προσπεράσει, αλλά ήταν κάτι το οποίο φαινόταν με τον Ράιτ και Ντόρσεϊ να κάνουν το 32-36 (17'). Το τάιμ άουτ της Μπάγερν δεν στάθηκε ικανό να ανακόψει την «ερυθρόλευκη» ορμή και μόνο η κόρνα της λήξης κατάφερε να σταματήσει το σερί 15-0 που δημιούργησαν οι Πίτερς, Ντόρσεϊ, Βιλντόζα (32-43, 20').

 

Οι Γερμανοί θέλησαν να μπουν πιο επιθετικά στην αναμέτρηση, αλλά τα εύστοχα τρίποντα από Βεζένκοβ και Παπανικολάου, τους έκοψαν την όρεξη (37-49, 23'). Ο Μπαμπ και ο Έντουαρντς όμως προβλημάτιζαν την άμυνα του Ολυμπιακού και πολύ γρήγορα μείωσαν σε 47-49 (26'). Οι ψηλοί του Μπαρτζώκα (Φαλ, Ράιτ) δεν μπορούσαν να παίξουν άμυνα με κανέναν τρόπο κι έτσι οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα (55-54, 28').

Ο Ολυμπιακός είχε πετάξει στα σκουπίδια τη διψήφια διαφορά πόντων και έτσι ο νικητής θα κρινόταν στην τελευταία περίοδο. Ο Έντουαρντς ήταν ασταμάτητος βάζοντας δύσκολα στους Πειρταιώτες όμως δύο διαδοχικά τρίποντα (Ντόρσεϊ, ΜακΚίσικ) έδωσαν σημαντική «ανάσα» (66-71, 34'). Οχι για πολύ όμως αφού λάθη και κακές αποφάσεις έδωσαν την ευκαιρία στους Γερμανούς να ανακάμψουν (75-71, 36') με 9-0 σερί. Ο Εντουαρντς έκανε το 79-72 και εκεί που έμοιαζαν όλα να έχουν τελειώσει οι Πειραιώτες βρήκαν τρίποντο από τον Γουόκαπ, καλή άμυνα και τρίποντο από τον Ντόρσεϊ μετατρέποντας το σκορ σε 79-78 (39'). Ο Νέιπιερ απάντησε και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με το σκορ στο 82-80, ο Βεζένκοβ αστόχησε σε δύο προσπάθειες από τα 6.75 και οι γηπεδούχοι μένοντας ψύχραιμοι πανηγύρισαν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός βρέθηκε με 66-71 μπροστά στο σκορ, αλλά μέσα σε λίγα λεπτά η Μπάγερν το γύρισε σε 79-72. Στο τελευταίο δίλεπτο 2/2 «ερυθρόλευκα» τρίποντα, βρήκαν απάντηση από αυτό του Νεϊπίερ και ένα κάρφωμα του Φαλ έκανε το 82-80. Δύο άμυνες βγήκαν, δύο τρίποντα του Βεζένκοβ δε βρήκαν στόχο και με ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών η Μπάγερν πανηγύρισε.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κάρσεν Έντουαρντς σε 35:57 είχε 30 πόντους (4/5β., 10/14διπ., 2/9τριπ.), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 λάθη.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δε βοήθησε ο Σακιέλ ΜακΚίσικ αν και αγωνίστηκε 16:39. Ούτε ο Εβάν Φουρνιέ που έπαιξε 20'.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Ντέβιν Μπούκερ ολοκλήρωσε με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ κυριαρχώντας των ψηλών του Ολυμπιακού.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Σάσα Βεζένκοβ τελείωσε με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ, αλλά αστόχησε σε δύο κρίσιμα σουτ. Καλά έπαιξε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (12π., 4ριμπ., 3ασ.).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός είχε μόλις 50% στα δίποντα και 42.9% στα τρίποντα. Η Μπάγερν σκόραρε πολύ εύκολα από κοντινή απόσταση (24 εύστοχα δίποντα).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι πρωταθλήματος την Κυριακή 27 Οκτωβρίου. Η Μπάγερν παίζει στην έδρα της με την Βούρτσμπουργκ επίσης την Κυριακή.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-19, 32-43, 59-61, 84-80

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.