Μπόρατς - Παναθηναϊκός 1-1: Αστοχος και αδιόρθωτος και στη Μπάνια Λούκα! (Vids)

Νίκος Αθανασίου

bet365

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε μόλις στο 11' με γκολ του Μπακασέτα, αλλά η αστοχία του σε τέσσερις τεράστιες ευκαιρίες - δύο του Σπόραρ - το δοκάρι σε «οβίδα» του Τετέ κι ένα γκολ από στατική φάση του Ντεσπότοβιτς στο 50' διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 εναντίον της Μπόρατς στην πρεμιέρα της League Phase του Conference League. ΒΟΣΝΙΑ, αποστολή: ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Μπόρατς-Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ντιέγκο Αλόνσο παρατάχθηκε με έξι αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Ντραγκόφκσι υπερασπίστηκε την εστία του Τριφυλλιού. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Σένκεφελντ με τον Ίνγκασον οι δύο στόπερ. Τσέριν, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας στον άξονα του κέντρου. Στο αριστερό ''φτερό'' ο Τζούρισιτς, στο δεξί ο Πελίστρι και σέντερ φορ ο Σπόραρ.

Η Μπόρατς του Μλάντεν Ζίζοβιτς παρατάχθηκε με τον Σισκόφσκι κάτω από τα δοκάρια. Ο Ερέρα αριστερός μπακ, ο Βούκσεβιτς δεξιός και ο Μέγιερς με τον Καρολίνα οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Όγκρινετς, Σκόρουπ οι κεντρικοί χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Σάβιτς. Κολάσιν και Σρέσκοβιτς οι δύο εξτρέμ και στη κορυφή ο Ντεσπότοβιτς.

Ανώτερος και μπροστά με ένα υπέροχο γκολ

Ο Παναθηναϊκός μετά από καιρό έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας βελτίωση στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στους αυτοματισμούς για να φτάνει η μπάλα στη μεσαίο τρίτο. Η εκκίνηση του αγώνα ήταν ιδανική για το Τριφύλλι, καθώς στο 11' άνοιξε το σκορ. Ο Τζούρισιτς με τον Μλαντένοβιτς συνεργάστηκαν υπέροχα από αριστερά, μαζί τους ήταν και ο Σπόραρ, με τον Μλαντένοβιτς να κάνει την σέντρα και τον Μπακασέτα με σουτ στη κίνηση να ανοίγει το σκορ. Mάλιστα στα... καπάκια, από κάθετη του Μπακασέτα ο Σπόραρ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, πλασάροντας πάνω στον Σισκόφσκι.

Στη συνέχεια οι ''πράσινοι'' είχαν ένα κακό διάστημα από το 25' μέχρι το 35', με τους Βόσνιους να απειλούν, όμως, μόνο από μεγάλη απόσταση, έχοντας ένα καλό σουτ του Κουλάσιν μέσα από την περιοχή στο 21' που πέρασε άουτ. Στο φινάλε του ημιχρόνου και ενώ ξαναπήρε τον έλεγχο της μπάλας, έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία μετά από κόρνερ. Το σουτ του Μαξίμοβιτς βρήκε στα σώματα ενώ ο Πελίστρι στην επαναφορά δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε.

Πλήρωσε μια στιγμή και τις χαμένες του ευκαιρίες

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν σαν να μην μπήκε στο γήπεδο στο πρώτο δεκάλεπτο και το πλήρωσε, καθώς ο Ντεσπότοβιτς με κεφαλιά στο 50' έφερε το ματς στα ίσια. Μάλιστα σε λίγες στιγμές αργότερα ο Ντραγκόφσκι χρειάστηκε να πει ''όχι'' στον Ερέρα.

Από εκείνο το σημείο και μετά, το Τριφύλλι πίεσε, κυριάρχησε, έφτιαξε μεγάλες φάσεις αλλά δεν σκόραρε. Ο Σπόραρ στο 62' από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ, ο Τετέ στο 71' σημάδεψε το δοκάρι, στο 85' το σουτ του Μλαντένοβιτς κόντραρε ενώ στο 91' η κεφαλιά του Ιωαννίδη πέρασε ελάχιστα άουτ. Η αναποτελεσματικότητα των ''πρασίνων'' κόστισε και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του ματς.

MAN OF THE MATCH: Τάσος Μπακασέτας. Μετά από καιρό ο Έλληνας χαφ έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Σκόραρε, δημιούργησε, είχε ποιότητα και ουσία στις μεταβιβάσεις του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ντεσπότοβιτς. Χάρη σε μια στιγμή η Μπόρατς πήρε την ισοπαλία και την οφείλει στον στράικερ της.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αναποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες του Αλόνσο, με πρώτο και καλύτερο τον Σπόραρ, σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες, σκόραραν μία φορά και το πλήρωσαν ακριβά απόψε.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε στον ύπνο στη φάση του γκολ, δίνοντας στον Ντεσπότοβιτς μια εύκολη εκτέλεση για την ισοφάριση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κακή διαιτησία του Μασίγιεφ. Από ανύπαρκτο φάουλ έρχεται το γκολ της Μπόρατς ενώ έδωσε μόνο τέσσερα λεπτά έξτρα χρόνο, όταν ο κίπερ των Βόσνιων ήταν σχεδόν πέντε λεπτά κάτω.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTΑ: Ο Παναθηναϊκός γκέλαρε στη πρεμιέρα του Conference League, καθώς δεν κατάφερε να νικήσει την Μπόρατς παρά την καθολική του ανωτερότητα και τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

MΠΟΡΑΤΣ: Σισκόφσκι, Βούκσεβιτς (67' Κβρζιτς), Μέιερς, Καρολίνα, Ερέρα, Σκόρουπ (67' Νικόλοφ), Όγκρινετς, Κουλάσιν, Σάβιτς (88' Tσάβιτς), Σρέτσκοβιτς (76' Χρέλια), Ντεσπότοβιτς (88' Μάτσεβιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Ινγκασον, Σένκεφελντ, Μαξίμοβιτς (78' Αράο), Τσέριν (64' Ουναϊ), Μπακασέτας (78' Αράο), Σπόραρ (69' Ιωαννίδης), Τζούρισιτς, Πελίστρι (64' Τετέ).

@Photo credits: INTIME, Δημήτρης Μπίρνταχας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα