Ολυμπιακός: Ο Ομάρ Ρίτσαρντς από τις δυσκολίες με τους τραυματισμούς του βρέθηκε να παίζει ημιτελικό Conference League! (vids)

Ο Ομάρ Ρίτσαρντς

bet365

Ο Αγγλος αριστερός μπακ που πριν τον Ολυμπιακό είχε να παίξει από τη σεζόν 2021-2022 λόγω των προβλημάτων του και των επεμβάσεών του το βράδυ της Πέμπτης κατάφερε να αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό ημιτελικό!

Κανένας άλλος παίκτης του ρόστερ του Ολυμπιακού δεν έχει βιώσει τέτοια κατάσταση όπως ο Ομάρ Ρίτσαρντς. Τουλάχιστον όχι τόσο πρόσφατα. Ειδικότερα ο έμπειρος μπακ το 2021-2022 είχε 17 ματς με 1 ασίστ με τη Μπάγερν Μονάχου και έκτοτε δεν είχε αγωνιστεί ξανά. Άρα πέρασε το 2022-2023 και μετά και ένα μέρος στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς επιχειρώντας να επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους. Δεν είναι και λίγο πράγμα αυτό.

Για την ακρίβεια το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού το έκανε επί Κάρλος Καρβαλιάλ στις 14 Δεκεμβρίου του 2023 και στο 5-2 του Φαλήρου με τη Μπάτσκα Τόπολα. Τότε ήταν το ποδοσφαιρικό restart του.

Ο Αγγλος αριστερός μπακ που είχε αποκτηθεί από τη Νότιγχαμ Φόρεστ είχε μιλήσει τότε για το τι βίωσε και την επιστροφή του: «Είναι φανταστικό (που έπαιξε ξανά). Κάποιες φορές δεν καταλαβαίνεις πόσο αγαπάς κάτι μέχρις ότου δεν το έχεις. Δεν καταλαβαίνεις το πόσο αγαπάς κάτι μέχρι να στερηθείς. Είμαι ευτυχισμένος».

Για το γεγονός ότι βρέθηκε για καιρό εκτός και την επιστροφή του τόνισε πώς «ήταν ένα πολύ δύσκολο διάστημα. Το πιο δύσκολο ήταν οι 3 επεμβάσεις. Κάθε φορά που τελείωνε ένα χειρουργείο ερχόταν ένα ακόμα. Ένα 2ο χειρουργείο. Χρειάζεται να είσαι δυνατός ψυχικά. Ευτυχώς ήμουν πολύ δυνατός. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που παίζω ξανά».

Για την προσαρμογή του στον Ολυμπιακό είχε πει ότι «όλοι μου φέρθηκαν πολύ καλά. Με υποδέχθηκαν πολύ καλά. Είμαι ευγνώμων. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπήκα, βοήθησα και φόρεσα αυτή τη φανέλα και αυτό το σήμα».

Τέσσερις μήνες και... κάτι μετά ο Ομάρ Ρίτσαρντς βρέθηκε να παίζει στην πατρίδα του, την Αγγλία, έναν ιστορικό ημιτελικό. Τον πρώτο ημιτελικό ever του Ολυμπιακού στο 2-4 με την Αστον Βίλα. Μία διαδρομή που δεν ήρθε τυχαία αλλά μετά από πολλή και σκληρή δουλειά.

Ο 26χρονος Ρίτσαρντς, που είχε αγωνιστεί και τον Ολυμπιακό Β', μετρά πλέον 13 συμμετοχές με 1 ασίστ στους Πειραιώτες. Κλήθηκε να μπει ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Ορτέγα και τα έδωσε όλα στο β' μέρος σε έναν άκρως απαιτητικό αγώνα. Και βέβαια εάν ο Αργεντίνος δεν είναι στο 100% ο Ρίτσαρντς θα επιστρατευθεί ως βασικός για τον αγώνα - ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης στο Φάληρο. Είναι αυτές οι στιγμές και οι ιστορίες που πολλές φορές μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να τις προσφέρει.

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα