Champions League: «Σεφτές» για την Μίλαν, ακάθεκτη η Μονακό (vid)

bet365

Με δύο γκολ του Τιγιάνι Ράιντερς, η Μίλαν πήρε τους πρώτους της βαθμούς, με νίκη 3-1 επί της μαχητικής Κλαμπ Μπριζ του Χρήστου Τζόλη – Περίπατος της Μονακό (5-1 τον Ερυθρό Αστέρα), πρώτη ομάδα που φτάνει τους επτά βαθμούς.

Χρειάστηκε να περιμένει μέχρι την τρίτη αγωνιστική της League Phase του Champions League η Μίλαν για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη, την ώρα που η Μονακό συνεχίζει αήττητη και με δύο νίκες σε τρία ματς.

Στο «Τζουσέπε Μεάτσα» του Μιλάνο, η Κλαμπ Μπριζ του (δραστήριου) Χρήστου Τζόλη ήταν πολύ ανταγωνιστική, ακόμα και όταν έμεινε με δέκα παίκτες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου λόγω αποβολής (μέσω VAR) του Ραφαέλ Ονιεντίκα για σκληρό φάουλ στον Τιγιάνι Ράιντερς.

Ο Ολλανδός μέσος, με πλασέ μέσα από την περιοχή ύστερα από ασίστ του Νόα Οκαφόρ αρχικά (61’) και του Σάμουελ Τσουκουέζε στη συνέχεια (71’), σημείωσε τα δύο γκολ που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Ροσονέρι (4-1).

Νωρίτερα, ο Ζοέλ Ορντόνιες είχε «κεραυνό» που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μάικ Μενιάν, ο οποίος αρνήθηκε το γκολ στον Τζόλη σε δύο περιπτώσεις, προτού ο Κρίστιαν Πούλισικ ανοίξει το σκορ με… απευθείας κόρνερ (!) στο 34’.

 

Οι δύο αλλαγές που έκανε ο Νίκι Χέγιεν στην ανάπαυλα, ο Ούγκο Βέτλεσεν και ο Κιριάνι Σάμπε, συνδυάστηκαν για το γκολ της (προσωρινής) ισοφάρισης από τον δεύτερο (51’), σε μια φάση που ξεκίνησε από ωραίο γύρισμα του Τζόλη στην περιοχή.

Το (ιστορικό) κερασάκι λίγο έλειψε να μπει στο 87’, όταν σκόραρε με κεφαλιά ο Φραντσέσκο Καμάρντα, ο οποίος έγινε ο νεαρότερος Ιταλός που κάνει ντεμπούτο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σε ηλικία 16 ετών και 226 ημερών.

Το παιδί – θαύμα των ακαδημιών της Μίλαν, μάλιστα, θα γινόταν ο νεαρότερος σκόρερ όλων των εποχών, αφού κανένας παίκτης δεν έχει σκοράρει προτού κλείσει τα 17, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR

Πεντάρα και… κορυφή η Μονακό

Και όμως, η πρώτη γαλλική ομάδα στην βαθμολογία δεν είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά η Μονακό. Η εξαιρετική ομάδα του Άντι Χίτερ, η οποία στην πρεμιέρα έκανε το «μπαμ» με τη νίκη της επί της Μπαρτσελόνα, «κατάπιε» τον Ερυθρό Αστέρα στο «Λουί Ντε» (5-1) και μέχρι τώρα, φιγουράρει στην κορυφή, με επτά από τους εννέα βαθμούς που έχει διεκδικήσει.

Ο Τακούμι Μιναμίνο είχε κέφια και σκόραρε δις (20’, 70’), με τον Μπρέελ Εμπολό να βάζει το λιθαράκι του (45’+4’) και τον Βίλφριντ Σινγκό να σημειώνει ένα φοβερό γκολ με σουτ – κεραυνό από το… σπίτι του (54’). Το κερασάκι έβαλε στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαγκνές Ακλιούς.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, η οποία γνώρισε την τρίτη της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια, ισοφάρισε προσωρινά με πέναλτι του Σερίφ Εντιαγιέ (27’) και έχασε με τραυματισμό τους Μπρούνο Ντουάρτε, Πέτερ Ολαγίνκα και Ντάλσιο Γκόμες!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα