ΜακΚίσικ: Τυχερός ναι, τυχαίος όχι (vid)

ΜακΚίσικ: Τυχερός ναι, τυχαίος όχι (vid)
Η Euroleague Greece αναλύει όσα κάνει ο Σακιέλ ΜακΚίσικ σε προπονήσεις και αγώνες από την ημέρα που πήγε στον Ολυμπιακό κι εξηγεί πως τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Η νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού έφερε το ονοματεπώνυμο του Σακιέλ ΜακΚίσικ.

Ο Αμερικανός μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του στην Euroleague κατάφερε να κρίνει ένα από τα πιο δύσκολα και «ιδιαίτερα» ντέρμπι στην Ευρώπη. Ενδεχομένως το γεγονός πως όσα γνώριζε για την αντιπαλότητα των δύο ομάδων, τα έμαθε την τελευταία εβδομάδα να του έκανε καλό διότι πολύ απλά δεν παρουσιάστηκε με άγχος.

Στο μπάσκετ τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τυχερό μπορεί, τυχαίο όχι.

Στην περίπτωση του ΜακΚίσικ το τυχερό της υπόθεσης ήταν τα οικονομικά προβλήματα της Μπεσίκτας τα οποία τον έκαναν διαθέσιμο τη στιγμή που έψαχνε περιφερειακό ο Ολυμπιακός.

Τυχερό επίσης μπορεί να χαρακτηριστεί πως προπονητής του Ολυμπιακού τη συγκεκριμένη στιγμή ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας ο οποίος αν μη τι άλλο φημίζεται για το… μάτι τους στους ξένους παίκτες.

Τυχαίο δεν είναι τίποτα από όσα έχουμε δει. Αν κάποιος ρωτήσει τους προπονητές των «ερυθρόλευκων» θα σου πει πως από την πρώτη μέρα που παρουσιάστηκε στο ΣΕΦ συμβαίνουν συγκεκριμένα πράγματα.

Προπονείται σαν μην υπάρχει αύριο. Καταλαβαίνει όσα λένε οι προπονητές και δεν χρειάζεται επανάληψη. Σέβεται. Ακούει. Δεν μιλάει. Και κυρίως γνωρίζει καλά πως έχει απλωμένη μία ευκαιρίας ζωής μπροστά του.

ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΛΕΙΠΑΝ

Ο ΜακΚίσικ διαθέτει 3-4 στοιχεία τα οποία έλειπαν από την περιφέρεια του Ολυμπιακού και τα αναζητούσε ο καινούριος προπονητής του.

Ο Αμερικανός είναι απίστευτα αθλητικός, είναι πολύ δυνατός σε πόδια και ώμους και παίζει εξαιρετικά το «ένας εναντίον ενός».

Κόντρα στον Παναθηναϊκό φρόντισε να ξεδιπλώσει και τα τρία και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό. Όταν έπαιρνε ο ίδιος το ριμπάουντ αμέσως έβαζε τη μπάλα κάτω και προσπαθούσε να φτάσει στην απέναντι πλευρά. Μία τέτοια φάση εξ άλλου έφερε ένα θεαματικό κάρφωμα.

Στην άμυνα χρησιμοποιούσε ιδανικά τη δύναμή του. «Έσπαγε» τα σκριν όποτε χρειαζόταν, έκανε box out ακόμη και σε πιο ψηλούς παίκτες οι οποίοι όσο κι αν έσπρωχναν για να πάρουν καλύτερη θέση, δεν τα κατάφερναν.

Τέλος, πήρε πολλές φάσεις «1on1» χωρίς τη βοήθεια σκριν. Ο Αμερικανός εκμεταλλεύτηκε το εκρηκτικό πρώτο βήμα που διαθέτει και πέρναγε συχνά τον προσωπικό του αντίπαλο.

ΡΟΥΚΙ ΕΤΩΝ 30

Δεν είναι εύκολη η Euroleague. Ο ΜακΚίσικ ο οποίος είναι 30 ετών μέχρι πριν μία εβδομάδα είχε ως μοναδική εμπειρία σχετική με την Euroleague, να την παρακολουθεί από την τηλεόραση. Αντε και να παίζει 2Κ με πρωταγωνιστές της.

Μέχρι εκεί όμως…

Σίγουρα ο Αμερικανός εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα της νέας του ομάδας διότι αμέσως βρήκε χώρο δράσης.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό έμεινε στο παρκέ για 33.57 και πήρε πάνω του το 25% των συνολικών κατοχών της ομάδας. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 81 κατοχές (τυχαία όσοι και οι πόντοι που σκόραρε) και ο ΜακΚίσικ είχε 20 κατοχές.

Ο Μπαρτζώκας τον έριξε στο παρκέ τρεις φορές, αλλά τον άφησε για ώρα.

Αρχικά τον ξεκίνησε βασικό και τον αντικατέστησε στο 10.16. Εν συνεχεία και μετά από πολύ λίγο τον έβαλε ξανά μέσα κι έπαιξε από το 12.49 μέχρι και το 30’. Τέλος μπήκε στο 33.24 και βγήκε 4’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Στο χρονικό διάστημα που βρισκόταν στο παρκέ ο Ολυμπιακός είχε υπέρ του διαφορά 9 πόντων!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.