Stoiximan Super League: Μανωλάς, Σάμαρης, Λάμπρου, Σταφυλίδης, Σισέ, Ανσαριφάρντ και όλοι οι γνώριμοί μας που είναι ελεύθεροι

Newsroom
eleytheroi

bet365

Στη «δεξαμενή» με τους παίκτες που παραμένουν free agents μετά και το «κλείσιμο» του σχετικού «παραθύρου» υπάρχουν «βαρβάτα» ονόματα Ελλήνων παικτών, όπως και ξένων που για χρόνια έπαιζαν στα μέρη μας.

Επεσαν χθες (30/9) οι τίτλοι τέλους στην Ελλάδα και για το μεταγραφικό «παράθυρο» των ελεύθερων και αυτόματα όλες οι ομάδες της Stoiximan Super League θα κληθούν να πορευτούν με το υπάρχων ρόστερ τους, τουλάχιστον μέχρι και την Πρωτοχρονιά του 2025. Η μόνη διαφοροποίηση που δικαιούνται να κάνουν αφορά την οποιαδήποτε «προαγωγή» ερασιτέχνη τους, αρκεί βέβαια νωρίτερα να τον κάνουν επαγγελματία.

Το «παζάρι» έκλεισε λοιπόν και με γνώμονα πως κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις περισσότερες ανά τον κόσμο αγορές - ακόμη και για τους free agents - αξίζει να δούμε ποια δικά μας παιδία αλλά και γνώριμοι των γηπέδων μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή χωρίς ομάδα και παραμένουν ανενεργοί.

Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει κάτι για την αξία τους αφού μπορεί να μην βρήκαν αυτό που θα τους καλύπτει, αλλά η ουσία είναι πως με γνώμονα το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση θα κληθούν - κατά πάσα πιθανότητα - να περιμένουν μέχρι τον Ιανουάριο ώστε να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

dasa

Ο Λάμπρου και οι άλλοι πορτιέρε

Στη θέση του τερματοφύλακα δεσπόζει το όνομα του Κώστα Λάμπρου, που μέχρι πρότινος ήταν στη Φέγενορντ και μάλιστα η εφημερίδα «El Mundo Deportivo» ανέφερε πρόσφατα πως θα μπορούσε να απασχολήσει την Μπαρτσελόνα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μαρκ Αντρέ Τερστέγκεν.

Ο 33χρονος που στο παρελθόν πήρε στην Ολλανδία τίτλους με το club του Ρότερνταμ αλλά και τον Αγιαξ ξεχωρίζει στη σχετική λίστα, όπου μεταξύ άλλων υπάρχουν τα ονόματα των Κώστα Περιστερίδη που έχει υπερασπιστεί την εστία των ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιωνίου, Πλατανιά και επίσης πέρασε από τον Αίαντα (σ.σ. σε επίπεδο Under), Μπόρις Κλέιμαν που παλαιότερα ήταν σε ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλο και Νίκου Μπουργάνη με θητεία σε ΠΑΟΚ, Βόλο.

sefd

Μανωλάς ο πιο «hot» στόπερ, ελεύθεροι και οι Μαλής, Ρισβάνης, Κάτσικας, Σισέ

Σε εκείνη των στόπερ ως πλέον αξιοσημείωτη και εύλογα προκύπτει η περίπτωση του Κώστα Μανωλά, με τη μεγάλη καριέρα εντός και εκτός συνόρων, ο οποίος ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν στη Σαλερνιτάνα της Serie A. Ο 33χρονος διεθνής, τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδος με τον Ολυμπιακό, πήρε τίτλους και σε Ιταλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και παραμένει free agent.

Από εκεί και πέρα ελεύθεροι είναι ο Αλέξανδρος Μαλής που για πολλά έτη έπαιζε στον Παναιτωλικό, ο Σπύρος Ρισβάνης που κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα Σλοβακίας με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, ο Γιώργος Κάτσικας που από το 2011 ως το 2015 ήταν στον ΠΑΟΚ και αγωνίζονταν το 2023/24 στην κυπριακή Νέα Σαλαμίνα, ο Κώστας Ρουγκάλας που νεαρός βρέθηκε στα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο Μαδρίτης και τον Ολυμπιακό, αλλά και ο Κώστας Νταμπίζας με θητεία στους «μικρούς» του Παναθηναϊκού (σ.σ. μέχρι πρόσφατα ήταν στη Σίρενς της Μάλτας).

Την ίδια στιγμή σε ανάλογο καθεστώς βρίσκεται ο Πάπε Αμπού Σισέ που ήταν παλαιότερα στον Ολυμπιακό και μάλιστα το καλοκαίρι «φλέρταρε» με ΑΕΚ, Αρη, ο Φαμπιάν Αντούνες πρώην των Παναιτωλικού, Ιωνικού, Κηφισιάς και ο Ντάνι Σουάρεθ που τον είδαμε στην Ελλάδα με τον Αστέρα Aktor και τον Ατρόμητο.

fdds

Στα μπακ δεσπόζει ο Σταφυλίδης, ελεύθερος και ο Αποστολάκης

Στα μπακ τώρα χωρίς ομάδα βρίσκουμε τον Κώστα Σταφυλίδη καθώς ο διεθνής αριστερός ακραίος οπισθοφύλακας δεν συνεχίζει στη γερμανική Χάνσα Ροστόκ (σ.σ. στη συγκεκριμένη χώρα παίζει από το 2018), όπως και τον νεαρό Αλέξη Κούτσια που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Ελεύθερος βρίσκεται στην αγορά και ο Κώστας Αποστολάκης καθώς ο πρώην αμυντικός των Παναθηναϊκού, ΑΠΟΕΛ, Παναιτωλικού δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Σέριφ Τίρασπολ, όπως και οι μπακ Λόρενς Ντε Μποκ, Αντόνιο Λούνα, Νταβίντ Καρμόνα που έπαιζαν το 2023/24 στην πατρίδα μας με Ατρόμητο, Βόλο, Αστέρα Aktor αντίστοιχα.

sdfds

Σάμαρης και Πέτσος για τον άξονα

Στον άξονα τώρα ως όνομα «κυριαρχεί» αυτό του Ανδρέα Σάμαρη, πολλάκις στο παρελθόν πρωταθλητή με Ολυμπιακό, Μπενφίκα που μάλιστα είναι ελεύθερος από τον Γενάρη μετά την αποχώρησή του από την Κορίτιμπα της Βραζιλίας.

Την ίδια στιγμή χωρίς ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι είναι και ο ομογενής Θάνος Πέτσος, που μέχρι το 2016 καλούνταν συχνά στην Εθνική μας, το διάστημα δηλαδή που έπαιζε στη Γερμανία (σ.σ. μεταξύ άλλων σε Καϊζερσλάουτερν, Λεβερκούζεν αλλά και στην αγγλική Φούλαμ).

Παράλληλα στην ίδια κατηγορία βρίσκουμε τους Αλέξανδρο Μασούρα (σ.σ. πρώην των ΠΑΣ Γιάννινα, Βέροιας), Βασίλη Σουρλή που ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό και υπέγραψε το καλοκαίρι στην πολωνική Ράκοφ αλλά έφυγε μερικές ημέρες μετά, αλλά και τον Παναγιώτη Λινάρδο που μεταξύ άλλων αγωνίστηκε σε Λεβαδειακό, Λαμία, Ανόρθωση και Απόλλωνα Λεμεσού.

Συν τοις άλλοις χωρίς «στέγη» βλέπουμε τους Σάμουελ Φριντζόσον και Κάλεμπ Στάνκο που αγωνίζονταν την περασμένη σεζόν σε Ατρόμητο και Λαμία αντίστοιχα.

RDA

Ο Βλαχοδήμος, ο Τσιλιανίδης, ο Νίνης και οι άλλοι μεσοεπιθετικοί που παίζουν πίσω από τον Ανσαριφάρντ

Στο μεσοεπιθετικός σκέλος τώρα η «δεξαμενή» διευρύνεται αισθητά, καθώς προκύπτουν πολλά ονόματα που μας απασχόλησαν στο παρελθόν με τις επιδόσεις τους.

Οπως για παράδειγμα ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος που μας «συστήθηκε» στην Ξάνθη, συνέχισε στον Ολυμπιακό, μεταγενέστερα φόρεσε τη φανέλα και του Παναθηναϊκού αλλά στάθηκε άτυχος και ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς που δεν του επέτρεψαν να «τρέξει» την καριέρα που θα μπορούσε να κάνει. Ο 32χρονος έμεινε ελεύθερος από την Ντιναμό Δρέσδης των «χαμηλών» γερμανικών κατηγοριών και το καλοκαίρι δεν βρήκε ομάδα.

Ανάλογα άτυχος ήταν τα τελευταία χρόνια και ο Κοσμάς Τσιλιανίδης που ήταν πέρσι στη Λαμία και μέχρι στιγμής δεν υπέγραψε κάπου, όπως και ο Σωτήρης Νίνης που ολοκλήρωσε την περασμένη περίοδο στην Κηφισιά. Χωρίς «στέγη» βρίσκεται και ο Γιάννης Μυστακίδης που μεταξύ άλλων έχει φορέσει τη φανέλα των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, όπως και οι Στέλιος Πόζογλου, Τάσος Τσέλσιος που ξεκίνησαν - σε διαφορετικές εποχής - από την ακαδημία του Δικεφάλου.

Από εκεί και πέρα free agent μετά την αποδέσμευσή τους από τον Αρη - για πάνω από έναν χρόνο δηλαδή - παραμένουν οι Ζερβίνιο, Ιζέτ Χαϊροβιτς, ενώ χωρίς ομάδα βρίσκουμε τους Τζορτζ Εφορντ (πέρσι στον ΠΑΣ Γιάννινα, παλαιότερα στον Εργοτέλη) και Ναντρέι Νταγκό (πέρσι στον Λεβαδειακό, παλαιότερα στον Παναιτωλικό), όπως επίσης τον πρώην του Αρη και της Κηφισιάς Τζόνοθαν Μενέντεζ αλλά και τον Μπράιαν Ολιβέιρα που ολοκλήρωσε την περασμένη χρονιά στον Βόλο.

Ολοι οι παραπάνω μπορούν να παίξουν παντού πίσω από τον φορ, όπου ως πιο «hot» ελεύθερος λογίζεται και δικαίως ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο διεθνής Ιρανός στράικερ με τα 50 γκολ στη Super League όπου έχει παίξει με Πανιώνιο, Ολυμπιακό και Αρη δεν έχει υπογράψει κάπου μετά την αποχώρησή του από τους «κίτρινους» στο φινάλε της περασμένης περιόδου.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi, Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα