Ευτυχώς δεν παίζει ο Μπερμπάτοφ…

Ευτυχώς δεν παίζει ο Μπερμπάτοφ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την απουσία του Μπερμπάτοφ, που θα κάνει... καλό στον ΠΑΟΚ.

Θα το θέσω όσο πιο… κομψά γίνεται. Θα προσπαθήσω να προσέξω τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσω, γιατί πάνω απ’ όλα, θα αναφερθώ στον τραυματισμό ενός αθλητή. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, μετράει η υγεία του ανθρώπου και όλα τα άλλα… έπονται.

Με αυτό ως προτεραιότητα, προχωράμε και πραγματικά πρέπει να τονίσω ότι… αυτή η απουσία του Μπερμπάτοφ για το επόμενο διάστημα του 2015 αποτελεί μία καλή είδηση για τον ΠΑΟΚ…

Είναι ντροπή; Είναι προσβολή; Είναι κακοήθεια; Είναι απαράδεκτο;

Ότι θέλετε πείτε και γράψτε…

Για τον ΠΑΟΚ αυτή η είδηση και αυτό το γεγονός, αποτελεί κάτι που την δεδομένη χρονική στιγμή, μπορεί να τον βοηθήσει τα μέγιστα!

Να το αναλύσω και κάπως αλλιώς… Αυτός ο τραυματισμός μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να αποφύγει και πιο άλλες δυσάρεστες καταστάσεις! (Κι’ αυτό κέρδος θα είναι εδώ που έφθασε η κατάσταση).

Αρχίζουμε με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι:

Φταίει ο ΠΑΟΚ; Φταίει ο προπονητής; Φταίνε οι άλλοι παίκτες; Φταίει ο Βούλγαρος; Ότι και να φταίει, ο ΠΑΟΚ ΧΩΡΙΣ τον Μπερμπάτοφ στην ενδεκάδα του, είναι μία πολύ πιο γρήγορη, συμπαγής, αποτελεσματική και σαφώς πιο δουλεμένη ομάδα, σε σχέση με αυτό που είδαμε με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή μέσα στο γήπεδο. Με Μπερμπάτοφ στο γήπεδο είναι ένα σύνολο 10+1 παικτών και χωρίς αυτόν είναι μια κανονική ενδεκάδα που ξέρει καλά τι παίζει…


Ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Μπερμπάτοφ παρουσίασε ένα σύνολο με αυτοματισμούς, ενώ όταν αυτός άρχιζε να παίζει περισσότερο, είδαμε μία ομάδα «αγχωμένη» να βρει τον Βούλγαρο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εντός και εκτός αντίπαλης περιοχής.

Φυσικά και υπάρχουν αγώνες, αλλά κυρίως κάποια διαστήματα ή ημίχρονα, όπου ο ΠΑΟΚ με τον Μπερμπάτοφ στο γήπεδο, κατάφερε να πάρει αποτελέσματα και να γυρίσει εις βάρος του καταστάσεις. Όπως με την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο.

Υπάρχουν όμως πολλοί αγώνες, όπου η παρουσία του ποδοσφαιριστή μπέρδεψε την ομάδα, πέρα από το άγχος και την υποχρέωση που δημιουργούσε σε όλους να τον βρουν μέσα στο γήπεδο…

Προφανώς έχει ευθύνη ΚΑΙ ο Τούντορ για το γεγονός αυτό, όπως και το ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τόσο τον Βούλγαρο, όσο και τον Αθανασιάδη… Ότι οι δύο τους έχουν σε τόσα παιχνίδια 20 μόλις τελικές στο πρωτάθλημα, είναι ένα πρόβλημα του ΠΑΟΚ και του προπονητή και όχι των επιθετικών του…

Φυσικά «φταίνε» και οι συμπαίκτες του που…. δεν τον «καταλαβαίνουν» όπως λένε πολλοί και διάφοροι. (Ας το βάλουμε και αυτό για να τους ικανοποιήσουμε όλους…).

Το σίγουρο είναι ότι ειδικά στα τελευταία ματς, η παρουσία του, οι κινήσεις του, αλλά και οι χειρονομίες του προς τους υπολοίπους, δεν βοηθούσαν, αλλά μεγάλωναν το αγωνιστικό πρόβλημα.

Και κάτι άλλο… που δεν είδαμε τόσο έντονα, αλλά θα βλέπαμε σίγουρα στα επόμενα ματς.

Ο Τούντορ γλίτωσε τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο. Αντί να σκέφτονταν πώς θα λύσει το αγωνιστικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ, μετά από ότι έγινε με την Γκαμπάλα και την αποχώρηση του Μπερμπάτοφ, θα έπρεπε να σκέφτεται δύο και τρεις και τέσσερις φορές πώς θα τον βάλει, πώς θα τον αφήσει έξω, πότε θα τον αντικαταστήσει και πώς δεν θα δημιουργούνταν νέα κατάσταση… (Ότι συνέβαινε και με τον Γκαρσία δηλαδή σε διάφορες περιπτώσεις, ειδικά όμως στην περίοδο του Δώνη…).

Ναι, ο ΠΑΟΚ χάνει σε προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο, ναι χάνει έναν επιθετικό μεγάλης κλάσης, ναι χάνει τον πιο ποιοτικό του παίκτη… αλλά εκτιμούμε ότι αυτή η απουσία, αυτή η «υποχρέωση» να παίζει ο Μπερμπάτοφ, την δεδομένη στιγμή, απεγκλωβίζει ομάδα και προπονητή και μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να βρει τον εαυτό του και το πρόσωπο που μας έδειξε κυρίως τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Με αρχή τον αγώνα της Δευτέρας στη Μυτιλήνη, ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Μπερμπάτοφ, μπορεί να κάνει νέο ξεκίνημα…

Κι’ αν βρουν τον εαυτό τους και παρουσιάσουν ότι και τους περασμένους μήνες, ας επιστρέψει από Ιανουάριο για να ανεβάσει την ποιότητα του συνόλου…

Τώρα το… πώς ο Μπερμπάτοφ είχε την ώρα του αγώνα με την Γκαμπάλα πρόβλημα στην γάμπα (αργότερα διαπιστώθηκε θλάση δευτέρου βαθμού…) αλλά δεν ήθελε να βγει από το γήπεδο και μάλιστα δημιούργησε και θέμα, είναι κάτι το οποίο… παραξενεύει.

* Από εκεί και πέρα, είναι να απορεί κανείς με τον φετινό Παναθηναϊκό… Δηλαδή αν τώρα που μπαίνουμε στον πέμπτο μήνα της αγωνιστικής περιόδου ψάξουμε να βρούμε ΕΝΑ καλό παιχνίδι των πρασίνων, σε ποιο πρέπει να σταθούμε; Κάτι καλά δεκάλεπτα είχε με τους αδύναμους Ατρόμητο, Καλλονή και Λεβαδειακό. Παρολ’ αυτά, ο Παναθηναϊκός είναι η δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας…
(Αυτά βλέπουν οι ΠΑΟΚτσήδες και αρχίζουν την πιο έντονη χρήση… αντικαταθλιπτικών).

* Αρκετά μπορεί να γραφτούν για τον Νίνη και αυτό που έκανε χθες στον νεαρό παίκτη του Ηρακλή στο 90φεύγα… Το μόνο άξιο θαυμασμού αφορά τον Σαραμαντά και το ότι… σηκώθηκε, έφυγε, και αγνόησε την γεμάτη «μαγκιά» ενέργεια του Νίνη…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.