EURO 2024, Αλβανία - Ισπανία: Η ώρα και το κανάλι της μετάδοσης

albania_goallll
Η ώρα και τα κανάλια που θα δείξουν τις αποψινές (24/6) ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για την τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του EURO 2024: Αλβανία - Ισπανία και Κροατία - Ιταλία.

Η τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του EURO 2024 έφτασε, με τις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις Αλβανία - Ισπανία (22:00, ΕΡΤ3 HD) και Κροατία - Ιταλία (22:00 ΕΡΤ1 HD) να παίρνουν τη «σκυτάλη» στην αγωνιστική δράση και να καθηλώνουν το κοινό.

2ος Όμιλος EURO 2024

Βαθμολογία

  1. Ισπανία 6 (4-0)
  2. Ιταλία 3 (2-2)
  3. Αλβανία 1 (3-4)
  4. Κροατία 1 (2-5)

Μονόδρομος η νίκη για την Αλβανία

Αλβανία και Ισπανία θα βρεθούν αντιμέτωπες στη «Merkur Spiel-Arena» στο Ντίσελντορφ, αναμέτρηση που θα κρίνει τις ομάδες που θα περάσουν στη φάση των «16» του EURO 2024. Όσον αφορά την Αλβανία, για να βρεθεί στη 2η θέση του ομίλου και πίσω από την πρωτοπόρο Ισπανία, χρειάζεται τη νίκη και παράλληλα η Κροατία να κάνει το ίδιο απέναντι στην Ιταλία αλλά με μάξιμουμ ένα παραπάνω γκολ υπέρ της.

Αν συμβεί αυτό το ενδεχόμενο, η Αλβανία θα συνεχίσει να υπερτερεί της Χρβάτσκα στο goal average και δεν θα χρειαστεί να «μετρήσουν» τα άλλα κριτήρια ισοβαθμιών. Αντίθετα θα «υποχωρήσει» 4η αν η Κροατία κάνει καλύτερο αποτέλεσμα ή χάσουν και οι δύο και η ομάδα του Σιλβίνιο ηττηθεί με τόσο μεγαλύτερο σκορ που θα την φέρει από κάτω στο goal average (σ.σ. τώρα βρίσκεται στο -1 και η Κροατία στο -3).

Βλέποντας τη βαθμολογία του group γίνεται αντιληπτό πως για να παραμείνει 3η και να περιμένει το φινάλε του group stage ώστε να δει αν θα συνεχίσει «χρειάζεται» ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Κροατία αν δεν κερδίσει τους Ισπανούς (π.χ. ισοπαλία δική της, ήττα της Κροατίας) ή το ίδιο αν είναι ισοπαλία ή, εφόσον χάσουν και οι δύο, η Αλβανία να ηττηθεί μέχρι και με ένα γκολ περισσότερο από το σκορ που θα χάσει η Κροατία. Έτσι, η μεταξύ τους ισοβαθμία δεν θα κριθεί στα επόμενα, μετά της διαφοράς τερμάτων κριτήρια.

Από την άλλη πλευρά οι Ισπανοί προέρχονται από τη νίκη με 1-0 κόντρα στους Ιταλούς και έκαναν το 2/2 στον όμιλο και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, όχι απλώς προκρίθηκαν ήδη στη φάση των «16» αλλά εξασφάλισαν και την 1η θέση. Ο λόγος; Υπερτερούν σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τη Σκουάντρα Ατζούρα. Ο προπονητής της Ισπανίας, Λουίς ντε λα Φουέντε, αναμένεται να κάνει αλλαγές και να ξεκουράσει τα αστέρια του απέναντι στην Αλβανία, μετά τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επικράτησή τους εμφάνιση απέναντι στους Ατζούρι.

Η προϊστορία

Η Ισπανία έχει επικρατήσει και στις οκτώ προηγούμενες αναμετρήσεις απέναντι στην Αλβανία, σημειώνοντας 31 γκολ και δέχτηκε μόλις τρία. Πρόκειται για το καλύτερο ρεκόρ της Ισπανίας απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, μαζί με το Λιχτενστάιν και τη Μάλτα, τις οποίες επίσης έχουν αντιμετωπίσει και νικήσει σε οκτώ περιπτώσεις.

Η Αλβανία δεν θα ξεχάσει ποτέ τη «βαριά» ήττα με 9-0 από την Ισπανία στα προκριματικά του EURO το 1990, που παραμένει η μεγαλύτερη ήττα της. Επίσης, σε κάθε προηγούμενη συνάντησή τους έχουν δεχθεί τουλάχιστον δύο γκολ από τους Ίβηρες.

Η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν το φιλικό τον Μάρτιο του 2022, στο οποίο η Ισπανία επικράτησε με 2-1 στην έδρα της χάρη στα τέρματα των Φεράν Τόρες και Ντάνι Όλμο, ενώ για τους Αλβανούς είχε ισοφαρίζει προσωρινά ο Μίρτο Ουζουνί.

