Ολυμπιακός: Τον «πρόδωσε» η άμυνα της τρίτης περιόδου

Fall
Το Gazzetta γράφει για τα κακώς κείμενα της άμυνας του Ολυμπιακού στο τρίτο κυρίως δεκάλεπτο της αναμέτρησης με την Μπάγερν τα οποία άλλαξαν τη ροή και τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε μία ακόμη εκτός έδρας ήττα, αυτή τη φορά από την Μπάγερν. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκλεισε εντυπωσιακά το πρώτο ημίχρονο με 15 διαδοχικούς αναπάντητους πόντους και βρέθηκε μπροστά με ικανοποιητική διαφορά. Ωστόσο το τρίτο δεκάλεπτο ήταν πολύ κακό με τους Γερμανούς να επικρατούν στο συγκεκριμένο διάστημα 27-18.

Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» δε λειτούργησε καλά και ουσιαστικά φρόντισε η ίδια να δώσει την ευκαιρία σε Εντουαρντς, Μπούκερ και Μπαμπ να αποκτήσουν ρυθμό και να αισθανθούν καλύτερα στην επίθεσή τους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τους Μουσταφά Φαλ και Μόουζες Ράιτ να μην ανταποκρίνονται όπως θα ήθελε ο ίδιος και κυρίως όπως υποστήριζε το πλάνο το οποίο είχαν οριοθετήσει οι προπονητές.

Ο Γάλλος σέντερ φημίζεται για την άμυνά του, μπορεί να υποστηρίξει τις αλλαγές στα σκριν, ωστόσο χθες βρέθηκε σε κακή βραδιά. Ο Φαλ φημίζεται και για τις αποφάσεις που παίρνει όταν η αντιμετώπιση στο pick 'n' roll των αντιπάλων είναι flat άμυνα και «2on2». Με την Μπάγερν όμως έκανε τρία αμυντικά λάθη στην τρίτη περίοδο.

Λάθος Νο1

Φαλ 1

Με το σκορ 34-36 ο Μπαμπ παίζει τυπικό pick 'n' roll με τον Φόιγκτμαν και παίρνει τον Βεζένκοβ. Απευθείας παίρνει και δεύτερο σκριν στη μπάλα από τον Μπούκερ. Ο Βεζένκοβ παίρνει το κόψιμο του Αμερικανού ψηλού, αλλά ο Φαλ καθυστερεί να βγει στον Μπαμπ και αυτός ευστοχεί ανενόχλητος σε σουτ τριών πόντων.

Λάθος Νο2

Φαλ 2

Με το σκορ 37-49, ο Μπαμπ παίζει hand off με τον Έντουαρντς. Ο Γουόκαπ τον ακολουθεί «σκιά» μένοντας για λίγο πίσω. Ο Αμερικανός της Μπάγερν έχει δημιουργήσει μία απόσταση από τον Γουόκαπ και ο Φαλ μένει πίσω με αποτέλεσμα να του δώσει ελεύθερο σουτ μέσης απόστασης. Σε αυτή την περίπτωση ο Γάλλος έπρεπε να βγει επιθετικά για να του αφαιρέσει την επιλογή του σουτ μέχρι να επιστρέψει ο Γουόκαπ και να τον αναγκάσει είτε σε σουτ υπό πίεση είτε στο να πασάρει.

Λάθος Νο3

Φαλ 3

Με το σκορ 39-49 η Μπάγερν τρέχει ακριβώς την ίδια συνθήκη με τη φάση Νο1 με τις δύο πανομοιότυπες συνεργασίες. Ο Φαλ δεν προχωρά σε αλλαγή μαρκαρίσματος, μένει πίσω και ο Αμερικανός ευστοχεί από τις 45 μοίρες στην άλλη πλευρά της επίθεσης κάνοντας το 42-49.

Λάθος Νο4

Ράιτ 1

Με το σκορ 47-52 η Μπάγερν τρέχει μία κίνηση με τον Μπαμπ να έχει τη μπάλα στα χέρια του και δύο σκριν μακριά από τη μπάλα τα οποία γίνονται τυπικά με μοναδικό στόχο να αδειάσουν τη μία πλευρά του γηπέδου. Ο Μπούκερ κάνει σκριν στην πλάτη στον Παπανικολάου, ο Ράιτ δεν πηγαίνει στην αλλαγή όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα τα εξής: Ο Μπαμπ να έχει μία εύκολη λόμπα πάσα χωρίς την παραμικρή πίεση και ο Παπανικολάου να καθυστερήσει όπως ήταν φυσικό να πάει στον Μπούκερ. Ο Ράιτ έμεινε μέσα χωρίς να προσφέρει κάτι.

Λάθος Νο5

Ράιτ 2

Με το σκορ 49-54 η Μπάγερν τρέχει μία κίνηση με σκριν μακριά από τη μπάλα. Ο Μπαμπ πασάρει στον Μπούκερ ο οποίος έχει ανέβει στην κορυφή με σκοπό να μεταφέρει τη μπάλα. Ο Ράιτ για κάποιο λόγο έχει ξεχαστεί και έχει μείνει βαθιά μέσα γνωρίζοντας πως ο Μπούκερ είναι δεινός στατικός σουτέρ τριών πόντων. Ο Αμερικανός της Μπάγερν αντιλαμβάνεται καθυστερημένα πως είναι απελπιστικά μόνος του και σουτάρει ευστοχώντας.

Η ευθύνη της ήττας δε βαραίνει φυσικά αποκλειστικά τους δύο σέντερ του Ολυμπιακού αφού οι περισσότεροι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στα αμυντικά τους καθήκοντα. Ωστόσο αν η τρίτη περίοδος είχε κυλήσει διαφορετικά και η Μπάγερν δεν έβρισκε εύκολους τρόπους να σκοράρει, ίσως να είχε διατηρηθεί η απόσταση στο σκορ και να μην είχε πιστέψει στην ανατροπή την οποία και τελικά ολοκλήρωσε.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.