Ολυμπιακός: Τα δύο σχήματα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και η δοκιμή και με Αλεξανδρόπουλο στο 4-3-3

Ο Αλεξανδρόπουλος

bet365

Ο Ισπανός τεχνικός μπορεί έχει αφήσει μέσω και των προπονήσεών της ομάδας για τα καλά ανοιχτό το ενδεχόμενο για τριάδα ωστόσο το ίδιο δυνατά... παίζει και το αγωνιστικό σενάριο του 4-3-3 με βασικό τον Αλεξανδρόπουλο. ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ.

Δύο είναι οι βασικές αγωνιστικές εκδοχές του Μαρτίνεθ για το Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός. Η μία είναι του 3-4-3 ή του 3-5-2 με βασικό στόπερ τον Ιμπόρα και η δεύτερη δοκιμή έχει να κάνει με το 4-3-3 με σημαντική πιθανότητα για τρίτο χαφ τον Αλεξανδρόπουλο και όχι τον έμπειρο Ισπανό.

Εάν πάρουμε την πρώτη περίπτωση, αυτή με τους 3 στόπερ για τη διάταξη του Ολυμπιακού με τη Φράιμπουργκ τότε τα πρόσωπα που θα διαμορφώσουν την 11άδα θα είναι τα εξής: ο Πασχαλάκης θα είναι ο γκολκίπερ, οι τρεις στην άμυνα θα είναι οι Ρέτσος, Ντόι και Ιμπόρα και στα δύο άκρα θα είναι οι Ροντινέι και Ορτέγα.

Στο κέντρο ο Μαντί Καμαρά με τον Έσε και για μπροστά το προβάδισμα έχουν οι Φορτούνης, Μασούρας και Ελ Καμπί. Εναλλακτικά ο Αλεξανδρόπουλος είναι μία επιλογή πιθανώς αντί του Εσε και ενώ φυσικά υπάρχει και ο Ποντένσε για να χριστεί βασικός αντί του Μασούρα. Θυμίζουμε πώς ο Γιόβετιτς είναι ο τελευταίος χρονικά τραυματίας που θα τεθεί εκτός με τη Φράιμπουργκ. Ήδη τραυματίες ήταν οι Φρέιρε, Πορόζο και Σκάρπα, εκτός της λίστας οι Μπιανκόν και Μπρνιτς και εκτός των πλάνων ο Βρουσάι.

Υπάρχει και άλλη δοκιμή πέραν αυτή της τριάδας. Αφορά στη διάταξη του 4-3-3 με τον Αλεξανδρόπουλο βασικό στο κέντρο πιθανώς αντί του Ιμπόρα και τους Εσε και Μαντί Καμαρά μαζί του. Σε αυτήν την περίσταση θα έχουμε Πασχαλάκη τέρμα, άμυνα με Ορτέγα, Ρέτσο, Ντόι και Ροντινέι, κέντρο με Εσε, Μαντί, Αλεξανδρόπουλο ή Ιμπόρα και μπροστά ως φαβορί τους Μασούρα, Φορτούνη και Ελ Καμπί.

Άρα εάν η προσέγγιση είναι με τριάδα πίσω θα έχουμε: Πασχαλάκης - Ρέτσος, Ντόι και Ιμπόρα - Ροντινέι, Ορτέγα, Εσε ή Αλεξανδρόπουλος με Μαντί Καμαρά και Φορτούνης - Μασούρας και Ελ Καμπί. Εάν είναι με τετράδα τότε τα πρόσωπα θα είναι: Πασχαλάκης - Ορτέγα, Ντόι, Ρέτσος και Ροντινέι - Εσε, Μαντί Καμαρά και Αλεξανδρόπουλος - Φορτούνης, Μασούρας και Ελ Καμπί, με τον Μασούρα να παίζει πιο κοντά στον Μαροκινό.

Ο Κρίστιαν Στράιχ πάντως (ως ο τεχνικός της Φράιμπουργκ) εξήρε το ταλέντο και την ποιότητα των Ρέτσου, Φορτούνη, Ροντινέι και Εσε. Κάτι που σίγουρα σημαίνει πολλά πριν από το Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός ενώ οι Γερμανοί σκέφονταν να παίξουν με 4 πίσω θεωρώντας ότι και ο Ολυμπιακός θα κάνει το ίδιο.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα