Ολλανδία: Οι επιρροές του Χάκπο από Πελέ και Φαν Νίστελροϊ

Ολλανδία: Οι επιρροές του Χάκπο από Πελέ και Φαν Νίστελροϊ

Άρτεμις Κλεφτάκη
gakpo_netherlands_euro2024
Ο Κόντι Χάκπο είναι από τους πρωταγωνιστές της Ολλανδίας στο EURO 2024. Ο ίδιος έχει μελετήσει πολύ τον Πελέ, ενώ χρωστάει πολλά στον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, από τα χρόνια τους στην Αϊντχόφεν.

Με τρία γκολ στο EURO 2024, ο Κόντι Χάκπο οδηγεί την Ολλανδία όλο και πιο μακριά στη διοργάνωση και είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες των Οράνιε.

Μπορεί στη Λίβερπουλ να αγωνίζεται κυρίως στη θέση του σέντερ φορ, ωστόσο στην Ολλανδία έχει διαφορετικό ρόλο, παίζοντας ως αριστερό εξτρέμ.

«Είναι σε εξαιρετικό επίπεδο σε αυτή τη διοργάνωση», έχει δηλώσει ο ομοσπονδιακός του τεχνικός, Ρόναλντ Κούμαν. «Είναι ίσως ο πιο σημαντικός μας παίκτης μέχρι τώρα. Μπορεί να παίξει ως επιθετικός, αλλά έχει αποδείξει ότι είναι πιο επικίνδυνος από την αριστερή πλευρά».

Πράγματι, έτσι είναι. Ο Χάκπο με τρία γκολ στο EURO μοιράζεται την κορυφή στη λίστα των πρώτων σκόρερ, έχοντας βρει δίχτυα στα παιχνίδια με Πολωνία, Αυστρία και Ρουμανία.

Το στυλ παιχνιδιού του έχει καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από την συνύπαρξή του με τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, τον καιρό που αμφότεροι βρίσκονταν στην Αϊντχόφεν. Σε 24 ματς τον είχε χρησιμοποιήσει ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διάστημα που ήταν αρκετό ώστε να εμφυσήσει στον συμπατριώτη του γνωρίσματα που βρίσκει κανείς στο παιχνίδι του.

Πέρα από τη συμβολή του Φαν Νίστελροϊ, ο Χάκπο έχει μελετήσει πολύ τον Πελέ και τη δική του ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Από μικρό παιδί, παρά τη διαφορά δεκαετιών, ο Ολλανδός κουβαλούσε μαζί του μία φωτογραφία του Βραζιλιάνου. Ίνδαλμα για τον Χάκπο, αλλά και πηγή... ιστορίας για τον ίδιο, όπως έχει παραδεχθεί στο παρελθόν.

Πάντα μελετηρός, εξέταζε τις καριέρες κι άλλων σπουδαίων του αθλήματος, όπως του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, αλλά και συγχρόνων του, του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λιονέλ Μέσι.

Ταπεινός και δουλευταράς, με επιρροές από Πελέ και Φαν Νίστελροϊ, μεταξύ άλλων, ο Χάκπο είναι έτοιμος για ακόμη ένα σημαντικό ματς. Τον ημιτελικό απέναντι στην Αγγλία (10/07, 22:00), με την Ολλανδία να ονειρεύεται έναν τελικό που θα τη φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο πρώτο της EURO μετά το 1988.

Second semi-final 🤤#EURO2024 | #NEDENG pic.twitter.com/ul1fHtY4jc

Οι φίλαθλοι των Οράνιε περιμένουν ακόμη ένα σπουδαίο βράδυ από αυτόν, όπως εκείνο με τη Ρουμανία για τους «16» του θεσμού. Και, παράλληλα, οι οπαδοί της Λίβερπουλ «χαμογελούν» ενόψει της νέας σεζόν που ξεκινάει σε έναν μήνα στο «Νησί».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

 

 

EURO Τελευταία Νέα