Ολυμπιακός: Η λανθασμένη διαχείριση του β' μέρους και οι αποφάσεις που έκριναν το ματς στη Σερβία

Ολυμπιακός: Η λανθασμένη διαχείριση του β' μέρους και οι αποφάσεις που έκριναν το ματς στη Σερβία

bet365

Ένας Ολυμπιακός που μετά από 2 αγωνιστικές στο Europa League θα μπορούσε να έχει 4 βαθμούς βρίσκεται με έναν πόντο στη συγκομιδή του μετά το 2-2 με τη Μπάτσκα Τόπολα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Υπάρχει κακή ισοπαλία για μία ομάδα; Ναι και βέβαια υπάρχει. Και βέβαια υφίσταται όταν πρόκειται για τις αγωνιστικές συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί για τον Ολυμπιακό για αυτό το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μπάτσκα Τόπολα για τη 2η αγωνιστική του Europa League. Αυτό το 2-2 στη Σερβία ήταν λοιπό ένα κακό αποτέλεσμα για τους Ερυθρόλευκους για τον όμιλό τους.

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Σερβία για να πάρει ένα διπλό που θα του έδινε μία φοβερά σημαντική άνεση για τη συνέχεια. Ένα διπλό που δεν ήρθε κυρίως από την εικόνα του 2ου μέρους αλλά και συγκεκριμένες στιγμές που έκριναν την αναμέτρηση.

Ένα διπλό που το ήθελε πολύ αλλά δεν το πήρε. Και δεν ήταν μόνο ότι δεν ήρθε αυτή η εκτός έδρας νίκη. Ήταν πως οι Πειραιώτες δεν τα κατάφεραν ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 στο γήπεδο της TSC Arena και απέναντι στη Μπάτσκα Τόπολα.

Λανθασμένη διαχείριση στην επανάληψη που θύμισε κάτι από Φράιμπουργκ στο 2-3

Στον αγώνα με τη Μπάτσκα Τόπολα ναι ο Ολυμπιακός ήταν αμυντικά επιπόλαιος, είχε τη δεξιά του πλευρά στην άμυνα να έχει ευθύνη για τη φάση του 1-2 και μετά την αποβολή του Ντόι αλλά και το 2-2, πλην όμως είχε συγκεκριμένες σταθερές στην επίθεση που τον κρατούσαν στον αγώνα.

Ποιες ήταν αυτές; Μα φυσικά οι Φορτούνης, Ποντένσε και Μασούρας. Ο Ποντένσε με βάση τα δεδομένα του ματς γίνεται αρκετά νωρίς αλλαγή, πηγαίνει και ο Μασούρας στον πάγκο και ενώ αντικαθίσταται μετά και ο Φορτούνης. Εάν εξαιρέσουμε τον Αλεξανδρόπουλο που μπήκε και τα έδωσε όλα αγωνιστικά όλες οι άλλες αλλαγές επηρέασαν ώστε να έρθει αυτό το 2-2 και ας υπήρχε η αποβολή του Ντόι από το 71'.

Ο Ποντένσε

Μία λανθασμένη διαχείριση και από μεριάς παικτών αλλά και από τον πάγκο ως προς τις αλλαγές προσώπων. Ο Ολυμπιακός ειδικά από το σημείο που έμεινε με 10 και μετά ήθελε έξτρα βοήθεια στον άξονα και όχι και άλλους επιθετικούς. Μάλιστα μέχρι να βγει ο Ελ Καμπί βρέθηκε να παίζει με 2 φορ ενώ είχε αριθμητικό μειονέκτημα. Υπήρχαν στιγμές στο 2ο μέρος που το κέντρο του έμοιαζε σαν να είχε... αδειάσει με τους Σέρβους να έχουν μέτρα να παίξουν και να ασκήσουν παραπάνω πίεση στην άμυνα του Ολυμπιακού. Και βέβαια αυτό που το δίχως άλλο ήθελε ήταν να παρέμεναν στον αγωνιστικό χώρο οι Ποντένσε και Φορτούνης ή έστω ένας εκ των δύο.

Κάτι παρεμφερές είχε γίνει και με τη Φράιμπουργκ και στοίχισε την απώλεια της ισοπαλίας για τον Ολυμπιακό. Κάτι παρόμοιο εννοούμε σε επίπεδο αλλαγών που έπαιξαν ρόλο στον αγώνα και δεν βοήθησαν εν τέλει τους Ερυθρόλευκους. Και με τη γερμανική ομάδα ο κόουτς Μαρτίνεθ είχε επιλέξει να βγάλει τον Φορτούνη - που ήταν και τότε εξαιρετικός - αλλά και τον Μασούρα. Λίγο μετά την έξοδο του αρχηγού των Πειραιωτών ήρθε και το 2-3. Ο Ισπανός τεχνικός πάντως ξεκαθάρισε πως αυτός ο αγώνας με τη Μπάτσκα Τόπολα πρέπει να γίνει... μάθημα στην ομάδα του. Κάτι που πρέπει θα πρέπει να συμβεί γρήγορα καθώς το πρόγραμμα μετά έχει τον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ.

Γενικά ο Ολυμπιακός θα μπορούσε τώρα να έχει 4 βαθμούς από 2 αγώνες. Και να είχε πάρει ισοπαλία με τη Φράιμπουργκ και να είχε νικήσει στη Σερβία. Έχει καταλήξει όμως να έχει αποσπάσει έναν βαθμό από την ισοπαλία με τη Μπάτσκα Τόπολα που σίγουρα είναι μία πιο καλή και ποιοτική ομάδα από τη Τσουκαρίτσκι αλλά αυτήν την ισοπαλία ουσιαστικά την παραχώρησε περισσότερο με τα λάθη του και τη λανθασμένη του τακτική ο Ολυμπιακός παρά την απέσπασε η Μπάτσκα Τόπολα.

Από πολύ αυστηρή μέχρι και κακή και λανθασμένη η απόφαση του Γάλλου Μπαστιέν

Μπορεί ο Ντόι να έχει κάνει κίνηση προς τον αντίπαλό του αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί από τον Γάλλο ρέφερι Μπαστιέν απευθείας κόκκινη, ειδικά από τη στιγμή που στην ίδια ευθεία με τον διεθνή σέντερ μπακ υπήρχε και ο συμπαίκτης του, ο Παναγιώτης Ρέτσος. Η αποβολή αυτή ήταν από αυστηρή μέχρι κακή και λανθασμένη και ξέχωρα από το αγωνιστικό σκέλος και τα λάθη του Ολυμπιακού είναι ακόμα μία στιγμή που έχει κρίνει τον αγώνα.

Ο ίδιος διαιτητής, ο Μπαστιέν, ήταν εκείνος που ξανά σε ματς στη Σερβία, αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα επί Μαρτίνς, είχε αποβάλλει παίκτη του Ολυμπιακού. Τότε ήταν ο Μπενζιά, που είχε δει κόκκινη. Γενικά ο Μπαστιέν άφησε το σκληρό παιχνίδι των Σέρβων πάνω στους παίκτες του Ολυμπιακού ενώ θυμίζουμε πως στο α' μέρος υπήρχε χτύπημα από πίσω στο κεφάλι του Εσε που δημιούργησε ξανά πρόβλημα στον Αργεντίνο.

Υ.Γ. Όλοι οι παίκτες της άμυνας του Ολυμπιακού ήταν γενικά σε κακή ημέρα. Την πιο κακή απόδοση απ' όλους πάντως είχε ο Κίνι που έπαιζε αριστερός μπακ.

Υ.Γ. 2 Εξαιρετικός για ακόμα ένα ματς στη Σερβία ο κόσμος του Ολυμπιακού. ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Και στο τέλος χειροκρότησε την ομάδα παρά το 2-2, που αναμφίβολα δεν ήταν ένα καλό σκορ.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.