Εθνική Αγγλίας: Ο Σβεν - Γκόραν Έρικσον θέλει Κλοπ ή Γκουαρδιόλα στον πάγκο των «τριών λιονταριών»

Εθνική Αγγλίας: Ο Σβεν - Γκόραν Έρικσον θέλει Κλοπ ή Γκουαρδιόλα στον πάγκο των «τριών λιονταριών»

Newsroom
Κλοπ-Πεπ
Ο άλλοτε προπονητής της Αγγλίας, Σβεν-Γκόραν Έρικσον, πιστεύει ότι ο Γιούργκεν Κλοπ ή ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι οι καλύτερες επιλογές για να αντικαταστήσουν τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή, αφού ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ανακοίνωσε ότι παραιτείται μετά την ήττα της Αγγλίας από την Ισπανία στον τελικό του Euro 2024.

Ο Βρετανός τεχνικός αποχωρεί μετά από οκτώ χρόνια στον ρόλο του, κατά τη διάρκεια των οποίων έφτασε σε δύο τελικούς ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και στην τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018.

Μια σειρά από ονόματα έχουν ήδη συνδεθεί με την κενή θέση, συμπεριλαμβανομένων των Έντι Χάου, Σαρίνα Βίγκμαν, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, καθώς και των Κλοπ και Γκουαρδιόλα.

Ο Έρικσον, ο οποίος έγινε ο πρώτος ξένος προπονητής της Αγγλίας το 2001, λέει ότι οποιοσδήποτε από τους Κλοπ και Γκουαρδιόλα θα ήταν ιδανικός για το ρόλο.

«Αν είναι Άγγλος ή ξένος, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να σημαίνει πολλά. Απλά πρέπει να βρεις έναν κορυφαίο προπονητή, ή έναν νέο με καλό μέλλον. Αν θέλεις να στοχεύσεις ψηλά, οι δύο προφανείς υποψήφιοι είναι ο Γιούργκεν Κλοπ ή ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Γνωρίζουν το αγγλικό ποδόσφαιρο, τους παίκτες και την κουλτούρα. Αν υπήρχε έστω και η παραμικρή υπόνοια ότι ενδιαφέρονται για τη θέση, η Αγγλία θα έπρεπε να το επιδιώξει. Μιλάμε για δύο από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Ο Κλοπ κάνει ένα διάλειμμα και δεν είμαι σίγουρος αν η αποχώρηση από τη Μάντσεστερ Σίτι είναι στο μυαλό του Πεπ. Αλλά πρέπει να στοχεύεις ψηλά, και ο διορισμός ενός από τους δύο αυτούς θα ήταν μια τεράστια δήλωση για την Αγγλία και τους στόχους της για το μέλλον».

 

 

EURO Τελευταία Νέα