Το Gazzetta στην πρόβα τζενεράλε της Μπράγκα ενόψει Παναθηναϊκού (pics)

braga1

bet365

Το Gazzetta παρακολούθησε από κοντά την εκτός έδρας αναμέτρηση της Μπράγκα με την Τσάβες και σας βάζει σε κλίμα… Πορτογαλίας λίγες μέρες πριν την πρώτη κόντρα με τον Παναθηναϊκό. Αποστολή: Γιάννης Σαπουντζάκης

Αντίστροφα μετράμε πλέον για την πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα σε Μπράγκα και Παναθηναϊκό στο πλαίσιο των play off του Champions League. Το βράδυ του Σαββάτου, η προσεχής αντίπαλος των πράσινων αγωνίστηκε εκτός έδρας κόντρα στην Τσάβες για την δεύτερη αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος, σε μία… πρόβα τζενεράλε ενόψει της μάχης της Τετάρτης. Το Gazzetta βρίσκεται ήδη στην Πορτογαλία και παρακολούθησε την αναμέτρηση της ομάδας του Άρτουρ Ζόρζε.

Η αλήθεια είναι πως και μόνο η επίσκεψη στην έδρα της Τσάβες αποτέλεσε μία εμπειρία για εμάς. Οδηγώντας προς το μικρό και παλιό γήπεδο, που βρίσκεται στην άκρη της πόλης και ενώ δεν απείχαμε περισσότερο από 800-900 μέτρα, αναρωτηθήκαμε «διεξάγεται πράγματι αγώνας πρώτης κατηγορίας κάπου εδώ κοντά;». Κι όμως, πλησιάζοντας λίγο περισσότερο είδαμε αρκετό κόσμο στο περιβάλλοντα χώρο. Όσο για την εικόνα της εξέδρας όταν έφτασε η ώρα για την πρώτη σέντρα; Γεμάτη!

braga2

Μία μεγάλη ταμπέλα μας έβαζε στο κλίμα της αναμέτρησης γράφοντας τις αντίπαλες ομάδες αλλά και την αγωνιστική στο πλαίσιο της οποίας επρόκειτο να διεξαχθεί το ματς. Λίγο πιο πέρα, αφίσα με τις τιμές των εισιτηρίων. Για όλα τα βαλάντια! Παρακάτω, στην είσοδο των αποδυτηρίων σταθμευμένο το εντυπωσιακό πούλμαν της Μπράγκα. Στα χρώματα της ομάδας, κόκκινο και λευκό. Διακοσμημένο με περικεφαλαίες και κιονόκρανα που παρέπεμπαν σε… αρχαία Ελλάδα.

braga5

Ένας πλανόδιος πωλητής είχε στήσει τη δική του μπουτίκ της Τσάβες, ενώ προς… τιμήν του αντιπάλου υπήρχε διαθέσιμο προς πώληση και κασκόλ της Μπράγκα. Πετυχημένο μάρκετινγκ!

braga3

Ο κόσμος έδειξε να αγκαλιάζει την τοπική ομάδα, ενώ αισθητή έκαναν την παρουσία τους και οι φίλοι των φιλοξενούμενων που είχαν τη δική τους θύρα. Οι τελευταίοι αποτελούνταν κατά κύριο λόγο από νεαρά παιδιά που δεν σταματούσαν να χορεύουν και να τραγουδούν, ενώ αρκετές ήταν και οι κοπέλες που μπορούσε κανείς να διακρίνει. Συμπέρασμα; Δεν ήταν μία παραδοσιακή εικόνα εξέδρας φιλοξενούμενων σε ελληνικό γήπεδο.

braga4

Η «ακτινογραφία» της Μπράγκα

Σε ό,τι αφορά στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με νίκη της Μπράγκα με 4-2. Ένα αποτέλεσμα, ωστόσο, που δεν αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το τρίποντο πολύ δυσκολότερα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ. Ο Άρτουρ Ζόρζε επέλεξε να παρατάξει την βασική του ενδεκάδα αντί να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Ματέους κάτω από τα δοκάρια, τους Βίκτορ Γκόμες, Φόντε, Ντιακατέ και Μαρίν στην άμυνα, Μουσράτι και Βίτορ Καρβάλιο ως αμυντικούς χαφ, Ρικάρντο Όρτα, Σαλασάρ και Μπρούμα πίσω από τον προωθημένο Αμπέλ Ρουίθ.

Το σύνολό του Άρτουρ Ζόρζε έδειξε πως διαθέτει εξαιρετική ποιότητα στην μεσοεπιθετική του γραμμή. Ποδοσφαιριστές πολύ καλοί στο «ένας εναντίον ενός» και εξαιρετικά τελειώματα. Ίσως, πάντως, το στοιχείο που ξεχωρίσαμε περισσότερο παρακολουθώντας την αναμέτρηση των «αρσεναλίστας» είναι η ικανότητά τους να βγάζουν πολύ όμορφους συνδυασμούς σε μικρούς χώρους.

Στον αντίποδα, η προσεχής αντίπαλος του τριφυλλιού έδειξε να έχει σημαντικές αμυντικές αδυναμίες οι οποίες και εστιάζονται κατά κύριο λόγο στο ψηλό παιχνίδι. Πολλές χαμένες μονομαχίες στον αέρα, ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι και τα δύο γκολ της Τσάβες προήλθαν από ισάριθμες κεφαλιές του Έκτορ Ερνάντεθ.

Σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισαν οι δύο παίκτες που αγωνίστηκαν στα άκρα της επίθεσης της Μπράγκα. Ο λόγος για τον Μπρούμα από αριστερά, που στο παρελθόν πέρασε και από την Ελλάδα φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού και τον Ρικάρντο Όρτα από δεξιά. Αμφότεροι προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Από την άλλη, αδύναμος κρίκος για την ομάδα του Άρτουρ Ζόρζε, ο Νιακατέ στο κέντρο της άμυνας, αλλά και ο δεξιός μπακ Βίκτορ Γκόμες.

Η άποψη των Πορτογάλων δημοσιογράφων

Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύτηκαν πολύ για να μπορέσουν να κατακτήσουν το πρώτο τους τρίποντο στο νέο πρωτάθλημα. Έδειξαν σε αρκετά σημεία πως το μπαλόνι με το οποίο πανηγύρισε ο Μπρουμά το γκολ που πέτυχε… έχανε αέρα. Αξίζει, παρ’ όλα αυτά, να σημειώσουμε και την άποψη των Πορτογάλων συναδέλφων που μας εξήγησαν μετά το τέλος του αγώνα πως ό,τι είδαν να συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο, ήταν αναμενόμενο. Χαρακτηριστικά μας ανέφεραν πως η έδρα της Τσάβες θεωρείται από τις πιο δύσκολες στη λίγκα, μετά από εκείνες των μεγάλων ομάδων.

Ο λόγος είναι πως η τοποθεσία του γηπέδου δημιουργεί δύσκολες ατμοσφαιρικές συνθήκες για τους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, προσέθεσαν πως η μικρή απόσταση της εξέδρας από τον αγωνιστικό χώρο, αποτελεί ένα από τα ατού των γηπεδούχων. Αυτό που μπορούμε εμείς να επιβεβαιώσουμε είναι πως στις 18:00 (τοπική ώρα) που ξεκίνησε το ματς, είχε ζέστη. Όταν, όμως, έπεσε η θερμοκρασία έπεσε αισθητά. Υπενθυμίζεται πως το ματς με τον Παναθηναϊκό θα αρχίσει στις 20:00 τοπική ώρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα