Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα επίθεση της Χαμάς με 150 ρουκέτες (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα επίθεση της Χαμάς με 150 ρουκέτες (vid)
Η Μέση Ανατολή φλέγεται με την Χαμάς και το Ισραήλ να βρίσκονται σε πόλεμο και την παλαιστινιακή οργάνωση να ανακοινώνει πως εκτόξευσε 150 ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ.

Η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε αναταραχή, καθώς η Χαμάς και το Ισραήλ βρίσκονται σε πόλεμο, με την παλαιστινιακή οργάνωση να ανακοινώνει ότι εκτόξευσε 150 ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ένα κτίριο στο Τελ Αβίβ κατέρρευσε ως αποτέλεσμα των πυραύλων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα στην επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Αναφορές από πηγές προσκείμενες στη Χαμάς αναφέρουν ότι ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την κατοικία του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Αλ Σινουάρ, στο Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 200 Ισραηλινοί έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν στις πρόσφατες επιθέσεις της Χαμάς, σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι N12. Επιπλέον, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι πάνω από 1.000 Ισραηλινοί έχουν τραυματιστεί.

Η κλιμακούμενη σύγκρουση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ έχει οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες ζωών και τραυματισμούς και από τις δύο πλευρές. Η κατάσταση παραμένει ρευστή και ασταθής, χωρίς να διαφαίνεται άμεση λύση. Οι διεθνείς προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης και την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η βία συνεχίζει να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στις ζωές των αμάχων που βρίσκονται σε διασταυρούμενα πυρά.