MundoBasket 2023, Σερβία: Ο κυρίαρχος Μιλουτίνοφ... απαραίτητος για το χρυσό!

MundoBasket 2023, Σερβία: Ο κυρίαρχος Μιλουτίνοφ... απαραίτητος για το χρυσό!

Δημήτρης Οικονόμου
Νίκολα Μιλουτίνοφ Μουντομπάσκετ Σερβία

bet365

Με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να κυριαρχεί κάτω από τη ρακέτα, η Σερβία θα ψάξει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του MundoBasket 2023 απέναντι στη Γερμανία. Το Gazzetta αναλύει τα πεπραγμένα του με τη βοήθεια του Hudlinstat. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

Οι πολυμήχανοι Σέρβοι δε δίστασαν ποτέ. Απέναντι στο ταλέντο, την αθλητικότητα και όσα άλλα πρεσβεύει και φέρνει ο Καναδάς στο παρκέ, προσέθεσαν τα δικά τους στοιχεία, μέχρι να βγουν τελικά αυτοί στον... αφρό. Με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, φυσικά, καθοριστικό παράγοντα.

Όπως άλλωστε σε όλη τη διοργάνωση, έτσι και απέναντι στους Καναδούς, ο σέντερ του Ολυμπιακού μετατράπηκε σε φόβητρο. Δεν είναι μόνο το double-double με το οποίο ολοκλήρωσε, έχοντας 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, αλλά ο τρόπος που τους πέτυχε στα ίσια, απέναντι στη γραμμή ψηλών του Καναδά.

Ο «Μίλου» ολοκλήρωσε με το απόλυτο 6/6 από το δίποντο. Οι 12 πόντοι του προήλθαν δίχως να χάσει σουτ αλλά και δίχως να πετύχει κάποιον από pick n' roll. Κάτι που αποδεικνύει το πόσο αυτόφωτος ψηλός παραμένει στο κορυφαίο επίπεδο και συνάμα πόσο dominant. Πέτυχε 7 πόντους σε 5 κατοχές από το ποστ και άλλους 4 από τα κοψίματά του στη ρακέτα.

shot chart
Το Shot Chart του Μιλουτίνοφ στο MundoBasket 2023

Για τη Σερβία το «σκαλοπάτι» που λέγεται Μιλουτίνοφ αποτελεί κομβικό παράγοντα στην πορεία ως εδώ. Ο Γιόκιτς μπορεί να μην υπάρχει, αλλά η δημιουργία του 28χρονου ψηλού καμουφλάρει κάπως τη συγκεκριμένη απουσία. Όχι απαραίτητα άμεσα αλλά σε συνάρτηση με το κέντρο βάρους που φτιάχνει στη ρακέτα ή τις πάσες του μετά το κεντρικό pick n' roll που θέτουν σε κίνηση την επίθεση της Σερβίας.

Ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με τον Καναδά, ο Μιλουτίνοφ μέτρησε ένα πολύ θετικό 16+4+4. Το άθροισμα των 24 πόντων έχει μέσα του 16 άμεσους, όπως είδαμε, 4 από τις ασίστ του και άλλους 4 από τις σκριν ασίστ του, στην πολυεπίπεδη δημιουργία του.

Οι δύο τρόποι εκτέλεσης του Μιλουτίνοφ

Δεν τον γνωρίσαμε τώρα τον Σέρβο ψηλό για να μάθουμε τον τρόπο παιχνιδιού του. Οι τρόποι εκτέλεσής του είναι γνωστοί, αφού τα πράγματα που κάνει στο παρκέ, γνωρίζει να τα κάνει πολύ καλά.

Μέσα από το ποστ στο MundoBasket, ο Μιλουτίνοφ σκόραρε 27 πόντους σε 24 κατοχές, ενώ στο pick n' roll προσέθεσε άλλους 22 σε 13 αντίστοιχα, ένα εκπληκτικό νούμερο που προσφέρει 1.69 πόντους ανά κατοχή στην ομάδα του.

Βέβαια οι Γερμανοί έχουν τα κορμιά να τον αντιμετωπίσουν. Τόσο ο Τάις, όσο και ο Μο Βάγκνερ μπορούν να σταθούν και να φτιάξουν... ανάχωμα στη δράση του. Άλλωστε για αυτό ο τελικός αναμένεται ισορροπημένος με τους δύο «μονομάχους» να έχουν τον δικό τους τρόπο ώστε να... σιγήσουν τα όπλα των αντιπάλων.

Το δεδομένο είναι πως ο Μιλουτίνοφ θα αποτελέσει παράγοντα του τελικού. Διαφορετικά, αν αυτό δε συμβεί στον βαθμό που έγινε τόσο στα προημιτελικά όσο και στον ημιτελικό, οι Γερμανοί θα είναι η ομάδα που θα... παίζει με τα λευκά!

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα