Γιάννης Αντετοκούνμπο: Γιατί έλειπε απο το ΣΕΦ στο φιλικό με το Μαυροβούνιο

Ο Αντετοκούνμπο

bet365

Ο Βασίλης Σπανούλης αποκάλυψε τον λόγο που δεν έπαιξε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κόντρα στο Μαυροβούνιο.

Η Εθνική μας επικράτησε του Μαυροβουνίου με 86-57 στην πρεμιέρα του τουρνουά Ακρόπολις, δείχνοντας πολύ καλό πρόσωπο στο παρκέ. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου και αποκάλυψε τον λόγο που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε στο ματς και δεν βρέθηκε καν στο ΣΕΦ.

«Άρρωστος ο Γιάννης, ανέβασε λίγο πυρετό και θεώρησα καλύτερο για να μην κολλήσει κανένας να μείνει στο σπίτι του και να έρθει αύριο στην προπόνηση. Αύριο θα κάνει κανονικά προπόνηση και ο προγραμματισμός μας είναι να παίξει κάποια λεπτά με τις Μπαχάμες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Εθνικής μας για τον σταρ της ομάδας και των Μπακς. Την Πέμπτη 27 Ιούνη, η Ελλάδα κοντράρεται με τις Μπαχάμες στο ΣΕΦ.

Eπιπλέον τόνισε: «Πιστεύω πως σήμερα κάναμε παραπάνω από ένα βήμα μπροστά. Είχαμε κάποιες μέρες παραπάνω να δουλέψουμε και να βάλουμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας. Η άμυνά μας ήταν εξαιρετική, είπαμε ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν από την άμυνα σε αυτή την Εθνική, κανένας δεν υστέρησε. Είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία, είχαμε 26 ασίστ, ελέγξαμε καλύτερα τα ριμπάουντ και τα παιδιά αρχίζουν να καταλαβαίνουν καλύτερα το μπάσκετ που θέλω και πιστεύω πως θα μας κάνει πετυχημένους.

Βγάλαμε πολλά ελεύθερα σουτ, μου αρέσει που η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση και παίρνει αυτά τα σουτ, είναι ένα στοιχείο που δεν είχαμε δείξει τα προηγούμενα χρόνια. Δουλέψαμε κάποια πράγματα στην άμυνα το πρωί και τα παιδιά το εφάρμοσαν, κάτι που δείχνει το IQ των παικτών. Ένα από αυτά ήταν η παγίδα στον Βούτσεβιτς, την κάναμε εξαιρετικά».

Δεν μπαίνουμε στο ματς και λέμε ότι θα σουτάρουμε τόσα τρίποντα και τόσα δίποντα. Έχουμε εξαιρετικούς δημιουργούς και πάντα θα πάρουμε αυτά που θα μας δώσει η αντίπαλη άμυνα. Τα παιδιά σουτάρουν χωρίς δεύτερη σκέψη και μου αρέσει αυτό. Με ενδιαφέρει να έχουμε καλές επιλογές και το κάνουμε σε πολύ υψηλό βαθμό σε αυτά τα παιχνίδια

Θέλω να παίζω το μπάσκετ που ταιριάζει στους παίκτες μου. Έχουμε εξαιρετικό μέγεθος, έχουμε πολύ καλούς αμυντικούς, μπορούμε να παίξουμε πολλές διαφορετικές άμυνες και να είμαστε επιθετικοί. Ήμουν σίγουρος πως θα παίξουμε καλή άμυνα. Το βλέπω στις προπονήσεις με τι ένταση παίζουν τα παιδιά. Θα βελτιώσουμε και κάποια πράγματα μέσω scouting, με σκοπό να γίνουμε ακόμη καλύτερη ομάδα στην άμυνα».

Συνέχισε λέγοντας: «Αυτό που θέλαμε να βελτιώσουμε το είδαμε σήμερα. Με την Πολωνία κάναμε ένα άσχημο πρώτο δεκάλεπτο και σήμερα το αλλάξαμε. Πήραμε επιθετικά ριμπάουντ και παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ για περισσότερο διάστημα σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Παίξαμε 40 λεπτά πολύ καλά και δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, είμαστε εδώ για να περάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα δώσουμε και την ψυχή μας γι’ αυτό.

Δεν είναι νέα τάση να παίζεις με δύο ή τρία γκαρντ. Το έκανε ο Ίβκοβιτς, ο Ομπράντοβιτς, η Εθνική ομάδα στις μεγάλες της επιτυχίες. Όταν έχεις μέγεθος και όταν έχεις πολλούς καλούς παίκτες, χωράνε μαζί. Ο Καλάθης και ο Ουόκαπ είναι δύο εξαιρετικοί παίκτες και άνετα μπορούν να παίξουν μαζί».

Για τον Αντετοκούνμπο είπε: «Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έχουμε εξαιρετική σχέση, υπάρχει σεβασμός και είμαστε στην ίδια σελίδα. Το μόνο που θέλει είναι να κερδίσουμε, είναι κάτι που του λείπει, όπως και σε όλα τα παιδιά. Αυτό δεν είναι πίεση,αλλά κίνητρο. Θα ήμουν τρελός να μην αξιοποιήσω τις δυνατότητες του Γιάννη, αλλά όπως καταλαβαίνει και ο ίδιος η ομάδα έχει πολύ καλό υλικό. Το καταλαβαίνει και ο Γιάννης γιατί είναι εξαιρετικός χαρακτήρας».

@Photo credits: eurokinissi, ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα