Ρέτσος: Ο έφηβος μεγάλωσε, κι ήταν ξανά αρχηγός!

retsoswinconference

bet365

Πριν από περίπου επτά χρόνια, ο Παναγιώτης Ρέτσος φορούσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Ολυμπιακού στο αριστερό του μπράτσο γράφοντας Ιστορία.

Το ημερολογίο έγραφε 8 Φλεβάρη του 2017. Ανήμερα της επετείου των αδικοχαμένων παιδιών της Θύρας 7, ο Παναγιώτης Ρέτσος στα 18,5 του χρόνια [συγκεκριμένα 18 ετών, 5 μηνών και 30 ημερών] χρίζεται αρχηγός του Ολυμπιακού. Γίνεται ο νεώτερος captain κάθε τμήματος της ομάδας του Πειραιά. Παραμένει ακόμα και σήμερα. Ήταν σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο...

Κάποια χρόνια αργότερα, κι ενώ αγωνίζεται ως δανεικός απ' τη Λεβερκούζεν στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ερωτάται, για εκείνη την ιστορική στιγμή: «Ίσως να είναι μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη διάκριση που έχω στην καριέρα μου. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που στα 18 μου χρίστηκα αρχηγός του Ολυμπιακού, είναι μεγάλη ευθύνη, αλλά πάνω απ’ όλα ήταν μεγάλη χαρά και μια τρομερή εμπειρία που εύχομαι κάποια στιγμή μετά από χρόνια να την ξαναζήσω», απαντάει.

Τα χρόνια πέρασαν, ο Έλληνας αμυντικός άφησε την ξενιτιά. Επέστρεψε στην ομάδα του. «Στην ομάδα που μεγάλωσα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του το βράδυ της Τετάρτης (29/05). Πέρασε δια πυρός και σιδήρου καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έγινε αποδέκτης εξαιρετικά σκληρής κριτικής. Στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του συλλόγου του Πειραιά, ήταν παρών! Βασικός στην άμυνα στο ιστορικό παιχνίδι με τη Φιορεντίνα. «Αποστομωτικός» με την άψογη εμφάνισή του. Συγκινητικός παρά το άσχημο χτύπημα στο κεφάλι και μετά την αποχώρηση του Κώστα Φορτούνη από τον αγωνιστικό χώρο, αρχηγός του Ολυμπιακού στην πιο μεγάλη στιγμή του τμήματος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα