Σέλτικ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3: Πειστικό «διπλό» και χωρίς τον Μπενζεμά (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Σέλτικ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3: Πειστικό «διπλό» και χωρίς τον Μπενζεμά (vid)

bet365

Παρ’ ότι έχασε στο ημίωρο τον Καρίμ Μπενζεμά με τραυματισμό, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε με πειστικό τρόπο και πολύ καλό τον Εντέν Αζάρ από την Γλασκόβη (3-0 την Σέλτικ) και μπήκε με το δεξί στον έκτο όμιλο του Champions League, στην προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Τι κι αν δεν ήταν η καλύτερη βραδιά της; Τι κι αν έχασε στο ημίωρο με τραυματισμό τον παίκτη – σημείο αναφοράς (Καρίμ Μπενζεμά); Η Ρεάλ Μαδρίτης αποδεικνύει συνεχώς ότι το Champions League είναι η διοργάνωσή της. Και, κόντρα στην αξιόμαχη Σέλτικ, πέρασε με πειστικό τρόπο και με μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του Εντέν Αζάρ από την Γλασκόβη (3-0) και μπήκε με το δεξί στον έκτο όμιλο.

Ο Άγγελος Ποστέκογλου ξεκίνησε τον Γιώργο Γιακουμάκη στην κορυφή της επίθεσης των Κελτών (δεν κατάφερε να ξεχωρίσει...), οι οποίοι αιφνιδίασαν την (πλήρη) Ρεάλ με την πίεση ψηλά, απειλώντας με το «καλημέρα» με σουτ του Λιέλ Αμπάντα που έβγαλε χαμηλά ο Τιμπό Κουρτουά.

Ο ενθουσιασμός της Σέλτικ ζόρισε την Ρεάλ, η οποία γλίτωσε εκ νέου το γκολ σε προσπάθεια του Αμπάντα, αλλά κυρίως στο σουτ του αρχηγού Κάλουμ ΜακΓκρέγκορ, με την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι της βασιλικής εστίας (21’).

Σαν να μην έφτανε η κακή της εικόνα, η Ρεάλ είδε στο ημίωρο τον Καρίμ Μπενζεμά να αποχωρεί τραυματίας στο δεξί γόνατο, με το «Σέλτικ Παρκ» να αποθεώνει τον Γάλλο επιθετικό και κορυφαίο παίκτη του περυσινού Champions League.

 

Ο Εντέν Αζάρ, ο οποίος πήρε την θέση του Μπενζεμά, άγγιξε το γκολ λίγο πριν από την ανάπαυλα, με τη Ρεάλ να απειλεί εκ νέου με τον Βινίσιους Ζούνιορ, αλλά την Σέλτικ να μην τα παρατάει και να μπει εξίσου «φουριόζα» στο δεύτερο μέρος.

Ο Έντερ Μιλιτάο με ενοχλήσεις έδωσε την θέση του στον Αντόνιο Ρούντιγκερ, με τους γηπεδούχους να χάνουν μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με μοιραίο τον Νταϊζέν Μαέντα.

Η εικόνα του αγώνα «έδειχνε» 1-0, αλλά μέσα σε τέσσερα λεπτά (56’ – 60’) έγινε 0-2. Γιατί; Επειδή η Ρεάλ ξέρει πως να κυριαρχεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, την οποία άλλωστε έχει κατακτήσει 14 φορές.

Εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, με συνδυασμό του Φεντερίκο Βαλβέρδε με τον Αζάρ και σέντρα του Ουρουγουανού, στην οποία έφτασε ο ποδοσφαιριστής που πέτυχε το τελευταίο γκολ πέρυσι για να δώσει την κούπα στη Βασίλισσα και έμελλε να σημειώσει και το πρώτο φέτος.

Ο Βινίσιους Ζούνιορ, περί ου ο λόγος, ολοκλήρωσε ιδανικά την φάση (56’) και ξεμπλόκαρε τη Ρεάλ, η οποία «χτύπησε» ξανά σχεδόν αμέσως (60’), με τον (αρχηγό) Λούκα Μόντριτς να νικάει τον Τζο Χαρτ ύστερα από ασίστ του Αζάρ, σκοράροντας στο 100ό του ματς στην διοργάνωση, τρεις ημέρες προτού γιορτάσει τα 37α γενέθλιά του.

Ο Βέλγος, ο οποίος επιτέλους… θυμίζει ποδοσφαιριστή, προστέθηκε στο… πάρτι ύστερα από ασίστ του Ντάνι Καρβαχάλ (77’), δίνοντας διαστάσεις στην εκτός έδρας νίκη της Ρεάλ.

Σέλτικ (Άγγελος Ποστέκογλου): Χαρτ - Γιουράνοβιτς, Κάρτερ Βίκερς, Τζεντς, Τέιλορ - Ο’ Ράιλι (72’ Μούι), ΜακΓκρέγκορ, Χατάτε (72’ Τέρνμπουλ) - Αμπάντα (46’ Μαέντα), Γιακουμάκης (72’ Φουρουχάσι), Ζότα (82’ Χακσαμπάνοβιτς).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο (46’ λ. τρ. Ρούντιγκερ), Αλάμπα, Μεντί – Μόντριτς (80’ Ασένσιο), Τσουαμενί (71’ Καμαβινγκά), Κρόος - Βαλβέρδε, Μπενζεμά (30’ λ. τρ. Αζάρ), Βινίσιους Ζούνιορ (80’ Ροντρίγκο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα