Ολυμπιακός: Ατυχίες και «ban» τον αφήνουν με εννέα παίκτες ενόψει Βιλερμπάν

Ολυμπιακός: Ατυχίες και «ban» τον αφήνουν με εννέα παίκτες ενόψει Βιλερμπάν

Gazzetta team
Ολυμπιακός: Ατυχίες και «ban» τον αφήνουν με εννέα παίκτες ενόψει Βιλερμπάν
Ο Μπράντον Πολ ήταν το τελευταίο αγωνιστικό πρόβλημα που προέκυψε στον Ολυμπιακό και η EuroLeague Greece καταγράφει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τις απουσίες των «ερυθρόλευκων» που έχουν μείνει με 9 παίκτες ενόψει Βιλερμπάν.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βιλερμπάν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (20/2, 19:15) για την 25η αγωνιστική της EuroLeague και ο Μπράντον Πολ εισήχθη στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό με αποτέλεσμα η συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τους Γάλλους να κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

Οι τραυματισμοί έχουν... γονατίσει το τελευταίο διάστημα τον Ολυμπιακό που επικράτησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 9 παίκτες, αφού ο Γιώργος Πρίντεζης συμπεριλήφθηκε μεν στην αποστολή είχε τεθεί off λόγω της θλάσης στα πλευρά ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης.

Ο έμπειρος φόργουορντ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση στο φιλικό προπονητικού χαρακτήρα της περασμένης Παρασκευής (14/2) με το Λαύριο και η EuroLeague Greece καταγράφει τις απουσίες των Πειραιωτών που θα δηλώσουν στη 12άδα τον Ποκουσέφσκι ή τον Ρότσεστι ώστε να μην αντιμετωπίσουν ζήτημα μηδενισμού.

Παρεμπιπτόντως, οι διαθέσιμοι για τον αγώνα με τους Γάλλους είναι οι εξής:

G: Αντώνης Κόνιαρης, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, Ουέιντ Μπάλντγουιν
F: Όγκουστιν Ρούμπιτ, Σάσα Βεζένκοφ, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Πρίντεζης
C: Οκτάβιους Έλις, Νίκολα Μιλουτίνοφ

Οι τραυματισμοί

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Ο αγώνας με τη Ζάλγκιρις Κάουνας στις 4 Φεβρουαρίου ήταν ο τελευταίος για τον Βασίλη Σπανούλη σε ό,τι αφορά την εφετινή σεζόν αφού ο αρχηγός του Ολυμπιακού αποχώρησε στα μισά της τρίτης περιόδου με πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι (ρήξη περονιαίων τενόντων δεξιάς ποδοκνημικής) κι εν συνεχεία υποβλήθηκε σε επέμβαση. Η αποκατάσταση του προβλήματος αντιμετωπίστηκε χειρουργικά για τον αρχισκόρερ της EuroLeague, ο οποίος είχε τραυματιστεί και πέρσι στο ίδιο πόδι, έκανε επέμβαση και είχε μείνει εκτός δράσης 4 μήνες. Ο τραυματισμός είναι πάλι ο ίδιος, αυτή τη φορά όμως σε άλλο σημείο του αστραγάλου ενώ η επιστροφή του στα παρκέ αναμένεται τη νέα σεζόν.

Οι αριθμοί του στην EuroLeague 2019-20
11.3 πόντοι
1.2 ριμπάουντ
4.6 ασίστ
0.4 κλεψίματα
2.6 λάθη
9.7 PIR
σε 22 συμμετοχές

ΤΕΪΛΟΡ ΡΟΤΣΕΣΤΙ

Ο Αμερικανός γκαρντ αποκτήθηκε μεσούσης της περιόδου από τον Ολυμπιακό ώστε να δώσεις λύσεις στην περιφερειακή γραμμή όμως τραυματίστηκε στον αγώνα των «ερυθρόλευκων» στο Κάουνας όπου υπέστη θλάση στο δεξί πόδι. Συγκεκριμένα ο Ρότσεστι αποχώρησε λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου της αναμέτρησης με τη Ζάλγκιρις στις 4/2 και δεν επέστρεψε ξανά στο παρκέ της Zalgirio Arnea. Μάλιστα ο Γιώργος Μπαρτζώκας επισήμανε πως ο 34χρονος γκαρντ θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Οι αριθμοί του στην EuroLeague 2019-20
4.4 πόντοι
1 ριμπάουντ
4.1 ασίστ
0.2 κλεψίματα
1.4 λάθη
5.2 PIR
σε 18 συμμετοχές

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Κατά τη διάρκεια του εντός έδρας αγώνα με την Μπασκόνια στις 30 Ιανουαρίου, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος προσπάθησε να κλέψει την μπάλα όμως στραβοπάτησε στο παρκέ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον αριστερό αστράγαλο και να αποχωρήσει υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια του ΣΕΦ. Ο Έλληνας φόργουορντ υποβλήθηκε σε επέμβαση την επομένη της αναμέτρησης με τους Βάσκους και όπως εξήγησε «όλα για κάποιον λόγο γίνονται...». Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία δυο μηνών.

Οι αριθμοί του στην EuroLeague 2019-20
1.5 πόντοι
1 ριμπάουντ
0.5 ασίστ
1 κλέψιμο
3.5 PIR
σε 2 συμμετοχές

ΜΑΚΚΙΣΙΚ - ΜΠΑΚΣ

Ο Ολυμπιακός διατηρεί μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στα playoffs της EuroLeague και προς αυτή την κατεύθυνση ενισχύθηκε με τις προσθήκες των ΜακΚίσικ και Μπάικς. Παρ' όλα αυτά, αμφότεροι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση λόγω του ban που επιβλήθηκε στους Πειραιώτες και είναι ένα ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να αναρωτηθούν στον Ολυμπιακό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.