Mundobasket 2023: Οι ομάδες των προολυμπιακών τουρνουά, τέσσερις θέσεις ανοικτές

Γιώργος Κούβαρης
Ελλάδα

bet365

Σχεδόν σχηματίστηκαν τα προολυμπιακά τουρνουά του 2024 καθώς απομένουν μόνο τέσσερις θέσεις «ανοικτές» οι οποίες θα προκύψουν από τη συνέχεια του Mundobasket.

Για κάποιες ομάδες του Mundobasket στόχος είναι το τρόπαιο. Για κάποιες άλλες απλά και μόνο ένα μετάλλιο. Όμως ο πιο... ρεαλιστικός στόχος για τις περισσότερες είναι το εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων. Από τη φετινή διοργάνωση έχουν «κλείσει» και μαθηματικά έξι «εισιτήρια» για το Παρίσι ενώ απομένουν άλλα δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Συγκεκριμένα τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 έχουν εξασφαλίσει η διοργανώτρια Γαλλία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς από τη «ζώνη» της Αμερικής, η Αυστραλία από τη «ζώνη» της Ωκεανίας, η Ιαπωνία από τη «ζώνη» της Ασίας όπως επίσης και το Νότιο Σουδάν από τη «ζώνη» της Αφρικής. Έως και το τέλος της διοργάνωσης θα προκύψουν άλλα δύο εισιτήρια από την ευρωπαϊκή «ζώνη» ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες (από τις έξι που συνεχίζουν στα προημιτελικά) θα ολοκληρώσουν το «παζλ» των προολυμπιακών τουρνουά.

Τις ομάδες που θα «κλείσουν» την... 12άδα των Ολυμπιακών Αγώνων θα συνθέσουν εκείνες που θα πάρουν το εισιτήριο μέσω των προολυμπιακών τουρνουά το επόμενο καλοκαίρι.

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα προολυμπιακά τουρνουά

  • Από το Mundobasket

Ισπανία, Μαυροβούνιο, Πουέρτο Ρίκο, Βραζιλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελλάδα, Γεωργία, Αίγυπτος, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία, Λίβανος, Φιλιππίνες, Μεξικό, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού.

 

Και τέσσερις εκ των Γερμανία, Λετονία, Λιθουανία, Σερβία, Ιταλία, Σλοβενία, ενώ οι δύο από αυτές που θα τερματίσουν πιο ψηλά από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή θα «τσεκάρουν» την απευθείας συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

  • Από τα Προ-Προολυμπιακά τουρνουά

Πολωνία, Κροατία, Μπαχρέιν, Καμερούν, Μπαχάμες.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα