Χάργκριβς στο Gazzetta: «Από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα η κατάκτηση του Euro από την Ελλάδα»

Χάργκριβς στο Gazzetta: «Από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα η κατάκτηση του Euro από την Ελλάδα»

Βασίλης Τεμπέλης
hargrivs
Ο Όουεν Χάργκριβς στο Gazzetta για τον Γιαμάλ, τον Μπέλιγχαμ, την Ελλάδα του 2004, αλλά και την εμπειρία του από τα ελληνικά γήπεδα.

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης

Το Gazzetta βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο της Κολωνίας και εκεί συνάντησε τον Άγγλο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Όουεν Χάργκριβς. Εκείνος εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον τρόπο παιχνιδιού της Πορτογαλίας, τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει, αλλά και την εμπειρία του από τα ελληνικά γήπεδα.

Παράλληλα, έδωσε στην Γερμανία τον τίτλο του φαβορί, επισημαίνοντας πως δεν θα του προκαλέσει μεγάλη έκπληξη το να δει προχωράει στο τουρνουά μία ομάδα

-Πώς βλέπεις τη διοργάνωση μέχρι τώρα;

Το τουρνουά μέχρι τώρα είναι πολύ καλό, πριν λίγο παρακολουθήσαμε από κοντά και το εντυπωσιακό γκολ του Σακίρι, η Γερμανία και στα δύο ματς ήταν πολύ καλά. Βλέπουμε ενδιαφέρουσες ομάδες. Προσωπικά θεωρώ ότι μέχρι τώρα καλύτερη είναι η Πορτογαλία για τον τρόπο παιχνιδιού της. Η Αγγλία παίζει ένα μεγάλο ματς κόντρα στη Δανία.

-Ποιος παίχτης από τους πρωτοεμφανιζόμενους σε μεγάλη διοργάνωση, σας έχει τραβήξει την προσοχή;

Νομίζω ότι ο Γιαμάλ είναι 16 ετών, θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στο σχολείο. Είναι τρελό, αλλά βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Είναι σπουδαίο αυτό που κάνει, όπως και ο Τζουντ Μπέλιγχαμ στο πρώτο ματς. Έχουμε τόσους σπουδαίους νέους παίκτες και αυτό είναι εντυπωσιακό.

-Ως προς το οργανωτικό σκέλος, πώς κρίνεις το τουρνουά;

Νομίζω ότι είναι πολύ ωραία διοργάνωση, όλοι οι οπαδοί είναι εντυπωσιακοί και δεν έχουμε φασαρίες. Η Σκωτία, για παράδειγμα, συνετρίβη στην πρεμιέρα, και οι οπαδοί της είναι απτόητοι και έχουν δημιουργήσει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Οι διαιτητές είναι καλοί, αφήνουν το παιχνίδι να εξελιχθεί, δεν σφυρίζουν κάθε λίγο. Μέχρι τώρα, όλα είναι πολύ ωραία.

-Βλέπεις κάποια έκπληξη, αντίστοιχη με της Ελλάδας το 2004;

Έχουμε δει στο παρελθόν την Ελλάδα, τη Δανία. Κανείς, δεν ξέρω. Τώρα η Γερμανία είναι το φαβορί, αλλά δεν θα με εκπλήξει αν δούμε κάποια έκπληξη, ακόμη και από κάποια ομάδα που παίζει αμυντικά. Αυτή τη στιγμή, δεν νομίζω υπάρχει κάποιο άλλο φαβορί εκτός από τη Γερμανία.

-Τι θυμάσαι από τα παιχνίδια που έδωσες στην Ελλάδα και ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Προφανώς γνωρίζω από την εμπειρία μου ως ποδοσφαιριστής την ατμόσφαιρα και το πάθος στα ελληνικά γήπεδα. Η κατάκτηση του Euro ήταν από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα. Είναι μια πραγματικά ποδοσφαιρική χώρα με πολύ πάθος για τη νίκη. Γνωρίζω ότι όλοι αγαπούν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα!

 

 

EURO Τελευταία Νέα