Σαββίδης στο Gazzetta: «Ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την πρόκριση, αυτή θα είναι η καλύτερη εκδοχή του Champions League»

Σαββίδης στο Gazzetta: «Ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την πρόκριση, αυτή θα είναι η καλύτερη εκδοχή του Champions League»

Άρτεμις Κλεφτάκη
savvidis_slovan

bet365

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Champions League και ο Κυριάκος Σαββίδης μίλησε στο Gazzetta για την ιστορική πρόκριση, το νέο format της διοργάνωσης και τους στόχους της ομάδας.

Ο Κυριάκος Σαββίδης είναι ένας εκ των έξι Ελλήνων που θα αγωνιστούν στο Champions League της φετινής σεζόν. Ο 29χρονος μέσος της Σλόβαν Μπρατισλάβας, πήρε πέρυσι το καλοκαίρι μεταγραφή από την Σπαρτάκ Τρνάβα και στην πρώτη του σεζόν αναδείχθηκε πρωταθλητής Σλοβακίας, με την ομάδα μάλιστα να κατακτά το έκτο της συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Η κορυφαία στιγμή, ωστόσο, ήρθε τον προηγούμενο μήνα, σε μία ιστορική βραδιά για τον σύλλογο. Η Σλόβαν εξασφάλισε την πρώτη της συμμετοχή στο Champions League. Για να φτάσει ως εκεί, πέρασε από τις Στρούγκα, Τσέλιε και ΑΠΟΕΛ, ενώ με έναν δραματικό τρόπο προσπέρασε και τη Μίντιλαντ, το τελευταίο εμπόδιο της προκριματικής φάσης.

Δείτε εδώ την Champions League βαθμολογία

Μετά το 1-1 στη Δανία, όλα θα κρίνονταν στο «NFS-Tehelné Pole», μπροστά στο κοινό της. Μέχρι το 81ο λεπτό βρισκόταν πίσω στο σκορ, αλλά με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά έφερε «τούμπα» το ματς πανηγυρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση (3-2).

Τώρα, η ομάδα του Κυριάκου Σαββίδη είναι έτοιμη για το… ντεμπούτο της απέναντι στη Σέλτικ (18/09, 22:00) με την ανυπομονησία να είναι διάχυτη. Ο 29χρονος μίλησε στο Gazzetta για την ιστορική πρόκριση και τη σημασία της σχολιάζοντας παράλληλα τη νέα μορφή του Champions League και τους στόχους της Σλόβαν.

Η Σλόβαν προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Champions League και μάλιστα με ανατροπή απέναντι στη Μίντιλαντ. Πώς ζήσατε εσύ και οι συμπαίκτες σου το συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Και μόνο που θα αγωνιστούμε για πρώτη φορά στο Champions League αυτό τα λέει όλα, δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Είναι όλοι ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε για τα ματς που έρχονται.

Οι δύο αναμετρήσεις με τη Μίντιλαντ ήταν ιδιαίτερα ‘’σφιχτές’’ και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους. Νομίζω στη ρεβάνς έπαιξε ρόλο η έδρα μας και καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση, κάτι που πραγματικά θα μείνει σε όλους χαραγμένο. Ήταν ο τρόπος που κύλησε το ματς, βρισκόμασταν πίσω στο σκορ μερικά λεπτά πριν τη λήξη, αλλά καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι. Ήταν πραγματικά απίστευτο».

Ποια είναι τα δικά σου συναισθήματα που θα αγωνιστείς επίσης για πρώτη φορά σε τελική φάση ενός Champions League και ποια είναι η ατμόσφαιρα στις τάξεις των φιλάθλων της Σλόβαν;

«Τα συναισθήματά μου είναι όπως όλων στην ομάδα. Σχεδόν για όλους παίκτες αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστούν στο Champions League. Νομίζω ότι ακόμη δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, μόλις ξεκινήσουν τα παιχνίδια θα καταλάβουμε τι έχουμε καταφέρει σαν ομάδα. Αλλά, όπως εμείς, έτσι και οι φίλαθλοι πιστεύω ότι ανυπομονούν για το πρώτο παιχνίδι, γιατί αυτό που συμβαίνει είναι κάτι πραγματικά απίθανο για την ομάδα».

Αν μπορούσες να ξεχωρίσεις μερικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του νέου format της διοργάνωσης, ποια θα ήταν αυτά;

«Το νέο format, επειδή το συζητάμε και μεταξύ μας, είναι πολύ ενδιαφέρον. Έχει περισσότερα παιχνίδια, περισσότερες ομάδες και νομίζω ότι θα είναι για εξαιρετικά ενδιαφέρον, γιατί μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα κρίνονται πολλά στη βαθμολογία. Ακόμη και οι ομάδες που δεν είναι τόσο ‘’δυνατές’’ θα ελπίζουν να είναι στις πρώτες 24 θέσεις. Είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό και για τον κόσμο που θα παρακολουθεί τους αγώνες, επειδή πέρα από τις πολλές αναμετρήσεις θα δούνε και πολλά ντέρμπι. Θεωρώ ότι αυτή θα είναι η καλύτερη χρονιά του Champions League».

Σε τι βαθμό μπορεί να επηρεάσει τον ποδοσφαιριστή ένα φορτωμένο καλεντάρι γεμάτο αγώνες; Είναι αυτό κάτι που ανησυχεί εσένα ή τους συμπαίκτες σου;

«Τα παιχνίδια μέσα στη σεζόν είναι πολλά και σίγουρα αυτό επιβαρύνει εμάς τους παίκτες, αλλά νομίζω ότι πλέον οι προπονητές προσπαθούν να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ρόστερ για να κάνουν τη διαχείριση που χρειάζεται. Το καλό ροτέισον μας βοηθάει όλους αν σκεφτούμε ότι και εμείς ως Σλόβαν θα παίζουμε φέτος σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις».

Έχετε να αντιμετωπίσετε μερικά «βαριά» ονόματα, όπως Σίτι, Μπάγερν, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μίλαν. Θεωρείς ότι η ομάδα μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να τερματίσει στις πρώτες 24 θέσεις της ενιαίας βαθμολογίας;

«Έχουμε μπροστά μας μερικά ‘’μεγαθήρια’’, ομάδες που θα διεκδικήσουν ίσως την κατάκτηση του Champions League, αλλά παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο μπορείς να νικήσεις οποιονδήποτε αντίπαλο. Κι αν όχι να τον νικήσεις, τουλάχιστον να πάρεις κάτι. Σε έναν αγώνα 90 λεπτών όλα μπορεί να γίνουν με τη βοήθεια της τύχης, οπότε νομίζω ότι αν είμαστε αρκετά τυχεροί μπορούμε να πάρουμε κάποιον βαθμό από τα ματς με τις ‘’μεγάλες’’».

Πόσο μακριά πιστεύεις ότι μπορούν να φτάσουν οι ελληνικές ομάδες σε Europa και Conference League;

«Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάει μακριά στο Conference League, βλέποντας τις ομάδες με τις οποίες κληρώθηκε. Αν είναι σοβαρός, μπορεί να κάνει μια καλή πορεία. Το ίδιο ισχύει για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει κάποιες μεγάλες ομάδες, όπως είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά το format του Europa League δίνει σε όλους τη δυνατότητα να πάνε μακριά, ακόμη κι αν δεν ξεκινήσουν καλά. Θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν στην επόμενη φάση. Εγώ χαίρομαι να βλέπω όλες τις ελληνικές ομάδες να πηγαίνουν καλά».

Πέρυσι, στην πρώτη σου σεζόν στη Σλόβαν, η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα. Φέτος, έχετε ξεκινήσει καλά και είστε πρώτοι στη βαθμολογία. Ποιοι είναι οι στόχοι για αυτή τη σεζόν;

«Οι δύο βασικοί στόχοι αυτή τη σεζόν είναι, όπως και κάθε χρόνο, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Όταν αγωνίζεσαι στη Σλόβαν, το πρωτάθλημα είναι δεδομένο ότι πρέπει να το κερδίσεις. Αυτός είναι ο στόχος για να μπορεί η ομάδα να συνεχίζει τις επιτυχίες, δηλαδή να κατακτά το πρωτάθλημα και να κάνει στην Ευρώπη πορείες ανάλογες με την περσινή ή την προπέρσινη. Όπως καταφέραμε και φέτος να μπούμε στο Champions League».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα