Ολυμπιακός: Το 4-3-3 θα λειτουργήσει ως «βάση» και στη ρεβάνς με τη Φερεντσβάρος (vids)

Ο Μεντιλίμπαρ με τη Φερεντσβάρος στο φαληρικό γήπεδο

bet365

Ο έμπειρος Ισπανός τεχνικός προτίθεται να έχει ενισχυμένο άξονα και στο επερχόμενο Φερεντσβάρος - Ολυμπιακός με την αποστολή των Πειραιωτών να αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης για το ματς (Πέμπτη, 22.00, COSMOTE SPORTS TV 2).

Ο Ολυμπιακός αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης για τη Βουδαπέστη με στόχο φυσικά την πρόκριση επί της Φερεντσβάρος, την οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη Groupama Arena το βράδυ της Πέμπτης (22.00, COSMOTE SPORTS TV 2) για τον θεσμό του Conference League. Φυσικά μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει σε σχέση με τα πλάνα του τεχνικού επιτελείου.

Το δείγμα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι μικρό σε σχέση με τον Ολυμπιακό και την παρουσία του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας καθώς έχουμε να κάνουμε (μόνο) με 2 αγώνες όμως πάντα έχει έναν άσο στο μανίκι του. Με τη Φερεντσβάρος πχ είχε την επιλογή του Καρβάλιο στο κέντρο και με τον ΠΑΟΚ τον Ναβάρο στην επίθεση, σε επιλογές που του βγήκαν σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό.

Ο Βάσκος τεχνικός σε πρώτη φάση έχει ως... βάση του το 4-3-3. Έναν σχηματισμό με τρία χαφ τον οποίο είδαμε και με τη Φερεντσβάρος αλλά και με τον ΠΑΟΚ (όπου οι Πειραιώτες νίκησαν και στις 2 αυτές αναμετρήσεις), χωρίς όμως αυτό να τον αποτρέπει από το να αλλάζει τα δεδομένα και να καταλήγει να παίζει με 2 φορ στον αγωνιστικό χώρο (όπως πχ με τους Ούγγρους). Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό, τον τρόπο του 4-3-3, βοηθά περισσότερο την τακτική και ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του που αλλάζει έτσι και αλλιώς καθώς υπάρχουν και νέα πρόσωπα, όπως ο στόπερ Νταβίντ Κάρμο.

Μία εκτίμηση 11άδας για τον αγώνα στην Ουγγαρία (χωρίς να έχει ανακοινωθεί αποστολή) θα μπορούσε να είναι ως εξής: Πασχαλάκης - Ορτέγα, Ντόι (και ενώ αναμένεται να υπάρχει και η επιλογή του Ρέτσου), Κάρμο και Ροντινέι - Εσε, Ορτα ή Αλεξανδρόπουλος και Τσικίνιο - Φορτούνης ή Μασούρας με Ποντένσε και Ελ Καμπί.

Έχει τη σημασία του να σταθούμε και στις 2 διαφορετικές 11άδες του Βάσκου. Με τη Φερεντσβάρος ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Πασχαλάκη στην εστία, τους Ορτέγα, Ντόι, Κάρμο και Ροντινέι στην τετράδα της άμυνας ενώ στη μεσαία γραμμή είχε τριάδα. Συγκεκριμένα με τον Έσε και με τους Αλεξανδρόπουλο και Καρβάλιο ενώ ο Φορτούνης με τον Μασούρα ήταν ως εξτρέμ, έχοντας τον Ελ Καμπί στην κορυφή.

Τώρα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ ο σχηματισμός του Ολυμπιακού για αυτό το εκτός έδρας ντέρμπι και το ντεμπούτο του Βάσκου τεχνικού στη Stoiximan Super League 1 είχε ως εξής: Πασχαλάκης - Ορτέγα, Κάρμο, Μπιανκόν και Ροντινέι - Εσε, Ορτα και Τσικίνιο - Φορτούνης, Ποντένσε και Ναβάρο.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα