Gazzetta Eurotrip / ΗΜΕΡΑ 19η: Καταπίνοντας χιλιόμετρα για την παράνοια των Πορτογάλων για τον Ρονάλντο και τον αποκλεισμό των αμέτρητων Βέλγων (vid)

uc
Το Gazzetta βρέθηκε χθες σε Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη ζώντας από κοντά την αγχωτική πρόκριση των Γάλλων κόντρα στους αμέτρητους Βέλγους, αλλά και την ατελείωτη λατρεία των Πορτογάλων για τον ήρωα του έθνους Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης, Αλεξάνδρα Οικονόμου

Το τουρ στο Euro με την υποστήριξη της Novibet συνεχίζεται...

Άλλη μια μέρα που κύλησε εδώ στη Γερμανία σε απόλυτους ρυθμούς Euro.

Γεμάτο το πρόγραμμα για την ομάδα του Gazzetta για ακόμα μια φορά και το κοντέρ κατέγραψε πολλά χιλιόμετρα.

Αφού αφήσαμε τον Βασίλη Τεμπέλη και την Αλεξάνδρα Οικονόμου στο Ντίσελντορφ για το Γαλλία-Βέλγιο, ο γραφών κι ο Γιάννης Σαπουντζάκης φύγαμε για Φρανκφούρτη. Τρεις ώρες δρόμο. Κάναμε το Ομπερχάουζεν - Ντίσελντορφ και το Ντίσελντορφ - Φρανκφούρτη, Κορυδαλλός-Αιγάλεω και Αιγάλεω-Πετρούπολη και από... Πετρούπολη (Φρανκφούρτη) πίσω στον Κορυδαλλό (Ομπερχάουζεν).

Ζήσαμε την αγωνία και την αγχωτική νίκη των Γάλλων με το αυτογκόλ του Βερτόχεν στο τέλος. Οι Βέλγοι που ήταν σαφώς περισσότεροι. Όσοι οι Γάλλοι Χ1000, όπως μου είπε η Αλεξάνδρα που τους έζησε από κοντά. Είδαμε από κοντά τον Όμπλακ να κάνει ξανά τον Κριστιάνο να ξεσπά σε κλάματα.

Είδαμε τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να λυτρώνεται στη διαδικασία των πέναλτι και να ζητά συγγνώμη από τους συμπατριώτες του για το έξτρα άγχος.

Είδαμε και δεκάδες Πορτογάλους, ωστόσο, να τον... συγχωρούν και να περιμένουν τον απόλυτο ήρωα για όλο το έθνος ως το τέλος. Μέχρι το πούλμαν με την αποστολή να φύγει από το γήπεδο. Τον περίμεναν για μια φωτογραφία από μακριά.

Για να του δείξουν - για ακόμα μια φορά - την απόλυτη στήριξή τους. «Κριστιάνο Ρονάλντο, Κριστιάνο Ρονάλντο» ήταν το σύνθημα που ακουγόταν συνέχεια. Σε άλλες περιπτώσεις ακούς να φωνάζουν το όνομα της χώρας τους. Εδώ ο Ρονάλντο ήταν πάνω από την ίδια την Πορτογαλία. Και μόνο αν κάποιος ζήσει από κοντά την απίστευτη λατρεία που του έχει ο κόσμος μπορεί να καταλάβει για το τι μιλάμε.

ic

Πατεράδες να κρατούν ξύπνια τα παιδιά τους, αγόρια να κουβαλούν στους ώμους τους τα κορίτσια τους. Νέους και μεγαλύτερους να μην κουνιούνται ρούπι από τη θέση τους, αρκεί να είναι εκεί. Πιστοί στο ραντεβού τους με τον Ρονάλντο.

Σήμερα μάς περιμένει άλλη μια γεμάτη και απαιτητική ημέρα, για να ολοκληρώσουμε τη φάση των «16». Το Euro τώρα έρχεται... φουριόζο και εμείς θα είμαστε εδώ για να καταγράφουμε κάθε στιγμή του. Πού αλλού; Στο Gazzetta!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα