UEFA Unity Euro Cup: Στην 3η θέση η ελληνική αποστολή, φωνάζοντας σ' όλον τον κόσμο για αποδοχή και συμπερίληψη των προσφύγων στην κοινωνία

Προσφυγες

bet365

Η Ελλάδα στην 3η θέση στο Euro Unity Cup στην παρθενική της συμμετοχή

Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στο διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά UEFA Unity Euro Cup, που διοργανώθηκε από κοινού στις 10 Οκτωβρίου στη Νιόν από την UEFA και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, με σκοπό την ενδυνάμωση του μηνύματος για αποδοχή και συμπερίληψη των προσφύγων στην κοινωνία μέσω του αθλητισμού.

Το τουρνουά διεξήχθη στην ελβετική πόλη με την ελληνική αποστολή να παίρνει την 3η θέση, γράφοντας τη δική της ιστορία σε μια τόσο σημαντική και ιδιαίτερη πρωτοβουλία.

Αυτή είναι η 3η διοργάνωση του UEFA Unity Euro Cup, για την οποία η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συγκρότησε την αποστολή σε συνεργασία με το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης, σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που προάγει την υπεράσπιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω της εκπαίδευσης, της τέχνης και του αθλητισμού.

Την αποστολή συνέθεσαν 12 άνθρωποι προσφυγικής και μεταναστευτικής καταγωγής, συνοδευόμενη από τον προπονητή της ομάδας, Κένεντι Εχιόζι, τον επικεφαλής, Χρήστο Λαζαρίδη και έχει ως πρεσβευτή τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα του 2004, Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Στο τουρνουά της Νιόν, εκτός της Ελλάδας, συμμετείχαν επίσης η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ελβετία, η Ιρλανδία, η Βόρειος Ιρλανδία, η Σλοβενία, η Αρμενία, η Μάλτα, η Φινλανδία, η Λετονία και η Ουκρανία.

 

d

o

]

]

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα