Παπανικολάου στο Gazzetta: «Να χτίσουμε χαρακτήρα ομάδας που δεν τα παρατάει» (vid)

Παπανικολάου στο Gazzetta: «Να χτίσουμε χαρακτήρα ομάδας που δεν τα παρατάει» (vid)

bet365

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο Gazzetta μετά τη φιλική νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο υπενθυμίζοντας ότι η άμυνα είναι το κομμάτι στο οποίο θέλει να «πατήσει» η Εθνική για να φέρνει τα παιχνίδια στα μέτρα της.

Η Ελλάδα βρέθηκε να χάνει με 10 πόντους λίγο πριν το 30' ωστόσο ολοκλήρωσε την ανατροπή απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο και ο Κώστας Παπανικολάου εξήγησε στο Gazzetta: «Σίγουρα δεν κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας. Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι καταφέραμε, ακόμα και σε ένα κακό παιχνίδι για εμάς, να βρούμε τον τρόπο ώστε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε τη νίκη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη ψυχολογία, είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια ώστε να χτίσουμε χαρακτήρα ομάδας που δεν τα παρατάει και που θα παλεύει».

Όσον αφορά την αμυντική λειτουργία της Εθνικής, είπε: «Σίγουρα η άμυνά μας είναι ένα κομμάτι στο οποίο θέλουμε να πατήσουμε και να στηριχθούμε για να διεκδικούμε τις νίκες και να φέρνουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας».

Για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι στην PAOK Sports Arena, υπογράμμισε: «Ήταν καταπληκτικά. Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης διψάει για μπάσκετ. Για κάθε έναν από εμάς, ήταν πολύ όμορφο και ευχάριστο ότι βρεθήκαμε εδώ. Ήταν ευκαιρία να συνδεθούμε με τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και της βορείου Ελλάδας. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να έρχεται εδώ, στην Πάτρα, στη Λάρισα... Να "δένεται" με τον κόσμο και να δίνει εικόνες, ειδικά στα νέα παιδιά».

Και κατέληξε λέγοντας: «Υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό vibe στην ομάδα. Νιώθουμε αισιόδοξοι αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Έχουμε δουλειά μπροστά μας και ανυπομονούμε να αρχίσουν οι αγώνες»

@Photo credits: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα