Ατλέτικο Μαδρίτης - Πόρτο 2-1: Λύτρωση με Γκριεζμάν στο 90+11΄σε φινάλε ροντέο (vid)

Νίκος Κικίδης
Ατλέτικο Μαδρίτης - Πόρτο 2-1: Λύτρωση με Γκριεζμάν στο 90+11΄σε φινάλε ροντέο (vid)

bet365

Ηδονή, απογοήτευση, πίκρα και στο τέλος... λύτρωση ! Η Ατλέτικο πέρασε ένα roller coaster συναισθημάτων στο πιο απίθανο φινάλε με τρία γκολ στις καθυστερήσεις, αλλά με ήρωα Γκριζεμάν στο 90+11' τελικά λύγισε την Πόρτο (2-1) των δέκα παικτών!

Τέτοια φινάλε δεν γράφουν ούτε σεναριογράφοι! Το ποδόσφαιρο ωστόσο έχει τον τρόπο του ώστε κάθε φορά να εξυφαίνει τις πιο απίθανες ιστορίες. Και στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν η σειρά της Ατλέτικο να χαμογελάσει. Σε ένα ματς που παρέμενε χωρίς σκορ μέχρι το 90+2΄,οι Μαδριλένοι είδαν τον Ερμόσο να εναλλάσσεται από ήρωα σε μοιραίο μέσα τέσσερα λεπτά (γκολ - παράβαση πέναλτι) και τελικά τον Γκριεζμάν να τους χαρίζει τη νίκη με απίθανο buzzer - beater κόντρα στην αλύγιστη - μέχρι εκείνο το σημείο - Πόρτο (2-1).

Μέχρι να φτάσουμε ωστόσο σε αυτό το συγκλονιστικό φινάλε, έπρεπε να προηγηθούν 90 λεπτά με ελάχιστες συγκινήσεις. Η Ατλέτικο μπήκε σχετικά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καράσκο που πέρασε λίγο έξω στο 9΄. Στο 37΄ο Ντιόγο Κόστα είχε όχι στο δυνατό σουτ του Κόκε μέσα από την περιοχή, στις μοναδικές αξιοσημείωτες φάσεις του πρώτου μέρους.

Το ξεκίνημα της επανάληψης βρήκε την Ατλέτικο να σκοράρει με φοβερό γκολ του Κόκε το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε για οφσάιντ, με το 0-0 να παραμένει. Από εκεί και έπειτα η Πόρτο άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο με τρεις κορυφαίες στιγμές των Εσουστάκιο και Ζοάο Μάριο, όμως στο 83΄οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Ταρέμι προσπάθησε να εκμαιεύσει πέναλτι και τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους Πορτογάλους να παλεύουν με δέκα παίκτες. Και εκεί πιθανότατα ήταν η αρχή του πιο συγκλονιστικού φινάλε.

Ένα φινάλε που προς στιγμήν φάνηκε να υπογράφεται από τον Ερμόσο, ο οποίος στο 90+2΄άνοιξε το σκορ για την Ατλέτικο, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε ανόητο πέναλτι και έδωσε την ευκαιρία στον Ουρίμπε να ισοφαρίσει. Το τέλος ωστόσο δεν είχε γραφτεί ακόμα, με τον Γκριεζμάν να... πετάγεται από το πουθενά στο 90+11΄και να λυτρώνει την Ατλέτικο με σκαστή κεφαλιά εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Μολίνα (46΄Ντε Πολ), Χιμένεθ, Βίτσελ, Ρεϊνίλντο, Καράσκο (46΄Λεμάρ), Κόκε, Γιορέντε, Σαούλ (61΄Γκριεζμάν), Ζοάο Φέλιξ (71΄Κορέα), Μοράτα (68΄Ερμόσο)

Πόρτο (Σέρχιο Κονσεϊσάο): Ντιόγο Κόστα, Πεπέ (72΄Ζοάο Μαριο), Κάρμο, Πέπε, Ζαϊντού, Εουστάκιο, Ουρίμπε, Γκαλένο, Οτάβιο (77΄Μπρούνο Κόστα), Εβανίλσον (77΄Μαρτίνες), Ταρέμι

Αποτελέσματα

Ατλέτικο Μαδρίτης - Πόρτο 2-1
Μπριζ - Λεβερκούζεν 1-0

Βαθμολογία

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 3 (2-1)
2. Μπριζ 3 (1-0)
3. Πόρτο 0 (1-2)
4. Λεβερκούζεν 0 (0-1)

Επόμενη αγωνιστική (13/9)

Πόρτο - Μπριζ
Λεβερκούζεν - Ατλέτικο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα