Φαμπρίτσιο Ρομάνο: Το απίθανο «κράξιμο» των Δανών στον «γκουρού» των μεταγραφών

Newsroom
Φαμπρίτσιο Ρομάνο: Το απίθανο «κράξιμο» των Δανών στον «γκουρού» των μεταγραφών

bet365

Προβλήματα στον δημοσιογραφικό «παράδεισο» του Φαμπρίτσιο Ρομάνο αποκαλύπτουν στη Δανία, οι οποίοι προειδοποιούν για τους σκοπούς του Ιταλού βασιλιά των μεταγραφών.

Πρόκειται για τον αδιαμφισβήτητο «βασιλιά» των μεταγραφών. Ένα και μόνο tweet του στο «X» αλλά και τις υπόλοιπες διαδικτυακές πλατφόρμες μπορεί να συγκεντρώσει εκατομμύρια views, με την είδηση που θα μεταδώσει να μην τυγχάνει αμφισβήτησης.

Ο ίδιος άλλωστε έχει αποδείξει με τη δουλειά του στο χρόνο την εγκυρότητά του σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα να θεωρείται ως ο απόλυτος «γκουρού» των μεταγραφικών παζαριών. Ο λόγος φυσικά για τον Ιταλό δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο οποίος ωστόσο ενδεχομένως να έχει και μερικούς λεκέδες στο - κατά τα άλλα - άριστο «κοστούμι» του.

Ο Ιταλός έχει μπει στο «μικροσκόπιο» της «Tipsbladdet», δανέζικου Μέσου, με αφορμή την υπόθεση του Ρούνι Μπάργκτζι της Κοπεγχάγης. Συγκεκριμένα πριν από μερικές μέρες ο Ρομάνο είχε ενημερώσει πως ο λόγος που ο ποδοσφαιριστής των Δανών έχει παραγκωνιστεί έγκειται στο γεγονός πως αρνείται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Κοπεγχάγη, κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά το κλαμπ.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση κίνησε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων της «Tipsbladet» ώστε να ξεκοκκαλίσουν τον απόλυτο influencer του διεθνές ποδοσφαίρου και τη μεθοδολογία του γύρω από τα «break» των μεταγραφών.

Τα πάρε - δώσε του Ρομάνο με ατζέντηδες

«Ξέρω ότι ο Ρομάνο λατρεύεται εκεί έξω. Αλλά πρέπει απλώς να πω ότι συχνά κάνει θελήματα για ατζέντηδες και παίρνει τις πληροφορίες του από εκεί, κι αυτό φαίνεται στο ότι πιέζει την Κοπεγχάγη. Αυτό όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί δημοσιογραφία. Είναι μία… μπίζνα, όπου ομάδες και ατζέντηδες θέλουν να πληρώσουν για να αποκτήσουν δημοσιότητα» τονίζει ο Δανός δημοσιογράφος Τρολς Μπάγκερ Θόγκερσεν, με την ομάδα του να προχωράει το θέμα ένα βήμα παραπέρα.

Οι Δανοί άλλωστε ισχυρίζονται πως έχουν έγγραφα στην κατοχή τους που αποδεικνύουν πως η εταιρεία του Ρομάνο έχει επικοινωνήσει με ομάδες με προτάσεις για εξαγορά δημοσιότητας. Οι σύλλογοι μπορούν να πληρώσουν ένα ποσό και στη συνέχεια ο Ρομάνο παρέχει δημοσιότητα για την ομάδα ή τον παίκτη (ανάλογα τον πελάτη), με αναρτήσεις στους λογαριασμούς του που αθροιστικά αγγίζουν τους 50 εκατομμύρια!

Δημοσιογραφία ή διαφήμιση

«Μας λέει πολλά ότι η εταιρεία πίσω από τον Ρομάνο προσπαθεί προφανώς να συνάψει συνεργασίες με συλλόγους. Πρέπει λοιπόν να δεχτείς αυτά που λέει με λίγη επιφυλακτικότητα, γιατί μπορεί να τα λέει με εμπορική πρόθεση», δηλώνει ο Troels Bager Thøgersen και συνεχίζει:

«Δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι μια επιχείρηση όπου τόσο οι σύλλογοι όσο και οι παράγοντες πρέπει τελικά να πληρώσουν για τη δημοσιότητα, και αυτό δεν λειτουργεί, τουλάχιστον όχι στη δημοσιογραφία. Και νομίζω ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι σε αυτή την περίπτωση - ότι αυτό που θα έπρεπε να μοιάζει με δημοσιογραφία μπορεί στην πραγματικότητα να καθοδηγείται από καθαρά, εμπορικά συμφέροντα».

Να σημειωθεί ότι το «Tipsbladet» έχει επικοινωνήσει με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο για συνέντευξη, αλλά ο ίδιος δεν έχει απαντήσει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα