Μένει ως έχει η ποινή αποκλεισμού στον Γιαννακόπουλο

Μένει ως έχει η ποινή αποκλεισμού στον Γιαννακόπουλο

Γιώργος Κούβαρης
Μένει ως έχει η ποινή αποκλεισμού στον Γιαννακόπουλο
Το CAS απέρριψε την προσφυγή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε ό,τι αφορά τις ποινές που του επιβλήθηκαν από την EuroLeague Basketball.

H KAE Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προσέφυγαν στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης προκειμένου να απαλειφθούν οι ποινές που έχουν επιβληθεί στον διοικητικό ηγέτη των «πράσινων» από το πρωτοβάθμιο και το δευτεροβάθμιο μονομελές δικαιοδοτικό όργανο της Euroleague Basketball.

Συγκεκριμένα, οι νομικοί σύμβουλοι του «τριφυλλιού» είχαν καταθέσει φάκελο στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο ζητώντας την άρση των ποινών του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Στον Παναθηναϊκό πάντως αναφέρουν ότι πολύ δύσκολα θα δικαιώνονταν σε αυτή τη διαδικασία, απλώς ήθελαν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια. Έτσι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έχει δικαίωμα εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους της EuroLeague ως τις 30 Ιουνίου.

Η ανακοίνωση της EuroLeague

«To Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του κ. Γιαννακόπουλου

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) συνεδρίασε κι αποφάσισε να απορρίψει στο σύνολό της την προσφυγή του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου για απόφαση της EuroLeague Basketball στις 27 Φεβρουαρίου 2018, επικυρώνοντας την τελευταία απόφαση.

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι επίσης υποχρεωμένος να καλύψει όλα τα έξοδα της διαδικασίας.

Ο κ. Γιαννακόπουλος είχε τιμωρηθεί από τον Αθλητική Δικαστή της EuroLeague Basketball με απαγόρευση 12 μηνών σε ό,τι αφορά την πρόσβαση σε αγωνιστικούς χώρους όπου διεξάγονται αγώνες της EuroLeague λόγω των δημόσιων τοποθετήσεών του, οι οποίες κρίνεται ότι θέτουν σε κίνδυνο την αρμονική σχέση μεταξύ των συλλόγων και είναι επιζήμιες για το άθλημα του μπάσκετ, σύμφωνα με το Άρθρο 24.1.g. του Πειθαρχικού Κώδικα.

Αργότερα, στις 27 Φεβρουαρίου 2018, η επιτροπή εφέσεων της EuroLeague μείωσε την ποινή σε 5 μήνες, προσθέτοντας πρόστιμο 60.000 ευρώ. Στη συνέχεια η EuroLeague Basketbal επέβαλε τρεις επιπλέον κυρώσεις, 60.000, 120.000 και 180.000 ευρώ αντίστοιχα για παραβιάσεις. Οι παραπάνω κυρώσεις παραμένουν σε ισχύ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.