Πιθανές ενδεκάδες

Αλβανία (Σιλβίνιο), 4-2-3-1: Στρακόσια, Χισάι, Αγιέτι, Τζιμσίτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Ασάνι, Λάτσι, Μπαϊράμι, Μανάι
Ισπανία (Λουίς ντε λα Φουέντε), 4-3-3: Σιμόν, Νάβας, Βίβιαν, Νάτσο, Γκριμάλντο, Μερίνο, Θουμπιμέντι, Μπαένα, Τόρες, Πέρεθ, Οϊαρθάμπαλ

Κροατία και Ιταλία με τα βλέμματα στραμμένα στην Αλβανία

Κροατία και Ιταλία θα τεθούν αντιμέτωπες στη «Red Bull Arena» στη Λειψία, με τους Ιταλούς να κρατάνε την τύχη στα... πόδια τους απέναντι στη Χρβάτσκα. Η Σκουάντρα Ατζούρα μπορεί να τερματίσει από 2η έως και 4η! Αν δεν ηττηθεί από τους Κροάτες θα τερματίσει 2η και θα πάρει απευθείας το «εισιτήριο» για τη φάση των «16».

Σε περίπτωση που ηττηθεί και παράλληλα η Αλβανία δεν επικρατήσει της Ισπανίας θα «πέσει» 3η και θα περιμένει τους άλλους «ομολόγους» της για να δει αν θα συνεχίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ σε περίπτωση που και χάσει εκείνη αλλά και οι Ισπανοί από τους Αλβανούς, τότε θα βρεθεί ουραγός και θα ολοκληρωθεί η παρουσία της στο EURO 2024.

Από την άλλη πλευρά η Κροατία, όπως η Ιταλία και η Αλβανία έτσι και εκείνη μπορεί να τερματίσει από 2η ως και 4η. Για να περάσει στη 2η θέση του group θα πρέπει να νικήσει την Ιταλία και παράλληλα η ομάδα του Σιλβίνιο ή να μην πράξει κάτι αντίστοιχο κόντρα στην Ισπανία ή αν τελικά το πετύχει να το πράξει με μίνιμουμ δύο γκολ διαφορά λιγότερα και παράλληλα να μην αποκτήσει καλύτερη συνολική επίθεση από τη Χρβάτσκα. Αυτό ισχύει γιατί υστερεί (-2) στο goal average με τους Αλβανούς.

Την ίδια στιγμή αν δεν πάρει τη νίκη κόντρα στη Σκουάντρα Ατζούρα θα μείνει ουραγός και θα επιστρέψει σπίτι της αν κάνει το ίδιο αποτέλεσμα με την Αλβανία, εκτός αν ηττηθούν και οι δύο και η ομάδα του Σιλβίνιο δεχθεί τουλάχιστον δύο γκολ περισσότερα, όπου σε αυτή την εξέλιξη θα αποκτήσουν το ίδιο goal average και αυτόματα ενδέχεται να την περάσει στα άλλα κριτήρια των ισοβαθμιών. Για την 3η θέση που υπό προϋποθέσεις στέλνει στα νοκ-άουτ και σε περίπτωση που δεν επικρατήσει θα χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από την Αλβανία ή να χάσουν και οι δύο και να συμβεί με το παραπάνω ενδεχόμενο σε επίπεδο σκορ.

Η προϊστορία

Αυτή θα είναι η τρίτη συνάντηση της Κροατίας και της Ιταλίας σε μεγάλο τουρνουά, όλες στη φάση των ομίλων. Η Χρβάτσκα επικράτησε με σκορ 2-1 στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 και στο EURO 2012 οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.

Από τότε που απέκτησε την ανεξαρτησία της στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Κροατία είναι αήττητη στις οκτώ συναντήσεις της με την Ιταλία, με απολογισμό τρεις νίκες και πέντε ισοπαλίες. Οι τρεις τελευταίες αναμετρήσεις τους έληξαν όλες 1-1.

Αυτή θα είναι η πέμπτη αναμέτρηση της Κροατίας στο EURO απέναντι στη Σκουάντρα Ατζούρα. Νίκησε με 3-0 τη Δανία το 1996, αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 με τη Γαλλία το 2004 και ηττήθηκε με 1-0 από την Ισπανία το 2012, πριν επικρατήσουν με 2-1 το 2016.

Πιθανές ενδεκάδες

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς), 4-3-3: Λιβάκοβιτς, Τζουράνοβιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Πέρισιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβασιτς, Μάγιερ, Κράμαριτς, Μπούντιμιρ
Ιταλία (Λουτσιάνο Σπαλέτι), 4-3-3: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντιμάρκο, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Πελεγκρίνι, Καμπιάσο, Κιέζα, Σκαμάκα

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα