Champions League: Ανατροπή στο 90΄για την Ατλέτικο, «μπλόκο» στο Μπέργκαμο για την Άρσεναλ

Newsroom
Ατλέτικο Μαδρίτης

bet365

Νίκη - θρίλερ για την Ατλέτικο, η οποία με γκολ στις καθυστερήσεις λύγισε με ανατροπή τη Λειψία (2-1). Κόλλησε στην Ιταλία η Άρσεναλ που χρειάστηκε τον ήρωα Ράγια για να... γλιτώσει από την Αταλάντα (0-0).

Θρίλερ με το... καλημέρα για την Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρώτη της γνωριμία με τη League Phase του Champions League. Οι Μαδριλένοι βρέθηκαν από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ απέναντι στη μαχητική Λειψία, αλλά τους το τελευταίο γέλιο άνηκε σε εκείνους. Με γκολ λύτρωση του Χιμένες στο 90΄οι Ισπανοί πήραν τη νίκη με ανατροπή (2-1) και ξεκίνησαν θετικά τις υποχρεώσεις τους στην κορυφαία διοργάνωση, έστω κι αν... καρδιοχτύπησαν μέχρι το φινάλε.

Το ξεκίνημα πάντως ήταν το χειρότερο δυνατό για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 4΄ο Όμπλακ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Οπεντά αλλά στην επαναφορά ο Σέσκο πήρε την κεφαλιά και «κρέμασε» τον τερματοφύλακα της Ατλέτικο για το 0-1. Προοδευτικά ωστόσο οι Μαδριλένοι κατάφεραν να συνέλθουν, να σφίξουν τον κλοιό και τελικά να ισοφαρίσουν στο 28΄με τρομερό τελείωμα του Γκριεζμάν.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι αλλά υστερούσαν στην τελική προσπάθεια, όπως και σε δυνάμεις στο β΄μέρος. Στο 77΄μάλιστα ο Πόουλσεν άγγιξε το 2-1 για τη Λειψία με άστοχη κεφαλιά, αλλά το ματς άνηκε στην Ατλέτικο. Στο 90΄κι έπειτα από γλυκιά σέντρα του Γκριεζμάν, ο Χιμένες πήρε τη σκαστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και σφράγισε το τρίποντο, δίνοντας τη δυνατότητα στον Ντιέγκο Σιμεόνε για έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ιστορική νίκη για την «πρωτάρα» Μπρεστ

Με τον καλύτερο τρόπο συνδυάστηκε το ντεμπούτο της Μπρεστ στο Champions League, καθώς ο σύλλογος από τη Βρετάνη πήρε τη νίκη απέναντι στην Στουρμ Γκρατς, επικρατώντας με 2-1. Το πρώτο γκολ των Γάλλων στην Ευρώπη σημείωσε ο Μανιετί στο 23' με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή, μετά το πλάγιο που επανέφερε ο Λαλά. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι Αυστριακοί ευτύχησαν να ισοφαρίσουν με το αυτογκόλ του Φερνάντες.

Στην επανάληψη, η Μπρεστ πήρε εκ νέου προβάδισμα χάρη στο γυριστό σουτ του Σίμα στο 56ο λεπτό, ενώ οι Γάλλοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να αυξήσουν το υπέρ τους σκορ. Η Στουρμ Γκρατς έμεινε με δέκα παίκτες στα τελευταία λεπτά του ματς μετά την αποβολή του Λαβαλί και το 2-1 για την Μπρεστ έμεινε μέχρι το φινάλε.

Εχασε πέναλτι και ευκαιρία η Αταλάντα!

Ισόπαλες χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν στο Μπέργκαμο, Αταλάντα και Άρσεναλ, με τους Ιταλούς να χάνουν πέναλτι και τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το τρίποντο. Κακό το α' μέρος με τις δυο ομάδες να μη ρισκάρουν. Η Άρσεναλ ήταν αυτή που έχασε πρώτη τη μεγάλη ευκαιρία, αφού στο 13΄ την εκτέλεση του Σάκα έδιωξε εντυπωσιακά ο Καρνεζέκι. Ισορροπημένο το υπόλοιπο του α΄ μέρους, με την Αρσεναλ να προσπαθεί, αλλά να μη βρίσκει χώρους.

Οι Μπεργκαμάσκι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, αφού στο 48′ κέρδισαν πέναλτι για το μαρκάρισμα του Πάρτεϊ στον Εντερσον. Ωστόσο, το πέναλτι δεν έγινε γκολ, αφού ο Ράγια έκανε τις επεμβάσεις της χρονιάς. Αρχικά νίκησε από την άσπρη βούλα τον Ρετέγκι και στη συνέχεια από την άλλη πλευρά έδιωξε την κεφαλιά του φορ της Αταλάντα. Η Αρσεναλ προσπάθησε να βρει δίχτυα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ ούτε ο Λούκμαν προς το τέλος κατόρθωσε να δώσει το πολύτιμο τρίποντο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα