Παπανικολάου στο Gazzetta: «Να επιστρέψει στην Εθνική το αμυντικό DNA!» (vid)

Παπανικολάου στο Gazzetta: «Να επιστρέψει στην Εθνική το αμυντικό DNA!» (vid)

Παπανικολάου

bet365

O αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μίλησε στο Gazzetta για την νέα προσπάθεια με μπροστάρη τον Βασίλη Σπανούλη, χαρακτήρισε την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «όνειρο» και υπογράμμισε ότι η ελληνική ομάδα πρέπει να ξαναβρει την χαμένη της ταυτότητα.

Φόρεσε για πρώτη φορά το εθνόσημο στο στήθος με την ανδρών, το καλοκαίρι του 2009, σε ένα φιλικό παιχνίδι με την Ρουμανία σε ηλικία 19 ετών. Έκτοτε, έχουν περάσει 15 χρόνια και είναι ένας από τους πιο συνεπείς διεθνείς, ενώ από το καλοκαίρι του 2022 φέρει το περιβραχιόνιο του αρχήγού στο χέρι.

Ο λόγος για τον Κώστα Παπανικολάου, που λίγες ώρες πριν το πρώτο φιλικό «ξεμούδιασμα» της «γαλανόλευκης» με την Πολωνία μίλησε στο Gazzetta και έδωσε το στίγμα της νέας προσπάθειας, που έχει ως στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Βρισκόμαστε σε ένα νέο ξεκίνημα, με φρέσκο προπονητικό επιτελείο, καινούρια φιλοσοφία και με επιστροφές κάποιων παιδιών που έλλειψαν πέρυσι λόγω τραυματισμών και είναι πολύ σημαντικά για την ομάδα. Συν τοις άλλοις, έχουμε την ιδιαιτερότητα ότι οι αγώνες που θα παίξουμε θα γίνουν στην έδρα μας, κάτι που είναι πολύ θετικό γιατί θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Οι Έλληνες φίλαθλοι αγαπάνε πολύ την Εθνική ομάδα και δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να την στηρίξουν επί ελληνικού εδάφους, στο πλαίσιο μίας διεθνούς διοργάνωσης κι εμείς από την πλευρά μας, ανυπομονούμε να παίξουμε μπροστά τους, οπότε το ζητούμενο είναι, όλοι μαζί, να γίνουμε “ένα” και να πάρουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση της ΕΟΚ για την ανάληψη του τουρνουά. Είχαμε πολύ καιρό να διοργανώσουμε κάτι μεγάλο στο σπίτι μας και είναι σημαντικό που θα μπούμε στην διαδικασία να διαμορφώσουμε και το γήπεδο, αλλά και να φέρουμε σε επαφή την νεολαία με αθλητές που ενδεχομένως να θαυμάζει και να θέλει να δει από κοντά.», μας είπε αρχικά ο 34χρονος διεθνής forward που ήταν απών από τα δύο προηγούμενα προολυμπιακά τουρνουά στην Βικτόρια (2021) και στο Τορίνο (2016).

Τον ρωτάμε για το αν έχει φτάσει πλέον η ώρα για να μπει ένα τέλος σε αυτή την αναμονή των 16 ετών, από την τελευταία συμμετοχής της «επίσημης αγαπημένης» στην μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του πλανήτη... «Αν υπάρχει ένα τουρνουά που θα – όσο τίποτε άλλο – ήθελα να παίξω με την “γαλανόλευκη” αυτό είναι το ολυμπιακό!» Θεωρώ ύψιστη τιμί για οποιονδήποτε αθλητή να εκπροσωπήσει την χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πόσω μάλλον για μας τους Έλληνες, που ξέρουμε ότι από εδώ ξεκίνησαν! Πρόκειται για τον πιο σημαντικό και ιστορικό θεσμό στον οποίο μπορεί να συμμετάσχει ένας αθλητής και για την επιτομή των αξιών που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Θα είναι τεράστια τιμή να τα καταφέρουμε και να βρεθούμε στο Παρίσι για να ζήσουμε αυτό το όνειρο! Γιατί για όλους από μας, παραμένει ένα όνειρο που δεν έχει γίνει πραγματικότητα...», σχολίασε ο “Παπ” που είναι πρώτος σε συμμετοχές (144), από τους εν ενεργεία διεθνείς στην ανδρών.

«Αυτό που έχει λείψει από την ελληνική ομάδα τα τελευταία χρόνια και έχουμε κι εμείς οι παίκτες ευθύνη γι' αυτό που έχει συμβεί, είναι η απώλεια της ταυτότητας μας. Όλες οι επιτυχίες της Εθνικής προήλθαν μέσα από ένα συγκεκριμένο στυλ μπάσκετ και από ένα σύνολο παικτών που πάλευαν μέσα στο παρκέ και ήταν πολύ σκληροί στην άυνα και τα τελευταία χρόνια όλο αυτό έχει αλλάξει κι έχει μετατοπισθεί προς την επίθεση. Στο πλαίσιο της νέας εποχής με τον coach Σπανούλη που έχει δίπλα του τον Νίκο Ζήση και τον Δήμο Ντικούδη, που ήταν παιδιά που ήταν σε εκείνες τις επιτυχίες και ξέρουν τον τρόπο, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια για να ξαναπεράσει στην ομάδα αυτό το DNA και να επιστρέψουμε στον δρόμο των επιτυχιών!», κατέληξε ο Κώστας Παπανικολάου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα