Παναθηναϊκός: Η δεύτερη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του Panathinaikos!

ελλαδα

bet365

Ο Παναθηναϊκός στη Βουλγαρία «φλέρταρε» με το να καταρρίψει το ρεκόρ του για την πιο ευρεία εκτός έδρας νίκη του στα Κύπελλα Ευρώπης!

Μία ανάσα από το να γράψει… ιστορία έφτασε στη Βουλγαρία ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι όχι απλά προκρίθηκαν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, αλλά το έκαναν με τρόπο εμφατικό. Ισοπέδωσαν με 4-0 την Μπότεφ στο Πλόβντιβ και «σφράγισαν» το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση.

Αυτό το 4-0 ήταν… σχεδόν ιστορικό. Και γιατί το αναφέρουμε αυτό; Διότι αυτή ήταν η δεύτερη πιο ευρεία εκτός έδρας νίκης στην ιστορία του τριφυλλιού στην Ευρώπη. Στην κορυφή της σχετικής λίστας συνεχίζει να βρίσκεται η επικράτηση με 6-0 επί της Ελεκτροπούτερε Κραϊόβα στη Ρουμανία στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1992/93.

Σε εκείνο το ματς, μεγάλος πρωταγωνιστής για τους πράσινους ήταν ο Κριστόφ Βαζέχα που είχε πετύχει χατ-τρικ, ενώ από μία φορά είχαν σκοράρει οι Αντωνίου, Μαραγκός, Καλατζής. Εύκολο έργο είχε ο Παναθηναϊκός και στον επαναληπτικό της Αθήνας, όπου και είχε επικρατήσει με 4-0.

Στο Πλόβντιβ, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός, αν αναλογιστούμε και τις χαμένες ευκαιρίες των ποδοσφαιριστών του Ντιέγκο Αλόνσο, «φλέρταρε» ακόμα και με το να καταρρίψει το συγκεκριμένο ρεκόρ. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για την δεύτερη πιο εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του Panathinaikos.

Αξίζει, μάλιστα, να αναφέρουμε πως ουδέποτε ξανά ο Παναθηναϊκός (πέραν του αγώνα που προαναφέραμε στη Ρουμανία), είχε πετύχει τέσσερα τέρματα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι μακριά από το «σπίτι» του.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα