Σπανούλης: «Θα περάσουμε γιατί το αξίζουμε»

Spanoulis

bet365

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε υπερήφανος για την ομάδα του και σίγουρος για την πρόκρισή της στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Αποστολή στο Παρίσι, Νίκος Παπαδογιάννης


«Θα περάσουμε στα προημιτελικά γιατί το αξίζουμε», δήλωσε ευθαρσώς και χωρίς περιστροφές ο Βασίλης Σπανούλης, λίγο πριν σβήσουν τα φώτα του σταδίου Πιερ Μωρουά στη Λιλ. «Η ομάδα μου θυμίζει σε νοοτροπία τη δική μου εποχή και το είπα στα παιδιά μόλις επιστρέψαμε στα αποδυτήρια. Καμία ομάδα δεν έφτασε στο στόχο της αήττητη».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έλαμπε από ηπερηφάνεια μετά το ματς, απτόητος από την ήττα. «Τους σεβαστήκαμε υπερβολικά τους Καναδούς στο ξεκίνημα, ίσως από υπερβολική πίεση. Η άμυνα που παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αδιανόητη. Πρέπει να τη μοντάρουμε και να τη δείχνουμε στα σεμινάρια. Από την ανάπαυλα και μετά, καταλάβαμε ότι έπρεπε να παίξουμε ελληνικό μπάσκετ, αυτό που μας χαρακτηρίζει εδώ και 45 μέρες. Ο τρόπος που βάζαμε τα χέρια, τα κορμιά, τα πάντα. Χτίζουμε μία κουλτούρα και η ομάδα θα κερδίσει πολλά μετάλλια, εάν συνεχίσει έτσι…».

Ο Σπανούλης είπε τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Καναδά, παραπονέθηκε για τη διαιτησία («μας έκαναν πολλά φάουλ, έπαιζαν συνέχεια με δύο χέρια, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σφυρίζονταν») και επαίνεσε την Ισπανία για το γρήγορο, μοντέρνο παιχνίδι της και για «τον τρόπο με τον οποίο καλύπτει τις αδυναμίες της». Επανέλαβε, όμως, ότι η Εθνική μας βαδίζει σε σωστό δρόμο και βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης.

«Τώρα πια, θα είναι πιο εύκολο να προσηλωθούμε στον στόχο μας και να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε», είπε μετά τον αγώνα ο Τόμας Γουόκαπ -σε χαμηλούς τόνους και με χαμηλή φωνή, ταιριαστή με την απόδοσή του. «Όταν έχεις πάρει ένα μάθημα, το χρησιμοποιείς για να διδαχθείς από τα λάθη σου. Δεν έχω μπει ακόμα στα αποδυτήρια, αλλά φαντάζομαι ότι στην ατμόσφαιρα θα κυριαρχεί η αποφασιστικότητα. Μπορούσαμε να το πάρουμε αυτό το ματς όπως αποδείχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν μία χαμένη ευκαιρία».

Ο Γουόκαπ είπε ότι το λάθος της Εθνικής ήταν η μαλθακότητά της στην πρώτη περίοδο. «Αντί να συναγωνιστούμε την αθλητικότητα των Καναδών και να ανταποδώσουμε με το ίδιο νόμισμα, αφήσαμε το παιχνίδι να έρθει προς εμάς. Δεν μπορείς να κάνεις τέτοιο σφάλμα σε αυτό το επίπεδο. Οφείλεις να επιβάλεις το νόμο σου και να μη δώσεις δικαιώματα στον αντίπαλο. Τώρα πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι για τον αγώνα με την Ισπανία. Σε ένα τουρνουά ολίγων ημερών, δεν υπάρχει η πολυτέλεια της κούρασης και της κακής ημέρας. Κερδίζεις ή γυρίζεις στο σπίτι σου».

«Είναι εξαιρετική η ομάδα που έχετε», είπε ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, όταν κατορθώσαμε να τον ξεμοναχιάσουμε για μερικές στιγμές από τους Καναδούς δημοσιογράφους. «Πολύ δεμένη, πολύ σίγουρη για τον εαυτό της και ολοφάνερα καλοστημένη από τον προπονητή. Και έχει βέβαια και τον Γιάννη, που είναι από μόνος του μία δύναμη της φύσης». Και ο …Λαρεντζάκης, με τον οποίο ο ίδιος είχε έντονη αψιμαχία; «Ε, το παράκανε κάποια στιγμή με τα γλυκόλογα και τον πλησίασα για να του πω να κάνει λίγο πίσω. Δεν υπάρχει πρόβλημα, όλα καλά…».

«Ήταν αδύνατο να σταματήσουμε τον Γιάννη», ομολόγησε ο Ισπανός προπονητής της Εθνικής Καναδά, Τζόρντι Φερνάντεθ, με την αμερικάνικη προφορά του. «Ο άνθρωπος έδωσε σόου. Οι επόμενοι αντίπαλοί της Ελλάδας θα πάρουν το dvd αυτού του αγώνα και θα κάνουν το ακριβώς αντίθετο, αφού το πλάνο μας δεν δούλεψε! Η Ελλάδα είναι έμπειρη ομάδα και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε περίεργα σχήματα στο τέλος για να κερδίσουμε το ματς. Τέτοιες βραδιές, παίρνεις τη νίκη και φεύγεις. Ξέρετε, αυτός ο πανίσχυρος Όμιλος είναι η καλύτερη προετοιμασία για τη συνέχεια. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και πέρυσι, στο Μουντομπάσκετ, όταν αντιμετωπίσαμε νωρίς τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Βραζιλιάνους. Κάπως έτσι θα πάει και φέτος. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Αυστραλία, μία από τις καλύτερες ομάδες του Κόσμου…».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα