EURO 2024, Αγγλία - Σλοβενία 0-0, Video: Έμεινε όρθια δίχως... ιδρώτα και πήρε ιστορική πρόκριση

sporar_england
Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις, η Σλοβενία απέσπασε τη λευκή ισοπαλία (0-0) από την αδιάφορη Αγγλία και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε νοκ-άουτ EURO στην πιο... παρανοϊκή ισοβαθμία με τη Δανία.

Η Αγγλία ήταν ήδη περασμένη, η Σλοβενία χρειαζόταν μόνο ένα «Χ». Και το πήρε! Δίχως καν να ζοριστούν σε ένα ματς με απειροελάχιστες συγκινήσεις και σχεδόν μηδαμινή δράση, οι Σλοβένοι απέσπασαν την ισοπαλία από τα - απογοητευτικά - Τρία Λιοντάρια και προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα νοκ-άουτ του EURO. Ως καλύτερη 3η πέρασε η ομάδα του Κεκ, που «έχασε» με τον πιο... παρανοϊκό τρόπο την ισοβαθμία με τη 2η Δανία (στο τελευταίο κριτήριο!), αλλά δίχως αμφιβολία, δεν την ενδιαφέρει καθόλου αυτή τη στιγμή! Βασικοί για 86 και 90 λεπτά αντίστοιχα οι Άνταμ Τσέριν και Άντραζ Σπόραρ του Παναθηναϊκού, που έβαλαν την υπογραφή τους στην ιστορική επιτυχία της χώρας τους.

Το πρώτο μέρος του... απόλυτου τίποτα

Ανιαρός ρυθμός, ανύπαρκτες καλές στιγμές και ουδεμία συγκίνηση. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την Αγγλία να έχει την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά να μένει πιστή στον... βαρετό εαυτό της. Τα Τρία Λιοντάρια κυκλοφορούσαν την μπάλα, όμως δυσκολεύονταν αφάνταστα να τη μετουσιώσουν σε κάτι καλό, κολυμπώντας ξανά σε ρηχά νερά.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά πάντως, τα Τρία Λιοντάρια έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Τρίπιερ, Ράις και Φόντεν συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο τελευταίος - από θέση οφσάιντ - γύρισε στον Σάκα κι αυτός σκόραρε από κοντά, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ. Από την πλευρά της πάντως, η Σλοβενία μπορεί να μην απειλούταν αλλά αδυνατούσε να γίνει και η ίδια επικίνδυνη για την εστία του Πίκφορντ.

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου 45λεπτου ήρθε λίγο πριν την εκπνοή του, όταν στο 40' ο Τρίπιερ έκανε πολύ επικίνδυνη φαλτσαριστή σέντρα, αλλά τόσο ο Γκάλαχερ με το κεφάλι, όσο και ο Κέιν με την προβολή δεν μπόρεσαν να μπουν στην πορεία της μπάλας.

«Αρνήτρια» δημιουργίας η Αγγλία, άντεξε με άνεση η Σλοβενία

Δυστυχώς για την Αγγλία και τους οπαδούς της, η εικόνα της δεν διαφοροποιήθηκε καθόλου στο δεύτερο μέρος. Πάσες, πάσες, πάσες, χαμηλός ρυθμός, αλλά ουσιαστικά καμία απολύτως φάση, ακόμη κι αν τα Τρία Λιοντάρια έδειχναν ελαφρώς πιο ζωηρά.

Το πρόβλημά τους ήταν τεράστιο όσον αφορά στη δημιουργία και η Σλοβενία δεν είχε κανένα θέμα να περιμένει την ακίνδυνη ομάδα του Σάουθγκεϊτ, από τη στιγμή που βολευόταν και με την ισοπαλία.

Οι αλλαγές των Άγγλων δεν έδωσαν κάτι και το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος, με τις δύο ομάδες να πανηγυρίζουν χεράκι-χεράκι την πρόκρισή τους στα νοκ-άουτ.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Τρίπιερ (84' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Ράις, Γκάλαχερ (46' Μέινου), Μπέλινγκχαμ, Σάκα (71' Πάλμερ), Κέιν, Φόντεν

Σλοβενία: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς, Έλσνικ, Τσέριν, Μλάκαρ (86' Στάνκοβιτς), Σπόραρ (86' Τσέλαρ), Σέσκο (75' Ίλισιτς)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα