Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 1-0: Τέταρτη νίκη, αυτή τη φορά στο ρελαντί

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 1-0: Τέταρτη νίκη, αυτή τη φορά στο ρελαντί

Ο Καλοσκάμης πανηγυρίζει το γκολ του εναντίον της ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948

bet365

Με σκόρερ το νεαρό Καλοσκάμη από θαυμάσια ασίστ του Μπερνάρ στο 39' ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 σε τέταρτο σερί φιλικό ματς - Αντικαταστάθηκε στο 13' ο Σένκεφελντ για ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο, δεν εμπνέει ανησυχία ο τραυματισμός του.

Tα πρόσωπα και η διάταξη

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Σένκεφελντ με τον Φικάι οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Κλεϊνχέισλερ και Μπερνάρντ η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Καλοσκάμης, δεξιός ο Μαντσίνι και στη κορυφή του 4-3-3 ο Σπόραρ.

Στο 13’… πάγωσαν στο Τριφύλλι, καθώς ο Μπαρτ Σένκεφελντ αποχώρησε με ενοχλήσεις. Τελικά ο Ολλανδός πήγε στα αποδυτήρια προληπτικά και η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των ‘’πρασίνων’’. Την θέση του πήρε ο Σιδεράς. Στο 46’ ο Τζούρισιτς άλλαξε τον Καλοσκάμη ενώ στο 61’ ο Κώτσιρας μπήκε αντί του Βαγιαννίδη και ο Αϊτόρ στη θέση του Μαντσίνι. Στο 70’ o Μπιλάλ αντικατέστησε τον Σπόραρ, ο Κάτρης τον Φικάι, ο Τσόκαι τον Ρούμπεν, ο Μλαντένοβιτς τον Χουάνκαρ και ο Ξενόπουλος τον Λοντίγκιν.

Στο 79’ ο Μάγκνουσον μπήκε αντί του Σιδερά και ο Φρόκου αντί του Κλεϊνχέισλερ.

Θετική εικόνα και γκολ με Καλοσκάμη

Στο πιο δυνατό έως και σήμερα φιλικό του και με ενδεκάδα που είχε μέσα αρκετούς νεαρούς(Φικάι, Σιδεράς, Καλοσκάμης), ο Παναθηναϊκός διατήρησε τις βασικές αρχές του παιχνιδιού του, είχε την κυκλοφορία της μπάλας, συνοχή χωρίς αυτή και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους Βούλγαρους πέρα από μια κεφαλιά του Ντο Σάντος. Το Τριφύλλι δημιουργικά δεν έπιασε την απόδοση του χθεσινού φιλικού και απείλησε για πρώτη φορά στο 24’ με τον Μπερνάρντ.

Ο Βραζιλιάνος αστόχησε αλλά στο 39’ με ωραία ενέργεια από τα δεξιά έφτιαξε το 1-0. Μετά από την σέντρα… πάρε-βάλε, o Kαλοσκάμης από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Μέτρια εικόνα, ανώτερη η ΤΣΣΚΑ αλλά και πάλι νικητής ο Παναθηναϊκός

Στο δεύτερο μέρος και μετά τις αρκετές αλλαγές ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός. Πολλά εύκολα πουλήματα της μπάλας, μέτρια ανασταλτική λειτουργία, με αποτέλεσμα οι Βούλγαροι να κρατήσουν την μπάλα και να δημιουργήσουν δύο-τρεις καλές στιγμές που δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν.

Το Τριφύλλι στη τελική πάσα δεν είχε καλές επιλογές και ως εκ τούτου δεν έφτιαξε την παραμικρή φάση στο δεύτερο μέρος. Παρόλα αυτά κράτησε μέχρι τέλους το 1-0 και έκανε την τέταρτη σερί νίκη στα φιλικά επί αυστριακού εδάφους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (65’ Ξενόπουλος), Βαγιαννίδης (61’ Κώτσιρας) Σένκεφελντ (19’ λ.τρ. Σιδεράς, 80’ Μάγκνουσον), Φικάι (72’ Κάτρης), Χουάνκαρ (72’ Μλαντένοβιτς), Ρουμπέν (72’ Τσόκαϊ), Κλεϊνχέισλερ (80’ Φρόκου), Μαντσίνι (61΄Αϊτόρ), Μπερνάρ (61’ Καμπετσής), Καλοσκάμης (46’ Τζούριτσιτς), Σπόραρ (72’ Μπιλάλ).

ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ 1948 (Ατάνας Ριμπάρσκι): Ναούμοφ (46’ Γκάνεφ), Γκουρίστα (70’ Ενγκουιντά), Πετρόφ (70’ Βιγιάτσκι), Χέλιτον Ντος Σάντος (70’ Τσόνκοφ), Ραπνουίλ (70’ Τόνεφ), Τσότσεφ (65’ Πίσκεβιτς), Τσένοφ, Καραγκαρέν (65’ Ουμαρμπάεφ), Βούτοφ (70’ Στόιτσκοφ), Ολιβέιρα Ντος Σάντος (70’ ΡΚίριλοφ), Γιόσκοφ (70’ Ρούσεφ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα