Πασκουάλ vs Μπαρτσελόνα: Κόντρα στη μεγάλη του αγάπη! (pics & vids)

Πασκουάλ vs Μπαρτσελόνα: Κόντρα στη μεγάλη του αγάπη! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Πασκουάλ vs Μπαρτσελόνα: Κόντρα στη μεγάλη του αγάπη! (pics & vids)
Η Μπαρτσελόνα θα κοντραριστεί με την Χίμκι στη Ρωσία (19:00) και ο Τσάβι Πασκουάλ θα είναι το πρόσωπο της αναμέτρησης για τα όσα έχει ζήσει στον πάγκο των Καταλανών.

Αναμφίβολα τα 2 πιο ενδιαφέροντα ματς της 2ης αγωνιστικής της Euroleague είναι το ελληνικό classico του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, αλλά και το τούρκικο, εκεί όπου η Εφές ηττήθηκε από τη Φενέρ.

Ωστόσο υπάρχει και ένα παιχνίδι που έχει την δική του ιδιαιτερότητα εξαιτίας ενός προσώπου.

Η Ζενίτ φιλοξενεί τη Μπαρτσελόνα και η Euroleague Greece στέκεται στον Τσάβι Πασκουάλ που έχει περάσει ένδοξες στιγμές στον πάγκο των Καταλανών, όμως απόψε θα είναι αντίπαλος για 40 λεπτά.

Για 9 χρόνια στη Μπαρτσελόνα

Ο Τσάβι δεν είναι τυχαίο μέγεθος για τη Μπαρτσελόνα. Πριν την αναλάβει σαν πρώτος προπονητής το 2008 ήταν για 3 χρόνια assistant coach του Ντούσκο Ιβάνοβιτς , ενώ πριν ήταν στη 2η ομάδα της Μπάρτσα.

Στους Καταλανούς έμεινε μέχρι το 2016, όντας απόλυτα επιτυχημένος, ενώ συνέχισε την καριέρα του στη χώρα μας για χάρη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Πήρε 12 τίτλους σε μια επταετία

Δεν χρειάζεται να πει κάποιος πως αποτελεί έναν εκ των πιο σημαντικών και επιτυχημένων προπονητών στην ιστορία της ομάδας.

Από τις πρώτες του σεζόν στον πάγκο της ομάδας της Καταλονίας άρχισε να συλλέγει τίτλους.

Ο πρώτος τίτλος για τον Τσάβι ήρθε το 2009, οδηγώντας τη Μπάρτσα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Φυσικά την επόμενη σεζόν έζησε τη μεγαλύτερη στιγμή του, καθώς η Μπαρτσελόνα έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Επικράτησε του Ολυμπιακού στον τελικό και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο της Euroleague.

H κυριαρχία των Καταλανών τα επόμενα 4 χρόνια έχει την υπογραφή του, αφού από το 2011 μέχρι το 2014, πρόσθεσε στη συλλογή του ακόμα 3 πρωταθλήματα Ισπανίας.

Θραύση έκανε και στα Κύπελλα, αφού με την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα, πήρε 3 Κύπελλα Ισπανίας και 4 Supercup.

O τελικός κόντρα στον Ολυμπιακό

Είναι το σημαντικότερο παράσημο της καριέρας του ως προπονητής των Καταλανών.

Το ήθελε πολύ να πάρει έναν ευρωπαϊκό τίτλο και το 2010 δεν έχασε την ευκαιρία. Η ΤΣΣΚΑ δεν πρόλαβε σθεναρή αντίσταση στον ημιτελικό, σε ένα ματς με χαμηλό σκορ (64-54).

Στον τελικό τον περίμενε ο Ολυμπιακός του Παπαλουκά, του Τσίλντρες, του Τεόντοσιτς, του Κλέιζα και του Μπουρούση.

Ωστόσο η αρμάδα του Πασκουάλ δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει με 18 πόντους διαφορά (86-68) και να σηκώσει ψηλά στον ουρανό του Παρισιού το ιερό δισκοπότηρο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η Μπάρτσα είχε απαντήσεις σε όσες δυσκολίες προσπάθησε να τις βάλει ο Ολυμπιακός, κάτι που φυσικά ήταν έργο Τσάβι Πασκουάλ.

Στον τελικό... παπάδες έκανε ο Ναβάρο με 21 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο γνώριμος μας από το ελληνικό πρωταθλημα, Πιτ Μάικλ που πρόσθεσε 14.

Τι κάνει κόντρα στη Μπαρτσελόνα

Πρώτη φορά τέθηκε αντιμέτωπος της μεγάλης του αγάπης τη σεζόν 2016/17, όταν βρισκόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκου ΟΠΑΠ. Στις 2 Δεκέμβρη η Μπαρτσελόνα του Μπαρτζώκα επικρατούσε με το άνετο 72-57 των πράσινων.

Η συνέχεια έδειξε πως εντός έδρας ως προπονητής του Παναθηναϊκού είναι άχαστος, όμως όταν αναγκάζεται να παίξει στο Palau Blaugrana υπάρχουν προβλήματα.

Στα εντός έχει 3/3 νίκες με σκορ 71-65, 84-75 και 76-78 τις σεζόν 2016-17, 2017-18 και 2018-19 αντίστοιχα.

Στο Palau δεν έχει μπορέσει να βρει τρόπο να φύγει με το διπλό. Μάλιστα έχει χάσει εύκολα και τις 2 φορές. Στις 2 Δεκέμβρη του 2016 η Μπαρτσελόνα νίκησε με 72-57, ενώ στις 13 Οκτώβρη του 2017 άγγιξε την 100άρα (98-71).

Μένει να δούμε αν απόψε θα μπορέσει να πληγώσει την μεγάλη αγάπη του και να χαρίσει στην Ζενίτ 2η νίκη σε 2 αγωνιστικές στη διοργάνωση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.