Ελβετία - Γερμανία 1-1, video: Στο τέλος... δεν χάνουν οι Γερμανοί!

Φιλκρουγκ
H Γερμανία δεν χάνει! Ο Φίλκρουγκ με κεφαλιά στο τέλος ισοφάρισε 1-1 την Ελβετία και κράτησε την ομάδα του στην κορυφή!

Η Γερμανία δεν τα παράτησε ακόμα και όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο! Ο Νόιερ την κράτησε όρθια και ο Φίλκρουγκ στέρησε από τους Ελβετούς (1-1) την κορυφή. Χάνει ο Τα το ματς των «16», με μία εκ των Ιταλίας, Αλβανίας, Κροατίας οι Ελβετοί. Αντίθετα οι οικοδεσπότες παίζουν με τον 2ο του τρίτου ομίλου (τη δεδομένη χρονική στιγμή η Δανία)

To VAR και ο... Εντόι έφεραν τους Γερμανούς πίσω

Η Γερμανία μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε και μόλις στο 3ο λεπτό έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, όμως η κεφαλιά του Χάβερτς δε βρήκε στόχο. Η ομάδα του Νάγκελσμαν ήταν καλύτερη, κυκλοφορούσε σωστά, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των Ελβετών. Ωστόσο, στο 17ο λεπτό ο Άντριχ βρήκε δίχτυα, όμως η χαρά του μέσου της Λεβερκούζεν κράτησε ελάχιστα. Ο Μίτελσταντ έκανε το γύρισμα, ο Έμπισε απομάκρυνε με τον Ζόμερ να κάνει λάθος υπολογισμό. Ωστόσο, με την παρέμβαση του VAR το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Μουσιάλα στον Εμπισε.

Η Eλβετία πήρε μέτρα στο γήπεδο και χρειάστηκε μια φάση για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 28ο λεπτό ο Φρόιλερ έκανε την κούρσα από τα αριστερά, έδωσε στον αμαρκάριστο Εντόι και εκείνος με προβολή νίκησε τον Νόιερ για το 1-0. Το μομέντουμ ήταν για τους Ελβετούς, αφού στο 31' πλησίασαν και σε ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Τσάκα βρήκε τον Εντόι, όμως ο παίκτης της Μπολόνια είδε το διαγώνιο σουτ να περνά μόλις άουτ. Αυτό ήταν και το τελευταίο σουτ της ομάδας μέχρι το τέλος του α' μέρους. Η Γερμανία ανέβασε την έντασή της και στο 41' πλησίασε την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Ρούντιγκερ πέρασε άουτ. Ούτε η προσπάθεια του Χάβερτς βρήκε στόχο στο 42ο λεπτό. Η Γερμανία βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο σε αγώνα του EURO για πρώτη φορά από το Euro 2020 (εναντίον της Αγγλίας).

Θρίλερ με λυτρωτή τον Φίλκρουγκ

Η Γερμανία κόντρα στην παράδοση (καμία ανατροπή στα επτά τελευταία ματς του EURO που βρέθηκε πίσω) μπήκε δυνατά για να φέρει το ματς στα ίσα. Μάλιστα, στο 50ο λεπτό πλησίασε στο γκολ, όταν από την εντυπωσιακή πάσα του Βιρτς, ο Μουσιάλα νικήθηκε από τον Ζόμερ. Ακάνζι, Σαρ και Ροντρίγκες έκαναν τρομερό ματς στα μετόπισθεν, καθάριζαν όλες τις φάσεις και κρατούσαν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ. Η Γερμανία είχε τον έλεγχο, αλλά όχι και τον τρόπο να φανεί απειλητική. Χωρίς εμπνεύσεις, οι οικοδεσπότες προσπαθούσαν διαρκώς με σέντρες να βρουν τη λύση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Ελβετία όταν βρήκε χώρο προσπάθησε να κάνει τη διαφορά και στο 84' ο Βάργκας κατάφερε να σκοράρει, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Εξαιρετικός ρυθμός στο ματς, με τη Γερμανία να απαντά με... δοκάρι στην ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Χάβερτς.

Ο ρέκορντμαν συμμετοχών (18) Νόιερ είχε τη μεγάλη επέμβαση στο 89' στη σουτάρα του Τσάκα και ουσιαστικά έδωσε... ασίστ για την ισοφάριση. Στο 90+2' η Γερμανία έσβησε το όνειρο κορυφής των Ελβετών, αφού από την πάσα του Ράουμ ο Φίλκρουγκ με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-1.

Οι ενδεκάδες

Ελβετία: Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάντζι, Εμπολό (65' Ντούα), Φρόιλερ, Τζάκα, Ροντρίγκες, Εντόι (65' Αμντουνί), Έμπισερ, Σερ, Ρίντερ (65' Βάργκας)

Γερμανία: Νόιερ, Ρούντιγκερ, Τα (61' Σλότερμπεκ), Κίμιχ, Χάβερτς, Κρόος, Μουσιάλα (76' Φίλκρουγκ), Βιρτς (76' Σανέ), Μίτελστετ (61' Ράουμ), Γκουντογκάν, Άντριχ (65' Μπέιερ)

Η τελική βαθμολογία του 1ου Ομίλου

1. Γερμανία 7 (8-2)
2. Ελβετία 5 (5-3)
3. Ουγγαρία 3 (2-5)
4. Σκωτία 1 (2-7)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα