Παναθηναϊκός: Ο clutch Σλούκας και το κομβικό... πείραμα του Αταμάν (vid)

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Σλούκας με τον Γκραντ και τον Αταμάν
Ο Κώστας Σλούκας «μίλησε» στο τέλος, ο Εργκίν Αταμάν δεν φοβήθηκε να δοκιμάσει κάτι νέο μέσα στο παρκέ και ο Παναθηναϊκός πήρε το διπλό επί της Φενέρμπαχτσε. Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudl/InStat εξηγεί τα δύο καίρια στοιχεία που έφεραν την ανατροπή.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βγάλει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή που είχε στην Κωνσταντινούπολη και πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Φενέρμπαχτσε, έχοντας επικρατήσει με 81-76.

Με αυτόν τον τρόπο το «τριφύλλι» επέστρεψε στις ευρωπαϊκές νίκες και πήρε ψυχολογία ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της Stoiximan GBL, την Κυριακή (27/10, 20:15), με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudl/InStat αναλύει το πόσο καίριος ήταν ο Κώστας Σλούκας σε αυτή τη νίκη αλλά και το αντίκτυπο που είχε η επιλογή του Εργκίν Αταμάν να δοκιμάσει να παίξει με 4 γκαρντ!

 

Ο... παραλίγο άχαστος Σλούκας

Ο Κώστας Σλούκας μεταξύ άλλων αποτέλεσε ένα από τα στοιχεία του αγώνα που συνδέουν τις ομάδες καθώς έχει περάσει 5 χρόνια στον τούρκικο σύλλογο. Ο ίδιος ωστόσο δεν... χαρίστηκε και άγγιξε το απόλυτο στα σουτ, έχοντας καταφέρει να σημειώσει συνολικά 12 πόντους. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας γκαρντ είχε 2/2 δίποντα 3/4 τρίποντα χωρίς να έχει εκτελέσει βολές.

Ενδεικτικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης δεν αστόχησε σε ούτε 1 σουτ, έχοντας δοκιμάσει το χέρι του συνολικά 4 φορές. Οι 2 από αυτές μάλιστα ήταν στο τελευταίο δίλεπτο όπου σημείωσε τα καλάθια με τα οποία έκαναν την ανατροπή οι «πράσινοι», ενώ ελάχιστα πριν είχε δώσει την ασίστ στον Λορέντζο Μπράουν που είχε μειώσει σε 70-68.

Το shot chart του Σλούκα στο δεύτερο ημίχρονο

Το κομβικό «πείραμα» με τα 4 γκαρντ

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Εργκίν Αταμάν δεν δίστασε να δοκιμάσει και ένα διαφορετικό και ταυτόχρονα «κοντό» σχήμα. Για ενάμισι περίπου λεπτό (1:32) μέσα στο παρκέ ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν με 4 γκαρντ αφού συνυπήρξαν μαζί οι Γκραντ, Μπράουν, Ναν και Σλούκας, με τον Λεσόρ να αποτελεί τον μοναδικό του οποίου η θέση είναι στους «ψηλούς».

Μπορεί το διάστημα που έπαιξαν όλοι μαζί να ήταν λιγότερο από 2 λεπτά, ωστόσο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει 7 πόντους με 2 δίποντα και 1 τρίποντο, με τον δείκτη στο σύστημα αξιολόγησης της Instat να είναι ο μεγαλύτερος σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα που δοκίμασε ο Τούρκος προπονητής.

Για να είμαστε και πιο ακριβείς, εκείνο ήταν και το κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης όπου οι «πράσινοι» έφτασαν σε απόσταση αναπνοής και έκαναν στη συνέχεια την ανατροπή και πήραν το προβάδισμα, στις τελευταίες στιγμές του αγώνα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.