Κλίπερς: Ο Πολ Τζορτζ αγωνίζεται για τη δική του εξιλέωση (vids)

Κλίπερς: Ο Πολ Τζορτζ αγωνίζεται για τη δική του εξιλέωση (vids)

Δημήτρης Οικονόμου
Κλίπερς: Ο Πολ Τζορτζ αγωνίζεται για τη δική του εξιλέωση (vids)
Πολλά έχει περάσει στην καριέρα του ο Πολ Τζορτζ, αλλά η φετινή ομάδα των Κλίπερς του δίνει την ευκαιρία να αισιοδοξεί πως θα φτάσει στην εξιλέωση.

Φορούσε τη φανέλα των Ιντιάνα Πέισερς ο Πολ Τζορτζ, όταν το 2014 ο Μπράιαν Σο τον είχε χαρακτηρίσει ως τον καλύτερο two-way παίκτη στο ΝΒΑ. Έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά! Ο Τζορτζ πέρασε δύο σοβαρούς τραυματισμούς, με τον περσινό στον αγκώνα να του στερεί μεγάλο μέρος της σεζόν, την ώρα που ο Καουάι για τους Κλίπερς ήταν στα πιτς.

Στο μεταξύ υπήρξε και η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του, αφού θεωρήθηκε ο κύριος υπαίτιος για τη χαμένη σειρά playoffs κόντρα στο Ντένβερ τη σεζόν της φούσκας του Ορλάντο από το 3-1.

Και τώρα ο ίδιος ζητά πρώτα από τον εαυτό του την εξιλέωση, θέλοντας να ξεπλύνει τις δικές του «αμαρτίες». Ο Πολ Τζορτζ επέστρεψε για τα καλά και αυτό φάνηκε στη νίκη των Κλίπερς επί των Κινγκς το ξημέρωμα της Κυριακής.

 

Τζορτζ και Λέοναρντ περιμένουν με ανυπομονησία να παίξουν μαζί

Σε άλλες εποχές η 40άρα του Τζορτζ δε θα ήταν είδηση. Όμως όταν πετυχαίνει 40 πόντους με 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, φτάνοντας για πρώτη φορά σε παιχνίδι 40/5/5 μετά το 2019, τότε η λίγκα ίσως να αρχίσει να... φοβάται.

Και αυτό διότι δεν είναι μόνος. Ο Λέοναρντ επέστρεψε και αυτός, μπαίνοντας σταδιακά μετά τη χαμένη περσινή σεζόν στο rotation, ερχόμενος μάλιστα από τον πάγκο όπως εξήγησαν οι Κλίπερς. Δίπλα τους ένας ακόμα all-star, ο Γουόλ, μαζί με τους Τζάκσον, Κενάρντ, Ζούμπατς, Μπατούμ. Ρόστερ που τρομάζει αν δεν επικρατήσει ο αστερίσκος της υγείας των δύο σταρ.

Στην ουσία δεν τους έχουμε δει να παίζουν μαζί για να κριθούν, αφού Τζορτζ και Λέοναρντ αντιμετώπισαν τα δικά τους θέματα. Ο 32χρονος φόργουορντ πρόλαβε να παίξει όλα και όλα 31 ματς πέρσι, αλλά το ξεκίνημα είναι παραπάνω από ενθαρρυντικό. Και ακόμα πιο ενθαρρυντικό είναι πως οι ίδιοι οι Κλίπερς αλλά και ο Τζορτζ θέλουν να βροντοφωνάξουν πως είναι εδώ. «Είμαι πιο συγκεντρωμένος από ποτέ» έλεγε πριν αρχίσει η σεζόν.

Βλέποντας τον Λίλαρντ να σκοράρει μπροστά του στον 1ο γύρο των playoffs του 2019 ένιωθε τον κόσμο γύρω του να τον δείχνει με το δάχτυλο. Στη φούσκα ήθελε να... ανοίξει η γη να τον καταπιεί.

Φέτος βλέπει και αυτός την ευκαιρία να αποτινάξει από πάνω του τα φαντάσματα του παρελθόντος, σε μια ομάδα που κουβαλά βέβαια τα δικά της. Το δεδομένο είναι πως ο Τζορτζ παραμένει ένας από τους καλύτερους two-way παίκτες της λίγκας και έχει δίπλα του έναν ακόμα σπουδαίο τέτοιο, όταν αυτός είναι υγιής. Τα φαντάσματα είναι εκεί, μέχρι οι ίδιοι να τα ξορκίσουν...

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα