Η αλήθεια των παιδιών: Πώς η ποδοσφαιρική μεθοδολογία της ActionAid αλλάζει τις ζωές τους! (vid)

Newsroom
Η αλήθεια των παιδιών: Πώς η ποδοσφαιρική μεθοδολογία της ActionAid αλλάζει τις ζωές τους! (vid)
Το Gazzetta αφουγκράζεται τα παιδιά και παρουσιάζει πώς το ποδόσφαιρο και η μεθοδολογία Football 3/Dialect τούς αλλάζει τη ζωή!

«Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Έχει τη δύναμη να εμπνεύσει, να ενώσει τους ανθρώπους με έναν τρόπο που ελάχιστα πράγματα μπορούν να το καταφέρουν», έλεγε ο αείμνηστος Νέλσον Μαντέλα. Το ποδόσφαιρο, πέραν του ότι είναι άθλημα με αμέτρητους «πιστούς» σε όλον τον κόσμο, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πολύτιμο «κοινωνικό εργαλείο». Αυτή ακριβώς τη λειτουργία του μπορεί να δει κάποιος ξεκάθαρα, μέσω της μεθοδολογίας Football 3/Dialect, η οποία εφαρμόζεται από την ActionAid, με στόχο να συμβάλλει θετικά στις ζωές των κοριτσιών και των αγοριών που συμμετέχουν σε αυτό.

Η ActionAid υλοποιεί το Football 3/Dialect παίζοντας ένα ποδόσφαιρο… αλλιώς και βελτιώνοντας την καθημερινότητα της νέας γενιάς, χτίζοντας δεξιότητες ζωής για τους νέους όπως η αυτοεκτίμηση, η προσωπική ευθύνη, η ενεργητική ακρόαση και η διαχείριση συγκρούσεων και συμβάλλοντας παράλληλα στην πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας. Αγόρια και κορίτσια παίζουν μαζί σε μεικτές ομάδες, αποφασίζουν τα ίδια για τους κανόνες του παιχνιδιού και μαθαίνουν πώς να σέβονται τη διαφορετικότητα. Εκφράζονται ανοιχτά και αποφασίζουν τα ίδια για το σκορ του αγώνα, μέσα από τη διαμεσολάβηση και τη συνεργασία.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι απλώς θεωρίες. Δείτε το video με τις μαρτυρίες των ίδιων των παιδιών και θα καταλάβετε πόσο πολύ έχει βοηθήσει η μεθοδολογία της ActionAid τα παιδιά: Συζητούν, απολαμβάνουν το παιχνίδι, συνεργάζονται, κοινωνικοποιούνται, γκρεμίζουν τα στερεότυπα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα