
Σε ένα παιχνίδι και με ένα δραματικό φινάλε αντάξιο της ποιότητας των δύο ομάδων, η Μονακό έκαμψε στο Πριγκιπάτο την αντίσταση της Φενέρμπαχτσε με 91-82 στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της EuroLeague, κάνοντας άλμα τετράδας.
Το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη ανέβηκε στο 18-12 και κέρδισε ακόμα περισσότερο έδαφος στη μάχη για την κατάκτηση του πλεονεκτήματος της έδρας ενόψει playoffs. Από την άλλη, η τουρκική ομάδα έμεινε στο 20-10 και δεν κατάφερε να πλησιάσει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ.
Το ματς: Φενέρμπαχτσε - Μονακό
Το παιχνίδι ξεκίνησε σχετικά ισορροπημένα με την Φενέρ να προηγείται με 9-15 στο 5' χάρη στη δράση των ΜακΚόλουμ, Σανλί και Γκούντουριτς, αλλά τους Μάικ Τζέιμς και Ντάνιελ Τάις να απαντούν για λογαριασμό του συνόλου του Βασίλη Σπανούλη (16-18 στο 7'. Τα γκολ φάουλ των Μπάλντγουιν και Μπάνγκο έκαναν το 16-24, με τη Μονακό να αντιδρά με δικό της σερί και εν τέλει η πρώτη περίοδος έληξε στο 26-28 υπέρ των Τούρκων.
Not quite a dunk in transition 😅#RivalrySeries pic.twitter.com/ACxjtIxz1D
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) March 20, 2025
Το τρίποντο του ΜακΚόλουμ έκανε το 28-35 στο 14', όμως σε εκείνο το σημείο οι Μονεγάσκοι έκαναν μια μεγάλη αντεπίθεση για να ανακτήσουν το προβάδισμα και τα ηνία του αγώνα. Με ένα επιμέρους σκορ 16-2, η Μονακό προηγήθηκε με 44-37 στο 18' με πρωταγωνιστές τους Τζόρνταν Λόιντ και Μάικ Τζέιμς. Οι Γκούντουριτς και Χέιζ Ντέιβις έδωσαν κάποιες λύσεις στους φιλοξενούμενους, αλλά ο Τζέιμς με νέο τρίποντο έγραψε το 47-43 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
A strong finish to the first quarter, courtesy of Daniel Theis! @ASMonaco_Basket staying in control!🌟🤌 pic.twitter.com/FibagXBpeJ
— SKWEEK (@skweektv) March 20, 2025
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Μονακό προσπάθησε να υπερασπιστεί το προβάδισμά της, όμως ο Χέιζ Ντέιβις ανέβασε στροφές και ο Μπιμπέροβιτς έκανε το 50-52 στο 26'. Τάις και Οκόμπο βγήκαν μπροστά για τους γηπεδούχους, ενώ το τρίποντο του Λόιντ έγραψε το 63-58 με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.
Ο Ζαϊτέ έκανε τη ζημιά στη ρακέτα και έγραψε το 67-58 για τη Μονακό, με τον ΜακΚόλουμ από την άλλη να αναλαμβάνει και πάλι εκτελεστικές πρωτοβουλίες και να μειώνει στο 70-65 στο 33'. Το τρίποντο του Στράζελ έκανε το 73-65, αλλά η Φενέρ έφτασε σε απόσταση καλαθιού (73-71) με ένα 6-0 σερί και τους ΜακΚόλουμ, Σανλί να μη τα παρατούν. Ο Γκούντουριτς απάντησε στο τρίποντο του Λόιντ και μείωσε στον πόντο (76-75 στο 37').
Παρόμοιο σκηνικό με τον Μπιμπέροβιτς να απαντά εκ νέου με τον ίδιο τρόπο στο μακρινό σουτ του Τζέιμς (79-78 στο 38'). Νέο μεγάλο τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Οκόμπο που έκανε το 82-78 για το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη, 1:46' για το τέλος, ενώ ο Τζέιμς έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες της Φενέρ με τρίποντο για το 85-78 (39'). Το σύνολο του Γιασικεβίτσιους προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα λάθη των Μονεγάσκων στα τελευταία δευτερόλεπτα όμως δεν κατάφερε κάτι και έτσι το τελικό 91-82 είναι γεγονός.
Τα δεκάλεπτα: 26-28, 47-43, 63-58, 91-82
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα μεγάλα σουτ των Λόιντ και Τζέιμς που καθάρισαν την υπόθεση νίκης για τη Μονακό στα τελευταία λεπτά.
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ηγετικός Μάικ Τζέιμς με 29 πόντους, 5/11 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 4/5 βολές, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα και κυρίως με μεγάλα σουτ, με τα κάποια λάθη του στο τέλος να μην είναι μοιραία.
ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Ντάνιελ Τάις με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 κοψίματα.
ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Έρικ ΜακΚόλουμ με 24 πόντους, 8/13 σουτ, 3 κλεψίματα και Μάρκο Γκούντουριτς με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ δεν αρκούσαν.
ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακό βράδυ για τον Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις με 9 πόντους, 1/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ και 2 λάθη.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Με 19/20 βολές και 8 ριμπάουντ παραπάνω από την Μονακό, η Φενέρ κατάφερε να ηττηθεί.
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Μονακό είχε περάσει επιβλητικά από την Κωνσταντινούπολη με 69-99 επί της Φενέρμπαχτσε.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ EUROLEAGUE: Για την 31η αγωνιστική της EuroLeague, η Μονακό θα υποδεχτεί την Ζάλγκιρις Κάουνας (25/3, 20:00) και λίγη ώρα νωρίτερα (19:45) η Φενέρμπαχτσε να φιλοξενήσει την Παρί.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.
ΚΩΣΤΑΣ141531
Κακό αποτέλεσμα νομίζω για εμάς. Με ήττα της Μονακό θα είχαμε σημαντικό πλεονέκτημα για την τετράδα. Τώρα βέβαια πάμε και για την 2η θέση αλλά πρωτίστως σημασία έχει η τετράδα, όχι η θέση σε αυτή. Το ματς με Παρί και Ερυθρό στο ΟΑΚΑ είναι όλα τα λεφτά. Αν με το καλό τα κερδίσουμε, θα είμαστε 4αδα και ας χάσουμε στο πριγκηπάτο.