Εθνική Μπάσκετ, MundoBasket 2023: Ο Παπαπέτρου αποκλειστικά σε ρόλο power forward!

Εθνική Μπάσκετ, MundoBasket 2023: Ο Παπαπέτρου αποκλειστικά σε ρόλο power forward!

Παπαπέτρου

bet365

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε... step up τη στιγμή που η Εθνική το χρειάζεται και το Gazzetta στέκεται με τη βοήθεια του Hudlinstat στην εμφάνισή του για την πρεμιέρα του MundoBasket 2023. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

«Παίζω πολλά χρόνια, ξέρω ποιος είμαι. Θα έπρεπε να ξέρετε και εσείς, άμα δεν ξέρετε μπορείτε να μπείτε στο ίντερνετ να δείτε ποιος είμαι». Αυτή ήταν η ατάκα του Ιωάννη Παπαπέτρου στην κάμερα του Gazzetta, λίγα λεπτά μετά το φινάλε της αναμέτρησης της Εθνικής με την Ιορδανία. Το ποιος είναι προφανώς δε θα το μάθει κανείς τώρα. Άλλωστε την εικόνα του μετά την περσινή σεζόν και τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, την είχαμε αναλύσει διεξοδικά.

Όμως στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της Ελλάδας για το MundoBasket, ο Παπαπέτρου επέστρεψε σε στάνταρ που πρώτα η ομάδα και ύστερα ο ίδιος χρειαζόταν. Η απουσία του Μήτογλου αναγκάζει τον Ιτούδη να καταφύγει σε σχήματα με διαφορετικά στοιχεία και πρόσωπα, ανεβάζοντας τον χρόνο (ή και τη θέση των παικτών).

Ο Παπαπέτρου στα 21 λεπτά που πάτησε το παρκέ της Mall of Asia Arena υπηρέτησε έναν από τους πιο χρήσιμους ρόλους της Εθνικής και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, για να καταγράψει την πλούσια στατιστική των 13 πόντων με 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Σε μια βραδιά που δε σούταρε και πολύ καλά από την περίμετρο, με 1/4 τρίποντα, αποτέλεσε ένας εκ των κορυφαίων. Άλλωστε, όσο χρήσιμο και να είναι το σουτ των πλαγίων της Ελλάδας, απέναντι στην Ιορδανία με 12/32 τρίποντα, μπορεί να καλυφθεί τόσο η δική του αστοχία, όσο και του έτερου Παπ, που ολοκλήρωσε με 0/6.

Πρώτα από όλα, παρατηρεί κανείς ότι ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού έγινε παράγοντας στο σκοράρισμα, παρά το 25% από την περίμετρο. Και αυτό το πέτυχε έχοντας επιτεθεί τόσο με πρόσωπο, όσο και με πλάτη. Μπορεί μεν η Ιορδανία να μην αποτελεί το υψηλότερο εμπόδιο, όμως ο Παπαπέτρου χρειαζόταν μια τέτοια βραδιά παραγωγής.

Είτε από το ποστ χτυπώντας την αλλαγή με κοντύτερο, είτε με την μπάλα στο παρκέ, ο 29χρονος βρήκε διαδρόμους και λύσεις για σκοράρισμα. Συγκεκριμένα ο Παπαπέτρου σκόραρε τουλάχιστον ένα καλάθι με πέντε διαφορετικούς τρόπους εντός παιδιάς.

Το σκοράρισμα του Παπαπέτρου με την Ιορδανία

  • Ποστ: 4 πόντοι / 2 κατοχές
  • Catch n’ shoot: 3 πόντοι / 2 κατοχές
  • Transition: 2 πόντοι / 2 κατοχές
  • Επιθετικό ριμπάουντ: 2 πόντοι / 1 κατοχή
1
Το shot chart του Παπαπέτρου με την Ιορδανία

Αποκλειστικά σε θέση «4»

Όπως είχε τονίσει και ο Δημήτρης Ιτούδης στις δηλώσεις του, αμέσως μετά τα δυσάρεστα νέα με τον τραυματισμό του Μήτογλου, άπαντες θα ανέβουν αναγκαστικά από μία θέση. Για τον Παπαπέτρου φυσικά ο ρόλος δεν αποτελεί νερά αχαρτογράφητα. Από την εποχή του Ολυμπιακού αγωνίστηκε ως «4» και βέβαια στην Παρτίζαν πέρασε μία ολόκληρη σεζόν εκεί.

Αν μπορεί να πει κάποιος ότι υπήρξαν μερικά λεπτά που βρέθηκε -τυπικά- να μοιράζεται τη θέση, σε σχήματα με αλλαγές παντού, αυτό συνέβη στα 2’44’’ όπου συνευρέθηκε με τον Παπανικολάου στο παρκέ. Τα υπόλοιπα τα πέρασε καθαρά στο «4», βάζοντας και αυτός το κορμί του απέναντι στον Χόλις-Τζέφερσον.

Κάτι που άλλωστε ανέφερε και ο Ιτούδης, ήταν πως η Ελλάδα είχε τους φόργουορντ να ματσάρει τους Ιορδανούς. Αυτό πρέπει να συμβεί στον μέγιστο βαθμό απέναντι στα ημίψηλα σχήματα των ΗΠΑ, που αρέσουν στον Κερ. Ένα σχήμα γεμάτο με φόργουορντ και πολλές φορές τον Μπανκέρο στη θέση του σέντερ, όπως συνέβη με τη Νέα Ζηλανδία. Η αναβάθμιση για τον Παπαπέτρου ήταν προφανής αλλά και αναγκαία ενόψει της συνέχειας, ειδικότερα αν η Ελλάδα βρεθεί στη δεύτερη φάση, που θα βρει ομάδες (Λιθουανία, Μαυροβούνιο) με αρκετά… point of emphasis στις θέσεις 3-4.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα