Ανταμ Γκριν στο Gazzetta: «Ερωτεύτηκα την Δόξα Βύρωνος, στόχος η Super League 1»

Ανταμ Γκριν

bet365

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, Ανταμ Γκριν, είναι ο άνθρωπος που επανέφερε τα όνειρα στον κόσμο της Δόξας Βύρωνος και μέσω του Gazzetta αποκαλύπτει για πρώτη φορά τα όνειρά του: Η αγάπη του για την Ελλάδα, η Ελληνίδα σύζυγός του, η κίνησή του να βαπτιστεί Χριστιανός Ορθόδοξος κι ο στόχος της Super League 1.

Ανταμ Γκριν. Αυτός είναι ο άνθρωπος που εδώ και λίγο καιρό έχει κάνει τον κόσμο της Δόξα Βύρωνος να ονειρεύεται και πάλι!

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό μέσω του Gazzetta, δίνοντας το στίγμα που θέλει να αφήσει τόσο στο στην ομάδα και στην πόλη του Βύρωνα όσο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο... έρωτας με την πρώτη ματιά, η αγάπη του για την Ελλάδα, ο γάμος με Ελληνίδα, ο γιος του Λουκάς, το project της Καλλιθέας που έχει ως παράδειγμα και ο Δημήτρης Κολοβός που θέλει μια μέρα να ντύσει στα μπλε της Δόξας.

Ο 30χρονος επιχειρηματίας, μιλά επίσης για την επιχείρησή του στην Αμερική και τους... φόβους που υπήρχαν πριν εμπλακεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς είχε ακούσει ότι ασχολούνται μ' αυτό στην Ελλάδα, άνθρωποι που μέσω αυτού κάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος και στήνουν αγώνες.

 

Ο στόχος είναι ένας, όμως: Η Δόξα Βύρωνα να επιστρέψει στο προσκήνιο και γιατί όχι και στη Super League 1!

Αρχικά, θα θέλαμε να μας πείτε πώς προέκυψε το ενδιαφέρον σας να ασχοληθείτε με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Η αγάπη μου για το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκίνησε όταν γνώρισα την ελληνική κουλτούρα πριν από 10 χρόνια. Στην Αμερική, το ποδόσφαιρο, δεν είναι και τόσο γνωστό άθλημα αλλά απ' όταν έκανα Ελληνες φίλους και τελικά παντρεύτηκα Ελληνίδα, είδα την αγάπη και το πάθος που όλοι είχαν γι' αυτό. Στα ταξίδια που έκανα στην Ελλάδα, πήγα σε διάφορα παιχνίδια του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και όχι μόνο. Αυτό πραγματικά με έκανε να αγαπήσω την κουλτούρα πίσω απ' αυτό το άθλημα».

Πώς προέκυψε η Δόξα Βύρωνος;

«Ήρθα σε επαφή με την Δόξα όταν αποφάσισα να αγοράσω μια ομάδα στην Ελλάδα. Είχα κάποιους φίλους στην Ελλάδα που ήταν παίκτες και μου είπαν ότι η Δόξα είναι μια μικρή αλλά δυνατή ομάδα που χρειάζονταν έναν επενδυτή που θα την πήγαινε πραγματικά στο επόμενο επίπεδο, όπως της αξίζει. Κοιτούσα επίσης κι άλλες ομάδες αλλά μετά τις αρκετές συναντήσεις με τη Δόξα - να το πω απλά - ερωτεύτηκα, κι ήταν ένα συναίσθημα που δεν μπορούσα να παραμελήσω. Ένιωσα ότι ήταν η οικογένεια μου και πλέον είμαστε μια μεγάλη οικογένεια».

Είστε ένας επιχειρηματίας με τις δουλειές σας στις ΗΠΑ. Γιατί αποφασίσατε να εμπλακείτε με το ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα με μια ομάδα ναι μεν ιστορική αλλά με συμμετοχή σε πρωτάθλημα που δεν έχει εμπορική ανταπόδοση;

«Μπήκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο όχι για τα χρήματα. Αυτήν τη στιγμή είμαι εδώ ώστε να βοηθήσω μια ομάδα και τον κόσμο της να μεγαλώσουν βάση της δυνατότητας που έχουν και όλοι ξέρουν. Ο γιος μου ο Λουκάς, ο οποίος τώρα είναι 6 ετών με έχει πραγματικά εμπνεύσει με πολλούς τρόπους. Παίζει ποδόσφαιρο απ' όταν ήταν 2 ετών και τώρα αγωνίζεται σε μια ακαδημία εδώ στην Νέα Υόρκη. Είπα στον εαυτό μου λοιπόν ότι ισως τον βοηθούσα αν αγόραζα μια ακαδημία εδώ στην Αμερική ή μια ομάδα ή τέλος πάντως κάτι σχετικό. Ωστόσο, όπως προείπα, το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ήδη στην καρδιά μου οπότε γιατί να μην δώσω σε μια ομάδα την οικονομική ενίσχυση ώστε να ανέβει στη Γ' Κατηγορία, έπειτα στην Β' και γιατί όχι και στην Super League 1. Ας πούμε, η ομάδα της Καλλιθέας, είναι το τέλειο παράδειγμα - μια ομάδα η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να κάνει τέτοια μεγάλη επιτυχία. Αυτό είναι το αγαπημένο μου project αυτήν τη στιγμή στην ζωή μου. Μόλις έγινα 30 ετών κι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ορόσημα της ζωής μου».

Γκριν

Θα μας πείτε δύο λόγια για την επιχείρησή σας;

«Είμαι ιδιοκτήτης ενός γραφείου συμβούλων για ιδιωτικά τζετ. Είμαστε μεσίτες για ναυλώσεις ιδιωτικών αεροπλάνων είτε μεταφέρουν πολύ πλούσιους ανθρώπους σε διακοπές, αθλητές, μουσικούς κλπ. Εξειδικευόμαστε επίσης σε ναυλώσεις φορτίων. Συνεργαζόμαστε με εταιρείες logistics για να ναυλώσουμε ολόκληρο τον κινούμενο εξοπλισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου του B747, εξαρτήματα αεροδιαστημικής, στρατιωτικό/αμυντικό φορτίο κ.λπ. Εάν κάποιος χρειάζεται ιδιωτικό αεροπλάνο για οποιονδήποτε λόγο, παρέχουμε αυτήν την υπηρεσία».

Ενημερώνεστε για τα παιχνίδια της ομάδας σας όσο είστε στις ΗΠΑ;

«Ναι. Το διοικητικό μου συμβούλιο με κρατά ενήμερο κάθε μέρα για το τι συμβαίνει στην ομάδα και μου περιγράφουν σε κάθε παιχνίδι την εξέλιξη του. Η Δόξα είναι κάθε μέρα στο μυαλό μου».

Γνωρίζατε κάτι για την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Ναι, ερχόμουν στην Ελλάδα για πολλά χρόνια και έχω πολλούς φίλους εκεί. Η σύζυγος μου είναι Ελληνίδα, και εγώ αρχίζω και μιλάω αρκετά καλά την γλώσσα πλέον! Επίσης βαφτίστηκα επισήμως ως Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός».

«Είχα ακούσει για μαφία και στημένους αγώνες. Αγαπημένος μου Ελληνας παίκτης ο Κολοβός, ελπίζω να τον πάρω στην Δόξα»

Ο αγαπημένος σας Ελληνας παίκτης;

«Ο αγαπημένος μου Έλληνας παίχτης αυτή την στιγμή είναι ο Δημήτρης Κολοβός. Τον παρακολουθώ εδώ και χρόνια και μου αρέσει το ποδοσφαιρικό του στυλ και το ότι είναι ένας αρκετά "επιθετικός" παίκτης . Μια μέρα ελπίζω να έχω την ευκαιρία να τον κάνω μεταγραφή στην Δόξα!».

Στο MLS συμμετέχουν δύο Ελληνες, ο Κούτσιας κι ο Κατράνης. Ποια είναι η γνώμη σας γι' αυτούς τους δύο παίκτες;

«Πιστεύω ότι είναι τέλειο για την έκθεση του ποδοσφαίρου εδώ στην Αμερική. Αυτοί οι παίκτες είναι εξαιρετικοί και είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω το MLS να "μεγαλώνει" τόσο πολύ με Έλληνες/Ευρωπαίους παίκτες. Κατά την γνώμη μου, τα επόμενα 10 χρόνια , το MLS θα γίνει ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου».

Ανταμ Γκριν

Όταν ήρθατε να ασχοληθείτε με το ελληνικό ποδόσφαιρο, υπήρξε κάποια ανησυχία σας; Κάτι για το οποίο οι δικοί σας άνθρωποι προσπάθησαν να σας αποτρέψουν από την τελική σας απόφαση;

«Ναι, ήμουν λίγο ανήσυχος καθώς αρκετοί άνθρωποι μου είχαν εκφράσει την αρνητική τους οπτική για το ελληνικό ποδόσφαιρο στις χαμηλότερες κατηγορίες . Άκουσα για "στημένους" αγώνες, μαφία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κλπ. Επιπλέον, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει οικονομικό όφελος για εμένα μέχρις ότου η ομάδα να φτάσει τουλάχιστον στην Β' Εθνική . Παρόλα αυτά, κατάλαβα τα ρίσκα, συνέθεσα ένα εξαιρετικό Διοικητικό Συμβούλιο και έχω τις ηγετικές ικανότητες να φτάσουμε την ομάδα σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

Ποιο είναι το πλάνο σας για την ομάδα και ποιος ο στόχος σας;

«Το πλάνο μου είναι απλό: Να δημιουργήσουμε το καλύτερο περιβάλλον για τους παίκτες, το προσωπικό και τον κόσμο μας. Η Δόξα έχει πλούσια και ιστορική κουλτούρα και η δουλειά μου είναι να παρέχω οικονομικούς πόρους ώστε να δυναμώσει η ομάδα φέρνοντας παίκτες υψηλής ποιότητας, δίνοντάς τους την καλύτερη ποιότητα παροχών από εγκαταστάσεις, προσωπικό, μέχρι και ρουχισμό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα