Champions League: Μάχη γιγάντων με Μπαρτσελόνα και Μπάγερν, «ψάχνει» το 3/3 η Μπενφίκα του Παυλίδη

Μάρθα Χωριανοπούλου
barca

bet365

Η δεύτερη ημέρα της 3ης αγωνιστικής του Champions League είναι εξαιρετικά συναρπαστική, με εννέα σημαντικές αναμετρήσεις, από τις οποίες ξεχωρίζει η μάχη μεταξύ Μπαρτσελόνα και Μπάγερν.

Η δράση συνεχίζεται στο Champions League με σούπερ ματς που διεξάγονται στα γήπεδα της Ευρώπης για τη δεύτερη ημέρα της 3ης αγωνιστικής της League Phase. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην αναμέτρηση των «μεγάλων», όπου η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν θα συναντηθούν στο «Καμπ Νόου». Ο Βαγγέλης Παυλίδης με τη Μπενφίκα θα αντιμετωπίσει τη Φέγενορντ στην Πορτογαλία, ενώ Λίβερπουλ, Ίντερ και Λεβερκούζεν έχουν εκτός έδρας αποστολές κόντρα σε Λειψία, Γιουνγκ Μπόις και Μπρεστ αντίστοιχα.

Αταλάντα - Σέλτικ (19:45, Cosmote Sport 2 HD)

Η Αταλάντα υποδέχεται τη Σέλτικ σε έναν κρίσιμο αγώνα, όπου δεν υπάρχει περιθώριο για απώλειες. Μετά την ισοπαλία με την Άρσεναλ και τη νίκη επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ, η Αταλάντα στοχεύει να συνεχίσει την καλή της πορεία στο φετινό Champions League. Προέρχεται από δύο νίκες στο ιταλικό πρωτάθλημα και είναι κοντά στην τετράδα. Οι Μπεργκαμάσκι ελπίζουν να πετύχουν διαδοχικές νίκες στο Champions League για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020, όταν έφτασαν στα προημιτελικά.

Από την άλλη, η Σέλτικ έχει χάσει τους τελευταίους επτά αγώνες της στο Champions League κόντρα σε ιταλικές ομάδες, με συνολικό σκορ 15-1. Άλλωστε, η τελευταία της νίκη κόντρα σε Ιταλούς χάνεται απέναντι στη Μίλαν τον Οκτώβριο του 2007. Επίσης, έχει ηττηθεί και στους επτά αγώνες της στο Champions League που έχει δώσει στην Ιταλία, γεγονός που προσθέτει πίεση στην ομάδα.

Μπρεστ - Λεβερκούζεν (19:45, CosmoteSport3 HD)

Ο αγώνας Μπρεστ – Μπάγερ Λεβερκούζεν προμηνύεται συναρπαστικός! Καθώς αμφότερες οι ομάδες έχουν ξεκινήσει με το απόλυτο, συγκεντρώνοντας 6 βαθμούς σε 2 αγώνες, με τη Μπρεστ στη δεύτερη θέση και τη Λεβερκούζεν στην τέταρτη. Η Μπρεστ έχει εντυπωσιάσει με 6 γκολ υπέρ και μόλις 1 κατά, αν και έρχεται από ισοπαλία 1-1 με τη Ρεν στη Legue 1.

 

Από την άλλη, η Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι αήττητη μέχρι στιγμής, με δύο νίκες και 5 γκολ σε 2 αγώνες, χωρίς να έχει δεχτεί κανένα γκολ. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων. Στους τελευταίους τέσσερις ευρωπαϊκούς αγώνες της Λεβερκούζεν κόντρα σε γαλλικές ομάδες έχουν σημειωθεί 23 γκολ. Ωστόσο, η γερμανική ομάδα έχει κερδίσει μόνο μία από τις πέντε εξόδους της στη Γαλλία στο Champions League.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Λιλ (22:00, CosmoteSport 7 HD)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται τη Λιλ στο «Μετροπολιτάνο» και αναζητά αντίδραση μετά την ήττα 4-0 από τη Μπενφίκα. Από την άλλη, η Λιλ έρχεται με ψυχολογία μετά την εντυπωσιακή νίκη της απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και θέλει το 2/2. Η Ατλέτικο είχε καλή εκκίνηση στο Champions League με νίκη 2-1 επί της Λειψίας, αλλά η ήττα από τη Μπενφίκα τους έχει κοστίσει. Στον πιο πρόσφατο αγώνα τους στη La Liga, έκαναν αντεπίθεση με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και γύρισαν το παιχνίδι με τη Λεγκάνες.

Αντίθετα, η Λιλ είναι αήττητη στους τελευταίους πέντε αγώνες της, με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Παρά την ήττα στην πρεμιέρα από τη Σπόρτινγκ, η νίκη στο «Μπερναμπέου» απέναντι Βασίλισσα τους στέλνει με άλλη ψυχολογία ξανά στην Ισπανία. Η Ατλέτικο δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ τη Λιλ, ενώ έχει απολογισμό 9 νικών και 5 ισοπαλιών σε 15 αγώνες κόντρα σε γαλλικές ομάδες, με μόνο μία ήττα. Η Λιλ έχει χάσει τρία από τους πέντε εκτός έδρας αγώνες της στο Champions League στην Ισπανία, αν και κέρδισε πρόσφατα τη Σεβίλλη 2-1.

Γιουνγκ Μπόις - Ίντερ (22:00, CosmoteSport 8HD)

Η Γιούνγκ Μπόις υποδέχεται την Ίντερ σε μια σημαντική αναμέτρηση, που θα καταθέσει τα όπλα της αναζητώντας την πρώτη της νίκη στο Champions League. Βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης, έχοντας υποστεί δύο ήττες από την Άστον Βίλα (3-0) και την Μπαρτσελόνα (5-0). Ωστόσο, στο τελευταίο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα, κέρδισε 2-1 τη Λουκέρνη, ελπίζοντας να βρει ρυθμό με τον νέο προπονητή Ζοέλ Μανιέν.

Από την άλλη πλευρά, η Ίντερ επιδιώκει τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση, μετά την ισοπαλία 0-0 με τη Μάντσεστερ Σίτι και τη νίκη 4-0 επί του Ερυθρού Αστέρα. Οι Νερατζούρι δεν έχουν παίξει ποτέ με ελβετική ομάδα σε σημαντικό ευρωπαϊκό αγώνα από το 1997, όταν νίκησε την Ξαμάξ 2-0.

Λειψία - Λίβερπουλ (22:00, CosmoteSport3 HD)

Η Λειψία έχει ραντεβού με τη Λίβερπουλ στη «Red Bull Arena», ψάχνοντας την πρώτη της νίκη στο Champions League, μετά από δύο ήττες. Ωστόσο, έρχεται από μια σημαντική νίκη στη Bundesliga, επικρατώντας 2-0 της Μάιντς, και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Απο την άλλη οι Reds έχουν ξεκινήσει δυνατά τη διοργάνωση, με δύο νίκες: 3-1 απέναντι στη Μίλαν και 2-0 κόντρα στη Μπολόνια. Στην Premier League, η ομάδα του Σλοτ διατηρεί την κορυφή μετά τη νίκη απέναντι στην Τσέλσι, με γκολ του Σαλάχ από την άσπρη βούλα.

Η Λειψία έχει κερδίσει τρία από τους τέσσερις πρώτους αγώνες της στο Champions League κόντρα σε αγγλικές ομάδες (μια ήττα), αλλά έχει χάσει έξι από τους τελευταίους οκτώ αγώνες (μια νίκη, μια ισοπαλία). Έχει δεχθεί 32 γκολ στους τελευταίους δέκα αγώνες της κόντρα σε αγγλικούς αντιπάλους. Η Λίβερπουλ έχει κερδίσει επτά από τις 10 αναμετρήσεις της στο Champions League με γερμανικές ομάδες (ισοπαλία 2, ήττα 1), κρατώντας έξι φορές την εστία της ανέπαφη. Η μοναδική ήττα της ήρθε στην εκτός έδρας προημιτελική φάση του 2001-02, όταν ηττήθηκε 4-2 από την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Μάντσεστερ Σίτι - Σπάρτα Πράγας (22:00,CosmoteSport4 HD)

Η αναμέτρηση στο «Έτιχαντ» αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Σπάρτα Πράγας. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, με την πιο πρόσφατη απέναντι στη Γούλβς, όπου οι Πολίτες» πήραν το τρίποντο με γκολ στο 95ο λεπτό. Στη διοργάνωση, η Σίτι επιθυμεί να προσθέσει μια ακόμη νίκη, μετά το 0-0 κόντρα στην Ίντερ και την επιβλητική νίκη 4-0 επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα είναι η ένατη αγγλική ομάδα που θα αντιμετωπίσει η Σπάρτα Πράγας σε σημαντική ευρωπαϊκή διοργάνωση, έχοντας κερδίσει μόνο τέσσερις από τους 22 αγώνες τους κόντρα σε αγγλικές ομάδες (ισοπαλία 4, ήττα 14). Η Σίτι παραμένει αήττητη στους τελευταίους 32 αγώνες της στο σπίτι στο Champions League (28 νίκες, 4 ισοπαλίες), αποτελώντας την τέταρτη ομάδα που το πετυχαίνει στην ιστορία της διοργάνωσης. Από την πλευρά της, η Σπάρτα Πράγας είναι αήττητη στους τελευταίους τρεις αγώνες της στο Champions League (μια νίκη, δυο ισοπαλίες), με την τελευταία φορά που δεν είχε χάσει τέσσερις συνεχόμενους αγώνες να είναι τον Οκτώβριο του 2001, όταν είχε τρέξει σερί πέντε αγώνων (τρεις νίκες, δυο ισοπαλίες).

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου (22:00,CosmoteSport2 HD)

Το μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς! Η αναμέτρηση μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν Μονάχου αποτελεί τη μάχη γιγάντων στην 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League. Οι Καταλανοί φαίνεται να διανύουν μία από τις καλύτερες περιόδους τους τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ προέρχεται από μια εντυπωσιακή νίκη με 5-1 επί της Σεβίλλης, όπου ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πέτυχε το 12ο γκολ του σε 10 αγώνες στο ισπανικό πρωτάθλημα. Από την άλλη, η Μπάγερν Μονάχου ξεκίνησε τη φάση ομίλων με το ιστορικό 9-2 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά στη δεύτερη αγωνιστική ηττήθηκε 1-0 από την Άστον Βίλα στην Αγγλία. Τώρα, ψάχνει τη δεύτερη νίκη της για να σκαρφαλώσει στη βαθμολογία και να μπει σε τροχιά πρόκρισης στα νοκ άουτ του θεσμού.

Οι Μπλαουγκράνα έχουν χάσει τους τελευταίους έξι αγώνες τους κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, δεχόμενη 22 γκολ και αποτυγχάνοντας να σκοράρουν στους τελευταίους τέσσερις. Στην ιστορία τους, έχουν χάσει περισσότερους συνεχόμενους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης (επτά συνεχόμενες ήττες μεταξύ 1962 και 1965).Αξιοσημείωτο είναι ότι η Μπάγερν Μονάχου έχει κερδίσει 10 αγώνες Champions League κόντρα στη Μπαρτσελόνα (μια ισοπαλία, δυο ήττες) – στην ιστορία του Champions League, μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης έχει περισσότερες νίκες απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου (11 νίκες).

Μπενφίκα - Φέγενορντ (22:00, CosmoteSport5 HD)

Η αναμέτρηση ανάμεσα στη Μπενφίκα με τη Φέγενορντ προμηνύεται συναρπαστική, καθώς οι δύο ομάδες διατηρούν αήττητο σερί νικών που άφησαν πίσω τους πριν από τη διακοπή για τις Εθνικές. Η Μπενφίκα του Παυλίδη πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στην προηγούμενη αγωνιστική της φάσης ομίλων του Champions League, επικρατώντας της Ατλέτικο Μαδρίτης με 4-0 στο «Ντα Λούζ». Με αυτή τη σπουδαία νίκη, οι Αετοί έφτασαν τις δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Από την άλλη πλευρά, η Φέγενορντ εξασφάλισε μια σημαντική νίκη την περασμένη αγωνιστική, νικώντας τη Χιρόνα στην Ισπανία με 3-2.

Η Μπενφίκα έχει χάσει μόνο έναν από τους έξι αγώνες της στο Champions League κόντρα σε ολλανδικές ομάδες (δυο νίκες, τρεις ισοπαλίες), ενώ η Φέγενορντ έχει δώσει δύο αγώνες κόντρα σε πορτογαλικούς αντιπάλους, με αποτέλεσμα δύο ισοπαλίες 1-1 απέναντι στη Μποαβίστα το 1999. Η Φέγενορντ επιδιώκει να κερδίσει διαδοχικούς αγώνες στην ίδια καμπάνια του Champions League για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2000, ενώ η τελευταία φορά που κέρδισε διαδοχικούς εκτός έδρας αγώνες στην Ευρωπαϊκή Κυπέλλου/Champions League ήταν τον Οκτώβριο του 1971.

Σάλτσμπουργκ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (22:00, CosmoteSport 9HD)

Η Σάλτσμπουργκ αναζητά την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League, μετά από δύο βαριές ήττες με συνολικό σκορ 0-7 (Μπρεστ 4-0 και Σπάρτα Πράγας 3-0). Παρά τις απογοητευτικές εμφανίσεις στην Ευρώπη, η ομάδα του Πεπ Λάιντερς βρήκε αντίδραση στην αυστριακή Bundesliga, κερδίζοντας την Άλταχ με 2-1. Στην αντίπερα όχθη, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ προέρχεται από ισοπαλία 2-2 με τη Μονακό και μια βαριά ήττα στην πρεμιέρα από την Μπάγερν με 9-2.

Στην ιστορία των εκτός έδρας αγώνων της στην Αυστρία για το Champions League, δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα, καθώς έχει ηττηθεί δύο φορές, από τη Στούρμ Γκρατς (1-0, 1999) και από τη Σάλτσμπουργκ (1-0, 2022). Αυτή θα είναι η ένατη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τη Σάλτσμπουργκ να έχει το προβάδισμα, έχοντας κερδίσει τέσσερις από τις οκτώ προηγούμενες αναμετρήσεις τους (3 ισοπαλίες, 1 ήττα).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα