EURO 2024, Αγγλία - Ελβετία: Η ώρα και το κανάλι της μετάδοσης

England_slovakia_euro2024
Το μενού των προημιτελικών του EURO 2024 συνεχίζεται με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και τα βλέμματα στρέφονται στις «μάχες» ανάμεσα σε Αγγλία και Ελβετία και Ολλανδία και Τουρκία.

Η αντίστροφη μέτρηση για το τελευταίο βήμα πριν την τελική ευθεία του EURO 2024 κορυφώνεται. Η Ισπανία και η Γαλλία ήδη «έκλεισαν» τις θέσεις τους στην τετράδα και περιμένουν να μάθουν τους πιθανούς αντιπάλους τους στον μεγάλο τελικό της 14ης Ιουλίου στο Βερολίνο. Πριν από αυτό πάντως, η Αγγλία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Τουρκία θα πρέπει να δώσουν τις δικές τους «μάχες». Τα Τρία Λιοντάρια θα αντιμετωπίσουν την ομάδα του Γιακίν (19:00 - ΕΡΤ1HD) και οι Οράνιε αυτή του Μοντέλα (22:00 - ΕΡΤ1HD), με στόχο ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του EURO.

Η προβληματική Αγγλία και η επικίνδυνη... μπανανόφλουδα της Ελβετίας

Η μεν χρειάστηκε να... ιδρώσει και να καρδιοχτυπήσει και η δε πυροδότησε με χαρακτηριστική άνεση τη βόμβα του τουρνουά μέχρι τώρα. Η Αγγλία δεν έχει μπορέσει να πείσει ούτε στο ελάχιστο με την εικόνα της στο φετινό EURO πως μπορεί - επιτέλους - να το... πάει σπίτι. Χάρη στην αδιαμφισβήτητη ποιότητά της και ηρωικές στιγμές σαν το απίθανο ψαλίδι του Τζουντ Μπέλινγκχαμ κόντρα στη Σλοβακία κατάφερε να φτάσει μέχρι την οκτάδα. Και η αλήθεια είναι πως πιθανότατα θα πορευτεί με τις ίδιες πυξίδες: την ανασταλτική της λειτουργία και τις μονάδες της.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ προβληματίζει, αλλά το bracket στο οποίο βρέθηκε τής επιτρέπει να ονειρεύεται τουλάχιστον τον τελικό. Φυσικά για να φτάσει μέχρι το τέλος θα πρέπει να... αποφύγει την μπανανόφλουδα της πάντα επικίνδυνης Ελβετίας. Μοναδικός απόντας για τα Τρία Λιοντάρια ο Μαρκ Γκουέχι, συνθήκη που φαίνεται πως θα οδηγήσει τον Σάουθγκεϊτ να αλλάξει σε τριάδα στην άμυνα.

Οι Ελβετοί από την πλευρά τους, μετά και τον αποκλεισμό της Αυστρίας, αποτελούν το πιθανότατα πιο ισχυρό dark horse του EURO. Πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό για την πρωτιά του ομίλου τους κόντρα στη Γερμανία και στους «16» πέταξαν εκτός την Ιταλία, δίχως καν να... ζοριστούν ιδιαίτερα, επιβεβαιώνοντας πως μόνο αμελητέα ποσότητα δεν μπορούν να θεωρηθούν. Έχουν ένα απόλυτα λειτουργικό πλάνο, παίκτες που μπορούν να καθορίσουν στιγμές και εμπειρία από μεγάλα ματς. Είναι τεράστια η ευκαιρία για αυτή τη γενιά να κάνει το βήμα παραπάνω σε μια μεγάλη διοργάνωση και σίγουρα η Ελβετία θα «διψά» να την αρπάξει, γεγονός που καθιστά το ζευγάρι πολύ αμφίρροπο.

Ολλανδία και Τουρκία «διψασμένες» για την ευκαιρία τους

«Ματσάρισμα» με φαβορί, μα δεδομένα και με περιθώρια έκπληξης. Η αλήθεια είναι πως η Ολλανδία στη φάση των «16» έδειξε όσα «έπρεπε» να δείξει για να... ανέβει κάπως στην εκτίμηση των φίλων της και των ουδέτερων. Οι Οράνιε συνήλθαν απόλυτα από την τριάρα της Αυστρίας και με «φλογερή» επίθεση ξέσπασαν με τον ίδιο τρόπο στη Ρουμανία. Ο Χάκπο είναι «καυτός», τα προβλήματα στην άμυνα έδειξαν να περιορίζονται σχετικά και η ομάδα του Κούμαν δείχνει πολύ πιο έτοιμη να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία της και να επιστρέψει σε μια καλή πορεία σε μεγάλο τουρνουά.

Για να συνεχίσει να ονειρεύεται βέβαια, πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της σκληροτράχηλης Τουρκίας. Το σύνολο του Μοντέλα... αντιμίλησε σε αυτούς που το είχαν ξεγραμμένο κόντρα στην Αυστρία και πήρε μια μεγάλη πρόκριση. Οι Τούρκοι έχουν βρει τον τρόπο να παίρνουν αποτελέσματα και η βελτίωσή τους στην άμυνα τούς δίνει λόγο να ελπίζουν. Άλλωστε μεσοεπιθετικά, ειδικά με την επιστροφή του τιμωρημένου στους «16» Τσαλχάνογλου, η ποιότητα είναι εκεί. Όπως και η Ολλανδία, όπως και οι έτερες δύο του bracket, βλέπουν την ευκαιρία τους να φτάσουν μακριά και δεν έχουν κανέναν λόγο να πιστεύουν πως δεν μπορούν να το κάνουν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

 

 

EURO Τελευταία Νέα