Νίκος Παπαδόπουλος στο Gazzetta: «Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει την Εθνική Ελπίδων»

Νίκος Παπαδόπουλος στο Gazzetta: «Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει την Εθνική Ελπίδων»

Νότης Χάλαρης
Ελλάδα

bet365

Βρίσκεται στο τιμόνι της Εθνικής Ελπίδων κάτι παραπάνω από έναν χρόνο και έχει μπροστά τους μία μεγάλη πρόκληση για πρόκριση στα τελικά του EURO U21. Ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στο Gazzetta για το παιχνίδι με την Ανδόρρα αλλά και τις δυσκολίες που βρίσκει ένας ομοσπονδιακός προποητής.

Κοντά στο κέντρο της περιοχής Ανδόρρα λα Βέλα, ένα μικρό γήπεδο με χωρητικότητα 3.000 θέσεων κάνει την εμφάνιση και προσφέρει μία ποδοσφαιρική νότα στην πόλη αλλά και τη χώρα.

Σε αυτό το χορτάρι η Εθνική Ελπίδων δίνει ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια των προκριματικών για το EURO U21 του 2025. Η Ανδόρρα δεν θεωρείται το φαβορί για την πρόκριση στα τελικά, όμως η ισοπαλία με τη Λευκορωσία στην Αθήνα (1-1) και η ταυτόχρονη παρουσία με τις Κροατία και Πορτογαλία, δεν αφήνει στη χώρα μας άλλες απώλειες βαθμών.

Ειδικά λίγες εβδομάδες πριν αντιμετωπίσει τις δύο παραπάνω ομάδες. Ακριβώς αυτό έκανε ξεκάθαρο ο προπονητής της Εθνικής, Νίκος Παπαδόπουλος ο οποίος μοιράστηκε στο Gazzetta όλα όσα υπάρχουν στο μυαλό ενός ομοσπονδιακού κόουτς.

Ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε τα όσα έχει δουλέψει για το ματς με την Ανδόρρα, στάθηκε στις δυσκολίες που έχει στο κομμάτι της φιλοσοφίας αλλά και στο θέμα της εμπιστοσύνης προς τους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

- Αρχικά για το παιχνίδι με την Ανδόρρα. Πάνω σε τι έχει δουλέψει η ομάδα;

«Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς και κλειδί όσον αφορά τη συνέχεια. Είχαμε την ισοπαλία με τη Λευκορωσία οπότε αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες και να πετύχουμε τον στόχο της πρόκρισης, πρέπει να το κερδίσουμε το ματς. Έχουμε έναν αντίπαλο που παίζει με άμυνα πίσω από το κέντρο, δηλαδή κοντά στην περιοχή της. Έχει πέντε αμυντικούς, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να δουλέψουμε να διασπάσουμε αυτή την άμυνα και να μην φάμε γκολ στην αντεπίθεση που είναι η τακτική τους. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά παρά τον χρόνο και θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι».

- Κόντρα στη Λευκορωσία στην πρεμιέρα (1-1) τι πήγε στραβά; Σας έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα;

«Σίγουρα υπήρχε στεναχώρια γιατί θέλαμε τη νίκη. Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλά, στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε τόσο καλή εικόνα. Ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε πολλές μεταβάσεις και μπορούσαμε και εμείς να βάλουμε γκολ αλλά και εκείνοι. Δεν ήταν τόσο καλή η εικόνα μας αλλά αυτό που θέλουμε είναι να διορθώσουμε αυτά τα λάθη και να πάρουμε τη νίκη με την Ανδόρρα. Αυτό θα δώσει πίστη και αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές ενόψει της συνέχειας».

- Αυτή τη στιγμή η ομάδα σε τι στάδιο βρίσκεται από αυτό που έχετε στο μυαλό σας και τι δυσκολίες συναντάτε για να περάσετε τη φιλοσοφία σας;

«Η αλήθεια είναι ότι για έναν ομοσπονδιακό προπονητή είναι δύσκολο ότι σε αυτό το μικρό διάστημα, μπορεί να κάνει αυτή το σύνολο μία πραγματική ομάδα. Όμως η δουλειά μας είναι αυτή και πρέπει να το κάνουμε. Είναι νέα παιδιά και πιο πολύ προσπαθούμε να μπούμε στο μυαλό τους με τη φιλοσοφία της Εθνικής Ελλάδος. Είναι αρκετά δύσκολο αλλά αυτή είναι η δουλειά και θα τα καταφέρουμε. Έχουμε λίγο διάστημα για να περάσουμε τη φιλοσοφία μας στους παίκτες της Εθνικής Ελπίδων.

Μετά το παιχνίδι με τη Λευκορωσία και στο καμπ που βρεθήκαμε αλλά και τώρα, οι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει τι θέλουμε. Κυρίως στην οργάνωση που πρέπει να έχουμε και την πειθαρχία ως ομάδα. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και τα παιδιά έχουν καταλάβει τη φιλοσοφία μου».

Ελλάδας

- Ποιο είναι το δυσκολότερο κομμάτι στη χημεία των παιδιών που παίζουν στο εξωτερικό με αυτά που βρίσκονται στην Ελλάδα;

«Το δυσκολότερο κομμάτι είναι ότι τα περισσότερα παιδιά που παίζουν στην Ελλάδα δεν έχουν χρόνο συμμετοχής. Είτε είναι στην πρώτη κατηγορία, είτε στη Superleague 2 με τις Β’ ομάδες όπου δεν έχει ξεκινήσει καν το πρωτάθλημα. Οπότε το πρόβλημα είναι ο ρυθμός που έχουν κάποια από αυτά τα παιδιά. Εκείνα που είναι στο εξωτερικό έχουν παίξει και στις πιο μικρές εθνικές οπότε γνωρίζουν τον τρόπο παιχνιδιού αλλά το κύριο πρόβλημα είναι ο ρυθμός κάποιων παιδιών γιατί δεν έχουν παίξει σε επίσημα παιχνίδια ή παίζουν απλά φιλικά μέχρι τώρα».

- Το θεωρείτε σωστό το γεγονός ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον Έλληνα ποδοσφαιριστή;

«Δεν το θεωρώ σωστό. Υπάρχουν ομάδες που εμπιστεύονται τους Έλληνες παίκτες από νεαρή ηλικία και εκεί πρέπει να εστιάσουμε αλλά θα δείξουμε εμπιστοσύνη στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και όλες οι ομάδες γιατί εκεί είναι το μέλλον».

- Θεωρείτε ότι υπάρχει ταλέντο και γιατί ο κόσμος ρίχνει το «φταίξιμο» κυρίως στους Έλληνες;

«Στην Ελλάδα υπάρχει ξενομανία. Πάντα ήμασταν έτσι αλλά θεωρώ το ταλέντο υπάρχει. Η απόδειξη είναι από τους Έλληνες που παίζουν στο εξωτερικό και τα πηγαίνουν εξαιρετικά. Βλέπω και τις πιο μικρές ηλικίες όταν έχω ελεύθερο χρόνο και θεωρώ ότι υπάρχει αρκετό ταλέντο. Το κλειδί είναι να δείξουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές και βεβαίως το κάθε παιδί να δουλέψει ανάλογα για να έχει την εξέλιξη».

Ελλάδας

- Ο στόχος της Εθνικής Ελπίδων;

«Είμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο που έχει πολύ καλές ομάδες όπως είναι η Κροατία και η Πορτογαλία τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε μετά την Ανδόρρα. Ο στόχος είναι η πρόκριση και ξέρουμε ότι είναι δύσκολος αλλά θέλουμε να έχουμε υψηλούς στόχους. Το πιο σημαντικό για να φτάσουμε εκεί, είναι να νικήσουμε την Ανδόρρα».

- Κόντρα στη Λευκορωσία υπήρξε ελάχιστος κόσμος στις εξέδρες. Πιστεύετε ότι πρέπει να στηριχθεί ακόμα περισσότερο η Εθνική Ελπίδων;

«Ο κόσμος πρέπει να σταθεί στο πλάι της ομάδας. Υπάρχει πολύ ταλέντο και πρέπει ο κόσμος να υποστηρίζει την Εθνική Ελπίδων. Θέλουμε τη βοήθεια γιατί παίζουν με το εθνόσημο και καλό είναι να τους δίνουμε στήριξη. Όταν υπάρχουν οπαδοί στις εξέδρες, ο παίκτες παίζει καλύτερα και ελπίζω στην Τρίπολη όταν θα παίξουμε με τους Κροάτες για να μας δώσει περισσότερη ώθηση».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα