Βαλκάνης στο Gazzetta: «Έβλεπα με τον 16χρονο γιο μου τις ρουκέτες στον ουρανό, μας είπαν πως μπορεί να κρατήσει για ένα μήνα»

Βασίλης Μπαλατσός
Βαλκάνης

bet365

Ο Ελληνοαυστραλός προπονητής, Μιχάλης Βαλκάνης, επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα και μίλησε στο Gazzetta για τις εφιαλτικές ώρες που βίωσε στο Ισραήλ κατά την επίθεση της Χαμάς.

Σκηνές φρίκης στο Ισραήλ. Το πρωί του Σαββάτου (7/10) η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς αιφνιδίασε τους Ισραηλινούς στην μεγαλύτερη επίθεση τους από τον 10ημερο πόλεμο τους το 2021. Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους εκτοξεύτηκαν 5.000 ρουκέτες από διάφορες τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας, με την επίθεση να ξεκινά πριν από τις 6.30 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ ένοπλοι έχουν διεισδύσει στη χώρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει 232 Παλαιστίνιοι και 200 Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον 1.452 άνθρωποι στο Ισραήλ έχουν τραυματιστεί.

Ο πρώην συνεργάτης του Τζον Φαν'τ Σιπ στην Εθνική και νυν προπονητής της Χάποελ Τελ Αβίβ, Μιχάλης Βαλκάνης, βρίσκεται πλέον στην Αθήνα, ασφαλής, μακριά από τη φρίκη του πολέμου και μίλησε στο Gazzetta για όσα βίωσε τις προηγούμενες ώρες στο Ισραήλ.

«Είναι κάτι που όταν πας στο Ισραήλ στο λένε εξ αρχής πως μπορεί να συμβεί, όμως δεν το περιμένεις σε αυτή την έκταση. Όλα τα σπίτια στο Ισραήλ έχουν δωμάτιο ανάγκης σε περίπτωση βομβαρδισμών. Για δυο - τρεις ώρες χτυπούσαν οι συναγερμοί. Είδαμε τις ειδήσεις και καταλάβαμε τον βαθμό της επικινδυνότητας.

Εγώ βρίσκομαι τώρα στην Αθήνα. Η ομάδα φρόντισε για όλους μας. Η διοίκηση επικοινώνησε με όλους τους ξένους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο για να επιστρέψουμε άμεσα στις οικογένειες μας.

Οι βομβαρδισμοί που ακούσαμε ήταν ένα άλλο πράγμα. Βγήκα στο μπαλκόνι, είδα τον κόσμο τρομοκρατημένο και έβλεπα τις ρουκέτες στον ουρανό. Είχα έναν έξτρα φόβο επειδή είχα μαζί μου τον 16χρονο Γιάννη. Είναι φρικτό.

Σκεφτόμαστε με τον γιο μου πως θα ήταν αν δεν μπορούσαμε να φύγουμε. Είμαστε πολύ λυπημένοι για τους ανθρώπους που αφήσαμε πίσω. Μας είπαν πως ήταν από τις χειρότερες επιθέσεις που έχουν βιώσει με τους Παλαιστίνιους. Από την ομάδα μου είπαν πως μπορεί να τραβήξει όλο αυτό για δυο εβδομάδες με ένα μήνα. Σήμερα είμαι εδώ πάω βόλτα με τα παιδιά μου στην Αθήνα και σκέφτομαι όλους τους φίλους μου που βρίσκονται εκεί.

Έχω ακούσει ξανά συναγερμούς. Τις προηγούμενες φορές ήταν σύντομοι. Οι άνθρωποι εδώ τους έχουν συνηθίσει. Εγώ όταν άκουσα τις σειρήνες το Σάββατο ήμουν ήρεμος. Έφτιαξα τον καφέ μου και διάβαζα τις αθλητικές ειδήσεις. Έβαλα τηλεόραση να δω τι λένε και κατάλαβα πως τα πράγματα ήταν σοβαρά.

Με έπαιρναν τηλέφωνο από την οικογένεια μου και μου ζητούσαν να γυρίσω γρήγορα. Ήταν να φύγουμε στις 21:00, όμως ο τεχνικός διευθυντής μας ενημέρωσε πως μέχρι το βράδυ μπορεί να είχαν κλείσει το αεροδρόμιο. Τρομάξαμε όμως τελικά φύγαμε με ασφάλεια.

Ο νους μας είναι εκεί. Ο γιος μου ήταν δυο μήνες μαζί μου, έκανε προπονήσεις με τις ακαδημίες και έκανε φίλους στο Ισραήλ. Λένε πως το Τελ Αβίβ δεν κινδυνεύει αλλά σε έναν πόλεμο κανείς δεν είναι ασφαλής.

Το μόνο που σκέφτομαι είναι να τελειώσουν όλα αυτά και να γυρίσουμε στην καθημερινότητα μας και στο ποδόσφαιρο που αγαπάμε. Να προπονήσω ξανά μπροστά στους παθιασμένους φιλάθλους μας», ανέφερε στο Gazzetta ο 49χρονος προπονητής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα