Η Βιγιαρεάλ είναι το... απωθημένο του Παναθηναϊκού: Το 0-2 που έγινε 1-1 (vids)

Σωτήρης Μυκονίου
Γιώργος Καραγκούνης

bet365

Ο Παναθηναϊκός ξαναβρίσκει την Βιγιαρεάλ που το 2009 θα μπορούσε να την είχε κερδίσει 2-0 στο Μαδριγάλ, όμως χάρη στις διαιτητικές αποφάσεις έμεινε στο 1-1.

Με το «αν» στο ποδόσφαιρο δεν κάνεις δουλειά, όμως στην περίπτωση της Βιγιαρεάλ, δικαιολογημένα στον Παναθηναϊκού το λένε... Πόσω μάλλον από τη στιγμή που η χθεσινή κλήρωση των ομίλων του Europa League έφερε το «κίτρινο υποβρύχιο» στο δρόμο των «πράσινων», ξυπνώντας αναμνήσεις από την σεζόν 2008-2009.

Τότε η ομάδα του Χεν Τεν Κάτε, με μία μυθική αντεπίθεση στον δεύτερο της φάσης των ομίλων του Champions League, είχε πάρει δύο εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Βέρντερ Βρέμης και Ίντερ και με την επικράτηση επί της Ανόρθωσης στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, την τελευταία αγωνιστική, είχε πάρει το εισιτήριο για την φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Εκεί, αντίπαλός της ήταν η Βιγιαρέλα, με το τελικό 1-1 να αφήνει ένα μεγάλο απωθημένο σε όλους. Όχι για κάποιες ευκαιρίες που δεν έγιναν γκολ, αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο, αλλά για ένα γκολ του Παναθηναϊκού που δεν μέτρησε και ένα των Ισπανών που δεν έπρεπε να έχει μπει...

Το γκολ που δεν μέτρησε

Οι γηπεδούχοι, σε εκείνο το παιχνίδι ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλο το ματς και ειδικά στο πρώτο μέρος, με τους «πράσινους» να μένουν «ζωντανοί» χάρη στην εξαιρετική, εκείνο το βράδυ, παρουσία του Μάριο Γκαλίνοβιτς που κρατούσε απαραβίαστη την εστία του. Μάλιστα, στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης, η ελληνική ομάδα έπρεπε να είχε προηγηθεί...

Ο Γιώργος Καραγκούνης εκτελεί ένα φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Λόπεζ δεν υπολογίζει καλά την θέση του και μπλοκάρει την μπάλα, ενώ αυτή φαίνεται από το ριπλέι να έχει περάσει ολοκληρωτικά την γραμμή του τέρματος. Οι φωνές των παικτών του Παναθηναϊκού δεν... έπεισαν τον Κόνραντ Πλάουτζ, ο οποίος συνέχισε την ροή του αγώνα, στερώντας από το «τριφύλλι» ένα γκολ...

Το γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός δείχνει να πατάει κάπως καλύτερα και στο 59ο λεπτό ο Γιώργος Καραγκούνης, με ένα ασύλληπτο σουτ, στέλνει την μπάλα στο «παραθυράκι» του τερματοφύλακα των γηπεδουχων, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης όμως, 8 λεπτά αργότερα, πρόσθεσε ακόμα μία λανθασμένη απόφαση στο ενεργητικό του, καθώς δεν είδε το επιθετικό φάουλ που έγινε εντός περιοχής από τον Ρόσι πάνω στον Βαβζνίακ, ο οποίος πέφτοντας ανέτρεψε τον Πιρές, δείχνοντας πέναλτι.

Έτσι, ένα ματς που σύμφωνα με τους κανονισμούς έπρεπε να είναι 0-2, τελικά έληξε 1-1, στερώντας από τον Παναθηναϊκό ένα ισχυρό προβάδισμα που πιθανότατα θα του έδινε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα