Κέμπα Γουόκερ: Ένας superstar που θέλει να δείξει πως δεν... ξόφλησε (vids)

Κέμπα Γουόκερ: Ένας superstar που θέλει να δείξει πως δεν... ξόφλησε (vids)

kemba
Η Μονακό ενεργοποίησε τη βόμβα με την απόκτηση του Κέμπα Γουόκερ και το Gazzetta γράφει για τον άλλοτε superstar των Χόρνετς που αμφισβητήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια και ψάχνει τo... restart του στην Ευρώπη.

Το... μπαμ έγινε και στο Πριγκιπάτο είπαν να τρελάνουν κόσμο. Ο Κέμπα Γουόκερ άφησε το ΝΒΑ και είναι πλέον παίκτης της Μονακό, ανεβάζοντας επίπεδο την περιφέρεια της που ήδη έχει Μάικ Τζέιμς, Έλι Οκόμπο και Τζόρνταν Λόιντ.

Έχοντας πατήσει τα 33, ψάχνει ξανά το κίνητρο για να παίξει ελκυστικό μπάσκετ και να θυμίσει λίγο τον παίκτη που είχαμε θαυμάσει στους Χόρνετς και για λίγο στους Σέλτικς. Το Gazzetta γράφει για τον superstar που έχει χάσει τον προσανατολισμό του τα τελευταία χρόνια στο ΝΒΑ και θέλει να βγάλει πάλι τη λάμψη του στο Πριγκιπάτο. Να βρει τον εαυτό του στη Euroleague και να δώσει... απαντήσεις στον κόσμο που τον θεωρεί... τελειωμένο.

Το μενού είχε 60άρα, 50άρα και πολλές 40άρες

Δεν γίνεται να υποτιμήσεις έναν παίκτη της ποιότητας και το ταλέντο του Κέμπα, παρόλο που τα δύο τελευταία χρόνια του δεν είναι καλά. Ψάχνεται ο Γούοκερ την τελευταία διετία και αυτό φαίνεται πως φτάσαμε στις 21 Ιούλη και δεν βρήκε ομάδα στο ΝΒΑ. Όμως στα καλά του χρόνια ο Κέμπα ήταν μια scoring machine. Απίθανος σκόρερ και χειριστής μπάλας, έδωσε τη λάμψη που είχε ανάγκη η πόλη της Σάρλοτ. Στους Χόρνετς έμεινε για 8 σεζόν και πραγματοποίησε τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του.

Σίγουρα αρκετά θυμούνται το show των 60 πόντων κόντρα στους Σίξερς τον Νοέμβρη του 2018 στην ήττα της ομάδας του στην παράταση. Φοβερά πράγματα είχε κάνει και κόντρα στους Τζαζ με 52 πόντους και νίκη στην παράταση, τον Γενάρη του 2016.

Εκτός από αυτά τα έπη, άλλες 17 φορές έχει καταφέρει να πετύχει 40+ πόντους σε αγώνα του ΝΒΑ, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Όταν ο Κέμπα ήταν στο peak δεν μπορούσες να κάνεις πολλά για να τον περιορίσεις. Έκανε τη μπάλα κομπολόι και σε... διέλυε.

Tα χρόνια της... εκτόξευσης στη Σάρλοτ και η αμφισβήτηση στη Βοστώνη

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο ΝΒΑ, όλοι ήξεραν πως πρόκειται για ιδιαίτερο παίκτη, ξεχωριστό. Άλλωστε είχε κανει και τα όργια του στο NCAA με το UConn. Στους Χόρνετς αγωνίστηκε από το 2011 μέχρι το 2019 και στις επτά από τις οκτώ σεζόν έβγαλε τα χαρίσματα του. Το 2018-19, ήταν η κορυφαία σεζόν της καριέρας του στο ΝΒΑ με 25.6 πόντους και 4.4 ριμπάουντ, αλλα και η τελευταία του στους Χόρνετς.

Έπειτα έψαξε ένα δαχτυλίδι στους Σέλτικς, όπου έμεινε μια διετία, αλλά δεν μπόρεσε να μπει... σφήνα στην τριάδα Μπράουν-Τέιτουμ-Σμαρτ. Τον στήριξαν μέχρι ένα σημείο, πίστεψαν πως μπορεί να είναι ο γκαρντ που θα οδηγήσει τη Βοστώνη στον τίτλο μαζί με τους άλλους τρεις και τον Χόρφορντ. Kαι τις δύο χρονιές έπαιξε play-offs, ωστόσο στα κρίσιμα δεν ήταν αυτός που έπρεπε, ενώ το ποσοστό ευστοχίας του δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Την πρώτη σεζόν σούταρε με 41% και τη δεύτερη με 31%. To 2020 oι Κέλτες έχασαν στος τελικούς Ανατολής από τους Χιτ και εκείνη ήταν η χρονιά που ο Κέμπα πλησίασε κάπως στον τίτλο, αλλά δεν ήταν γραφτό. Η αμφισβήτηση ήταν έντονη προς το πρόσωπο του με αποτέλεσμα το 2021 να αποχωρήσει από τους Κέλτες.

H διετία που κατέβηκε πολλά... σκαλιά

u

Από τη στιγμή που αποχώρησε από τους Σέλτικς, βιώνει τις πιο προβληματικές σεζόν της καριέρας του. Πρόπερσι ήταν παίκτης των Νικς και πέρυσι φόρεσε τη φανέλα των Μάβερικς. Οι μέσοι όροι ήταν πολύ πεσμένοι . Δεν θύμιζε σε τίποτα τον παλιό καλό Κέμπα των Χόρνετς, ούτε καν εκείνον των Σέλτικς που είχε δείξει την ποιότητα του σε ορισμένα ματς. Στους Νικς πάτησε παρκέ σε 37 ματς και είχε 11.6 πόντους και 3.5 ασίστ, ενώ την προηγούμενη στους Σέλτικς μέτρησε 19.3 με 4.4 ασίστ. Πολύ μεγάλη πτώση. Οι τραυματισμοί άρχισαν να του χτυπάνε την πόρτα, τα θέματα στα γόνατα και του δημιούργησαν προβλήματα που φάνηκαν πολύ περισσότερο πέρυσι.

Στους Μάβερικς έμεινε μόλις για ένα μήνα και έπαιξε σε εννιά ματς με οκτώ πόντους μέσο όρο. Έχει να πατήσει παρκέ στο ΝΒΑ από τον Γενάρη του 2023, δηλαδή κάτι παραπάνω από μισό χρόνο. Η λίγκα αυτή τη στιγμή δείχνει να μην τον υπολογίζει και έτσι, φτάνοντας στα μέσα Ιούλη δεν είχε βρει καν ομάδα να τον εμπιστευτεί. Από τα πολύ ψηλά στα... χαμηλά λοιπόν για τον Κέμπα. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις θα έλεγε κάποιος. Ωστόσο θέλει να δείξει στην Ευρώπη πως δεν είναι... τελειωμένος.

Τέσσερις σερί φορές All Star

Την τετραετία 2017 με 2020, δεν έλειψε ποτέ από το All Star Game. Πάντε εκεί στη γιορτή των κορυφαίων. Γιατί κάποτε ο Κέμπα άνηκε στην αφρόκρεμα και συναγωνιζόταν τους καλύτερους. Αλλά η... πτώση ήταν πολύ απότομη και δεν την περίμενε ούτε ο ίδιος. Πάντως για πολλές σεζόν βρισκόταν στο top επίπεδο και από τους κορυφαίους point guards στη λίγκα.

Χειριστής από τους λίγους και superstar που σε άφηνε με το στόμα ανοιχτό. Ήταν ο λόγος που συζητιόταν το όνομα των Χόρνετς στο ΝΒΑ (φυσικά μαζί με τον Μάικλ Τζόρνταν που ήταν ο ιδιοκτήτης τους), ενώ όταν αποχώρησε ο Κέμπα η πόλη και η ομάδα έχασε την αίγλη της μέχρι να έρθει ο Λαμέλο Μπολ και να τους ξαναδώσει ελπίδα.

Πρώτος σε εύστοχα σουτ και εύστοχα τρίποντα στην ιστορία των Χόρνετς, αλλά και σε βολές. Δεύτερος πασέρ και τρίτος... κλέφτης ever για τις... σφήκες. Και φυσικά πρώτος σκόρερ με 12.009 πόντους, ενώ ο δεύτερος Ντελ Κάρι είναι πολύ πίσω στους 9.839.

H φοβερή τετράδα που δημιουργείται στη Μονακό

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Μάικ Τζέιμς ανέβασε φωτογραφία με τους Λόιντ και Οκόμπο, με τον τελευταίο να γράφει «είναι χαρά μου να μοιράζομαι τη μπάλα». Και ο Τζέιμς απάντησε : «Πάντα, έχουμε ακόμα μερικούς τίτλους να πάρουμε». Κάτι που ίσως λέει πολλά για τη νέα σεζόν.

Πλέον στο Πριγκιπάτο δημιουργείτει μια εκρηκτική τριάδα επιθετικά στα γκαρντ. Αν δεν φύγει κάποιος από τους παλιούς τρεις, τότε η τετράδα της Μονακό σίγουρα είναι μία από τις 2-3 κορυφαίες στη Euroleague. Το ερώτημα είναι πως θα μοιράζονται οι επιθέσεις ανάμεσα στους γκαρντ της ομάδας και αν θα μπορούν να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Σε αύτο ο Σάσα Ομπράντοβιτς καλείται να δώσει λύση και να βγάλει... λαγούς από το καπέλο του για να τους κρατήσει ενωμένους με σκοπό η ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, όπου έφτασε στο Final Four, αλλά έχασε στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό.

θι

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.